کد خبر 477951
۱۳۹۸/۱۰/۲۳ ۰۹:۴۴

ماموریت جدید محمدرضا عارف!

ساعت 24-محمدرضاعارف تمایلی برای حضور در مجلس یازدهم ندارد اما راهنمایی و همراهی با کاندیداها را وظیفه خود می‌داند و خواب پریشان حذف شدن او از عرصه سیاست‌ورزی محقق نشد. هر روز که می‌گذرد حتی در روزهایی که کشور درگیر موضوعات غیرسیاسی است از اختلاف‌افکنی میان اصلاح‌طلبان و رئیس‌جمهور دریغ نمی‌کنند و کوچکترین نقد اصلاح‌طلبان به روحانی را شکاف بزرگ و اختلاف لاینحل نشان می‌دهند.
ماموریت جدید محمدرضا عارف!
این روش قدیمی و نخ نما شده از سال 92 در جریان است چنانکه کیهان در 21 خرداد سال 92 که هراس کاندیداتوری روحانی و حمایت همه‌جانبه اصلاح‌طلبان از او را داشت با تیتر «حذف عارف و حمایت از روحانی برای اصلاح‌طلبان قوز بالاقوز شد» نوشت: حذف عارف از انتخابات به نفع نامزد کارگزاران، باعث دلخوری و اعتراضات گسترده در جبهه اصلاحات شده است. دبیرکل حزب کارگزاران اعلام کرد که شورای 10 نفره مشورتی رئیس دولت اصلاحات، روحانی را به عنوان کاندیدا انتخاب کرده و محمدرضا عارف را کنار گذاشته‌اند. کرباسچی افزود: به هر حال اگر این اتفاق بیفتد چون مجموعه اصلاح‌طلبان و نیروهای مرتبط یک کاندیدا خواهند داشت کمک بزرگی برای آقای روحانی خواهد بود. عبارت تردیدآمیز کرباسچی از آن جهت است که عارف آخرین مقاومت خود را نیز انجام داد و اعلام کرد تا آخر در انتخابات می‌ماند و به نفع کسی کنار نمی‌رود. اما براساس اطلاعات موجود، عارف مجبور است به این کودتای نرم تن دهد و بده بستان تازه رئیس دولت اصلاحات با کارگزاران و هاشمی را بپذیرد. به نوشته رضا جلودارزاده سردبیر هفته‌نامه توقیف شده صبح آزادی در فیسبوکش، رئیس دولت اصلاحات تا همین اواخر می‌گفته -و او خود از ایشان شنیده- که «رئیس‌جمهور من دکتر عارف است.» هجمه‌ها به دولت و روحانی با نام «عارف» تا امروز ادامه دارد و مشخص نیست که چرا مخالفان دولت و اصلاح‌طلبان خود را بی‌خبر از بی‌اثر بودن این ترفند نخ نما نشان می‌دهند. در صورتی که حسن رسولی از سیاسیون نزدیک به عارف چنین درباره کنار کشیدن او روایت کرد: «ما در سال 92، بنا بر ترجیحی که منافع ملی بر منافع جریانی داشت و با تدبیری که رئیس دولت اصلاحات اتخاذ کردند، آقای دکتر عارف از نظرات ایشان و سایر مراجع اصلاح‌طلبی تمکین کردند و صحنه انتخاباتی را به نفع آقای روحانی ترک کردند. آقای دکتر روحانی همان سال 92 شبانه دنبال ملاقات با آقای عارف بودند و از گذشتی که ایشان داشتند، تشکر کردند.»

اصلاح‌طلبان پشیمان نیستند

برای درک بهتر عدم وجود اختلاف جدی میان عارف و روحانی می‌توان به اظهارات و مواضع رئیس فراکسیون امید مجلس رجوع کرد. یکسال مانده به انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم اختلاف‌افکنی‌ها پررنگ شد و مخالفان دولت مدعی پشیمان شدن اصلاح‌طلبان از حمایت از روحانی در انتخابات 92 می‌شدند و ادعا می‌کردند عارف منتقد بزرگ رئیس دولت یازدهم است اما رئیس فراکسیون امید مجلس در 25 مرداد 95 در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما از شروط برخی اصلاح‌طلبان برای حمایت از روحانی در انتخابات آینده چیست، گفت: «بهتر است از هر کسی که این موارد را مطرح کرده بپرسید، اما بنده به عنوان رئیس فراکسیون امید این را می‌گویم ما مسیری که ازسال 92 شروع کردیم را با جدیت دنبال می‌کنیم، در این مسیر نه تنها از روحانی بلکه از هیچ کدام از علاقه‌مندان به کشور و انقلاب عبور نخواهیم کرد.» 16اردیبهشت 96 هم ایسنا نوشت: «رئیس فراکسیون امید مجلس با حضور در ستاد مرکزی حسن روحانی، حمایت خود را از این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد. محمدرضا عارف همچنین با حضور در ستاد اقوام، مذاهب و ادیان حسن روحانی با نیروهای فعال در این ستاد گفت‌وگو و برای آنها آرزوی موفقیت کرد.» در سال 97 انتقادات اصلاح‌طلبان از عملکرد دولت روحانی پررنگ شد و مخالفان دولت و اصلاحات پروژه‌های خود را ادامه دادند اما از سوی دیگر عارف به تکذیب این شایعات می‌پرداخت و بر همراهی اصلاح‌طلبان با دولت تاکید کرد. 18شهریور 98 اظهارات عارف مهر تاییدی بر ناکارآمدی شکاف‌اندازان زد. رئیس فراکسیون امید مجلس در آن روز با بیان اینکه اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و 96 به درستی عمل کردند، گفت: «ما (اصلاح‌طلبان) در حمایت از آقای روحانی به وظیفه خود عمل کردیم و از حمایت‌هایی که از ایشان انجام دادیم پشیمان نیستیم، البته در پیگیری مطالبات مردم با هیچ کسی تعارف نداریم و وظیفه ملی و تشکیلاتی خود را انجام می‌دهیم و امیدواریم با تلاش بیشتر دولت و همکاری همه نهادها و جریانات با دولت، وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد.» چند ماه بعد هم بار دیگر رئیس فراکسیون امید گفت: باید مسئولیت حمایت از دولت را بپذیریم. آقای روحانی هیچ‌گاه نگفته اصلاح‌طلب است. اصلاح‌طلبان در دولت حضور دارند منتها اینکه حضورشان تأثیرگذار بوده و توانسته‌اند از منش و روش اصلاح‌طلبانه خود در پیگیری امور استفاده کنند، موضوعی است که باید در محافل نخبگان و دانشگاه‌ها مورد بحث قرار گیرد. شرایط در سال‌های 92 و 96 به گونه‌ای پیش رفت که اصلاح‌طلب‌ها پشت آقای روحانی درآمدند. این حمایت به آن معنا نیست که دولت فعلی اصلاح‌طلب است البته ما هم باید مسئولیت حمایت از دولت را بپذیریم. در عین حال فکر می‌کنم درباره این دولت مقداری سیاه‌نمایی می‌شود، چون کارهای خوبی در توسعه زیر بناها، بهبود مناطق محروم و وضعیت بهداشت و درمان انجام داده است».

شکاف اندازی که سبب وحدت شد

پس از ناکامی مخالفان دولت در ایجاد شکاف میان اصلاح‌طلبان و روحانی بازی جدیدی آغاز شد که با هجمه به عارف با هدف کمرنگ کردن اعتبار و جایگاه سیاسی او بود. دلواپسان تصور می‌کردند با هجمه به عارف اردوگاه اصلاح‌طلبان و اعتدالیون را از ادامه مسیر منصرف می‌کنند؛ بنابراین بازی دیگری آغاز شد. چنانکه یکی از نشریات دلواپس نوشت: «برای محمدرضا عارف که روزی می‌گفت نظام من را در آب‌ونمک خوابانده است، حالا آسمان سیاست رنگ دیگری دارد. او چند وقت دیگر مجلس را ترک می‌کند و گویا شایعاتی که در مورد آماده شدنش برای انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد نیز صحت ندارد. می‌گویند او تصمیمی از جنس همان تصمیم علی لاریجانی گرفته است؛ تعلیق سیاست‌ورزی با مدت نامعلوم.» یا اینکه نوشتند: «یک نشریه اصلاح‌طلب می‌گوید بی‌تدبیری‌های دولت روحانی و جازدن عارف از ثبت‌نام در انتخابات مجلس، میخ‌هایی بود که بر تابوت اصلاح‌طلبان کوبیده شد.»

عارف فعال است

عارف اگر چه تمایلی برای حضور در انتخابات مجلس یازدهم ندارد اما فعالیت‌های خود را ادامه و در مورد موضوعات مختلف و مهم به اظهار نظر می‌پردازد مانند دو روز قبل که رئیس فراکسیون امید مجلس با اشاره به حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی ضمن انتقاد شدید از عدم صداقت برخی مسئولان با مردم، خواستار استعفا، برکناری و برخورد درخور با مقصران، پنهانکاران و ناصادقان با ملت شد.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک