رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 557835

فصل سیزدهم؛ تعامل و تحول

ساعت 24-مراسم تحلیف هم برگزار شد و رییس‌جمهور جدید در خانه ملت سوگند یاد کرد. این مراسم عصر پنجشنبه و با حضور مقامات رسمی از ۷۳ کشور- اعم از ۱۰ رییس کشور در تراز سران کشورها، ۲۰ رییس مجلس، ۱۱ وزیر خارجه، ۱۰ نفر از وزرای دیگر کشورها و همچنین فرستاده ویژه و نواب روسای مجالس، روسای کمیسیون‌ها و هیات‌های پارلمانی برگزار شد.

خبر
html>

همچنین روسای مقامات ۱۱ سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای، نماینده‌ دبیرکل سازمان ملل، رییس اوپک و مقاماتی از IPU، اتحادیه اروپا، اوراسیا، اتحادیه بین‌المجالس کشورهای اسلامی و آسیایی، سازمان اکو، سیکا و D۸ برای حضور در این مراسم دعوت شدند.
مقامات داخلی نیز اغلب در این مراسم حاضر بودند، اگرچه غیبت برخی از چهره‌های سیاسی مثل محمود احمدی‌نژاد و سید محمد خاتمی قابل انتظار و عدم حضور برادران لاریجانی غیرقابل انتظار بود. از خبرنگاران گرفته تا ارکستر کامل ارتش نیز در مجلس حاضر شده بودند و همه این تشریفات برای شروع به کار دولت رییسی بود. او در پیشگاه ملت ایران سوگند یاد کرد که « پاسدار مذهب‏ رسمی‏ و نظام‏ جمهوری‏ اسلامی‏ و قانون‏ اساسی‏ کشور » باشد. همچنین همه‏ استعداد و صلاحیت‏ خویش‏ را در راه‏ ایفای‏ مسوولیت‌هایی‏ که‏ برعهده‏ گرفته‏‌‏ به‏ کار گیرد‏ و خود را وقف‏ خدمت‏ به‏ مردم‏ و اعتلای‏ کشور، ترویج‏ دین‏ و اخلاق‏، پشتیبانی‏ از حق‏ و گسترش‏ عدالت‏ سازد. رییسی قسم خورد که از هرگونه‏ خودکامگی‏ بپرهیزد‏ و از آزادی‏ و حرمت‏ اشخاص‏ و حقوقی‏ که‏ قانون‏ اساسی‏ برای‏ ملت‏ شناخته‏ است‏، حمایت‏ کند. در حراست‏ از مرزها و استقلال‏ سیاسی‏ و اقتصادی‏ و فرهنگی‏ کشور از هیچ‏ اقدامی‏ دریغ نورزد.
سوگند رییسی و پیام مردم
رییس دولت سیزدهم ضمن خوشامدگویی به میهمانان داخلی و خارجی حاضر در این مراسم، گفت: «جلوه‌ای رشک‌برانگیز از مردم‌سالاری دینی را ملت ایران در جریان این انتخابات با وجود تبلیغات سهمگین دشمن و انتشار ویروس کرونا پدید آورد.»
وی با بیان اینکه پیام رای مردم تحول‌خواهی و عدالت‌خواهی بود، اظهار کرد: «ایستادگی در برابرقدرت‌های بزرگ در عین تعامل سازنده با جهان و حفظ استقلال از جمله خواسته‌های مردم و در کنار آن تشکیل دولتی فسادگریز، مدافع حقوق انسان‌ها در عالم، علم‌طلب، عدالت‌جو برنامه محور را خواستار بودند.»
رییسی با تاکید بر اینکه ما مدافع واقعی حقوق بشر در هر کجای دنیا هستیم، گفت: «جوانان عزیز در این مرز و بوم از ما می‌خواهند که صدای ولی‌نعمتان و مستضعفان باشیم و از آزادی‌های آنان حراست کنیم و وضعیت سفره‌های آنان بهبود یابد و نشاط و شور اجتماعی در جامعه ایجاد شود. دولت در این مسیر، خستگی‌ناپذیر پیش خواهد رفت.»
وی ادامه داد: «امروز از همه اقوام و مذاهب و نژادها و اقشار و دانشجویان و پیر و جوان می‌خواهم که دولت مردمی را دولت خود بدانند. همه بیاییم تا دست در دست هم به پاخیزیم و آرمان ایران قوی را محقق کنیم.»
رییس‌جمهوری با بیان اینکه از مردم و نمایدگان مجلس می‌خواهیم به عنوان مصلحان دولت عمل کنند، گفت: «این دو باید هرجا که نقدی یا پیشنهادی داشتند برای پیشبرد امور در اختیار بگذارند. ما به حضور مردم در صحنه و همراهی قوای سه‌گانه و نیروهای مسلح سرافراز نیاز داریم. به دلیل شرایط خاص امروز نیازمند همکاری و همراهی بیشتری میان مجلس و دولت هستیم.»
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: «من دست دوستی و برادری به سوی همه کشورهای منطقه و به ویژه همسایگان دراز می‌کنم و دست آنان را به گرمی می‌فشارم. برنامه هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز است و نظام جمهوری اسلامی بنا بر فتوای رهبر معظم خود سلاح اتمی را حرام می‌داند و در دکترین نظامی ایران، این سلاح جایی ندارد.»
رییسی با تاکید بر اینکه تحریم‌ها باعث نمی‌شود که ملت ایران از حقوق هسته‌ای خود دست بکشد، تصریح کرد: «تحریم‌ها علیه ملت ایران باید لغو گردد و از هر طرح دیپلماتیک که باعث انجام این امر شود استقبال می‌کند.»
وی با اشاره‌ای به رویکردهای دولت خود در حوزه سیاست خارجی، تصریح کرد: «در دولت مردمی، همه مؤلفه‌های قدرت ملی کشور تقویت خواهد شد و از همه ابزارهای قدرت ملی از جمله دیپلماسی و تعامل هوشمند با جهان، استفاده می‌کنیم تا منافع و مصالح ملی جمهوری اسلامی ایران را تامین کنیم.»
همراهی قوه قضاییه
غلامحسین محسنی‌اژه‌ای که بعد از انتخاب رییسی به عنوان رییس‌جمهور، جای وی را در دستگاه قضا گرفت از دیگر سخنرانان مراسم تحلیف بود و گفت: از مردم بصیر و زمان‌شناس تشکر می‌کنم که در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به پای صندوق رای آمدند و بار دیگر برگ ذرینی را بر تاریخ جمهوری اسلامی افزودند و با انتخاب فردی شایسته برای اجرای یک دوره چهارساله تلاش کردند. از خداوند برای این مردم عزت را خواستارم.
وی ادامه داد: مردم با انتخاب‌شان قدرت و مسوولیت بزرگی بر دوش رییس‌جمهوری می‌گذارند. رییس‌جمهور طبق قانون اساسی عالی‌ترین مقام رسمی کشور بعد از مقام معظم رهبری است و مسوولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه به جز در مواردی که به رهبری مربوط می‌شود را برعهده دارد. این قدرت قانون و مسوولیت امانتی است که به رییس‌جمهور سپرده شده است.رییس دستگاه قضا ابراز امیدواری کرد که « به فضل پروردگار و حول قوه الهی رییس‌جمهور با کمک سایر قوا و کمک نخبگان و مردم در ایفای مسوولیت خود بیش از پیش موفق باشد و همانگونه که در روز تنفیذ مطرح کردند هرچه سریع‌تر در رفع مشکلات مردم، ایجاد اشتغال، کنترل بازار، کاهش نرخ تورم، رفع گرانی‌های افسارگسیخته و حمایت از تولید داخلی و سرمایه‌گذاری اقدام عاجل داشته باشند و همچنین در از بین بردن زمینه فساد، رانت، تبعیض و اصلاح ساختارهای پیچیده اداری اقدام کنند.»
اژه‌ای ادامه داد: «امیدوارم رییس‌جمهور نسبت به اجرای همه اصول قانون اساسی به خصوص بندهای شانزده‌گانه اصل سوم قانون اساسی و اصولی که حقوق جامعه را تامین می‌کند اهتمام داشته باشند و اعلام می‌کنم قوه قضاییه برای کمک به دولت و گسترش عدل و عدالت و حمایت از حقوق مردم و آزادی‌های مشروع و مبارزه با فساد آمادگی لازم را دارد و کمک می‌کند.»
دوره کارآمدی و پاسخگویی
محمدباقر قالیباف رییس مجلس که در واقع میزبان این مراسم بود نیز ضمن خوشامدگویی به مهمانان داخلی و خارجی گفت: «به پشتوانه وجود یک قوه قضاییه ضدفساد استقرار یک مجلس انقلابی و آغاز به کار یک دولت مردمی، موسم آن است تا با سرلوحه قراردادن روحیه انقلابی جهت‌گیری انقلابی و فرهنگ مدیریت جهادی و با تمسک به ارزش‌ها و اصول ناب مکتب امام و به منظور قوی ساختن ایران و اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه طرحی نو دراندازیم.»
وی افزود: «در بیست‌وهشتم خرداد پیام تحول‌خواهی مردم از طریق صندوق‌های رای به نظام و دنیا مخابره گردید و با حضور پرمعنای مردم در انتخابات فصلی نوین در تاریخ انقلاب اسلامی آغاز شد، فصلی برای جبران کوتاهی‌ها، غفلت‌ها و کاستی‌ها. فصلی برای احیای ارزش‌ها و آرمان‌های اصیل انقلاب اسلامی و حرکت در مسیر بیانیه گام دوم انقلاب برای طی کردن مسیر خودسازی جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی نوین اسلامی.»
رییس مجلس تاکید کرد: «در دوره «کارآمدی و پاسخگویی» همه ما مکلّف هستیم که ثبات اقتصادی و امید و نشاط را در جامعه افزایش دهیم و روشن است که بار اصلی این مسوولیت برعهده دولت محترم خواهد بود؛ زیرا اکثر ظرفیت‌های اجرایی کشور در اختیار قوه مجریه است؛
اما همدلی و هم‌افزایی دو قوّه دیگر در تکمیل این فعالیت نقشی کلیدی دارد؛ در همین راستا مجلس با تاکید بر استقلال قوا و رعایت همه ضوابط قانونی «پیمان همکاری با دولت» را بر اساس منافع ملّی و مطالبات مردم اعلام می‌نماید. مجلس یار و همراه دولت در مسیر پیشرفت کشور و البته ناظری فعّال و دلسوز در تحقق تعهدات دولت است.»
وی خاطرنشان کرد: «ما به خوبی بر مشکلات و چالش‌های پیش‌روی دوره جدید واقف هستیم. ما می‌دانیم ناکارآمدی‌های اشباع شده تا چه میزان به اعتماد مردم لطمه زده است و می‌دانیم بار مشکلات اقتصادی و معیشتی چقدر بر شانه مردم خصوصا قشر متوسط و ضعیف سنگینی می‌کند.
همچنین می‌دانیم تهدیدها و تحریم‌های دشمن شرایط را برای اداره کشور سخت کرده است، امّا در کنار این چالش‌ها، ظرفیت‌های خدادادی، مردمی، اقتصادی و بین‌المللی قابل توجهی نیز وجود دارد که در صورت به کارگیری مدیریت جهادی که مدیریتی عقلانی مبتنی بر تلاش و روحیه انقلابی و اعتقاد به رزق لایحتسب الهی است، می‌توان بر این چالش‌ها غلبه کرد. ما مطمئن هستیم با خداباوری و مردم باوری که منجر به اعتماد به سنت‌های الهی و مردمی کردن امور می‌شود، می‌توان از دل تهدیدهای موجود فرصت‌های بزرگی را برای ایجاد یک زندگی خوب برای مردم ایجاد کرد و از این طریق افق رسیدن به اهداف گام دوم انقلاب نیز روشن‌تر خواهد شد.»

جهان‌صنعت

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها