کد خبر 609371
۱۴۰۲/۰۲/۰۵ ۰۹:۲۸

نشانه های زمینگیر شدن اقتصاد و دولت

ساعت 24 - دولت سیزدهم به ریاست فردی تاسیس شد که هیچ سابقه ای در فعالیت اجرایی نداشت و همه دوران فعالیتش در کار قضا بود وتنها کارمفیدش دراین منصب دستوردادن بود و نیک می دانست دستورهایش اجرا می شود. سید ابراهیم رییسی با ذهنی خالی از دردسرهای اداره کشور به ریاست جمهوری رسید و خالی بودن ذهنیت او از اداره اقتصاد بدترین قسمت ماجرا است. در همین یک ماه فروردین چند مقوله بزرگ و دردسر سازدرست شده که دولت در حل آنها ناتوان نشان می دهد و بوی زمینگیر شدن به مشام می رسد.
نشانه های زمینگیر شدن اقتصاد و دولت
dir="RTL" style="text-align:right">تازه ترین مساله عجیب افزایش قیمت گوشت مرغ و نایاب شدن این کالا دربازاراست. خانوارهای کم درامد امیدواربودند پس از حذف گوشت قرمز از سفره ها بتوانند دست کم گوشت مرغ خریداری کنند. مجموعه سیاستگذاری های نادرست دولت سیزدهم در این بخش که از زمان روی کارامدن شروع شد کاررا به جایی رسانده است که دولت نمی داند با تولید این کالای اساسی مردم چه کند .سیاست‌های نسنجیده و نادرست وزارت جهاد کشاورزی و در رأس آنها قیمت‌گذاری دلبخواهی و دستوری، اقتصاد بخش کشاورزی را به‌شدت متاثر ساخته؛ به‌گونه‌ای‌که در دو سال گذشته با رشد منفی شدیدی مواجه بوده و حدود ۹/ ۴درصد در سال۱۴۰۰ و سپس در سه فصل متوالی منتهی به پاییز۱۴۰۱به ترتیب ۲/ ۱، ۸/ ۲ و ۱/ ۷درصد، در روندی فزاینده، کوچک‌تر شده است. نگاهی به شاخص اصلی این صنعت، یعنی تولید جوجه یک‌روزه، به سادگی نمایان می‌سازد که در فصل نخست سال۱۴۰۲ در قیاس با فصل نخست سال گذشته، با کاهش ۲۰درصدی تولید گوشت مرغ مواجه خواهیم بود.

داستان شگفت انگیز تولید وفروش خودرو وتفاوت قیمت دوبرابری آن از کارخانه تا رسیدن به دست مصرف کننده نهایی یکی دیگر از ناتوانی های دولت سیزدهم در اداره اقتصاد در سطح میانی است. الان درحالی که چوب استیضاح بالای سر وزیر صمت است داستان خودرو به بدترین شکل جمع شد و آسیب دیده اصلی مصرف کنندگان هستند. مجادله پایان ناپذیر دخالت انواع سازمانها دراین فعالیت ادامه دارد.

تلخی چگونگی مزد کارگران برای سال 1402 هنوز زیر زبان میلیونها کارگر ایرانی است که زورشان به دولت نمی رسد. دولت برخلاف قانون کار وبه بهانه مهارتورم افزایش مزد کارگران را نصف رشد تورم اعلام کرد. این رفتار برخلاف رفتار پارسال است و کارگران می گویند امسال چه شده که باید به طورغیر قانونی قدرت خرید آنها نصف شود . این مجادله ادامه دارد.

داستان خرید تضمینی گندم و قیمتی که دولت تعیین کرده است گندککاران و تشکل های انها را بهت زده کرده است. در حالی که کشورهای همسایه خیز برداشته اند هرکیلوگندم تولید ایران را تا 30 هزار تومان خریداری کنند خریدتضمینی تصف این قیمت است و به نظر می رسد امسال باید درباره تامین نان شهروندان با داستان های مصیبیت بار روبه رو شویم.

دولت سیزدهم برخلاف اعلام های قبلی بازارارز را نه تنها تثبیت نکرد بکه شاهد افزایش قیمت این کالا ونیز نوسان هرروزه آن هستیم. بازار ارز ایران بلای جان تولید و صادرات شده است و زورگویی های بانک مرکزی ادامه دارد. بانک مرکزی دستور می دهد صادرکنید دلارهایتان را به ما بدهید و ما به واردکننده ها می دهیم. ریالت را بگیر وبرو.

داستان افزایش مصرف بنزین درروزهای تعطیلی و حتی پس از ان و واردات بنزین از روسیه و قیمت تمام شده واردات و تولید هرلیتر بنزین ونیز قیمت فروش ان هرروز ابعاد گیج کننده تری پیدا می کند و معلوم نیست آینده این کالا به کجا می رسد و ایا دولت توانایی واردات دارد و توانایی متقاعد کردن مصرف کنندگان را دارد که باید قیمت بنزین ودیگر حامل های انرژی مثل برق وگاز افزایش یابد و یا از بیم تکرار رخدادهای سال 1398 این داستان را ادامه می دهد تا به بن بست برسد.

دولت سیزدهم در سیاست خارجی نیز گره اصلی ایران یعنی فعالیت در مسیر برطرف کردن مسایل برجام را ناتمام رها کرده است و فعالان اقتصادی و علاقمندان به اقتصادسیاسی می دانند تا روزی که این گره بازنشود مسایل اقتصادایران بیشتر پیچیده می شود. این داستان را می توان ادامه داد و به این نتیجه رسید نشانه های زمینگیر شدن دولت بیش از پیش خود را آشکار می کنند.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک