کد خبر 29869
۱۳۹۳/۰۷/۲۷ ۱۵:۴۱
تا دو سال آينده

تولید نخود دو برابر می شود

سایت خبری تحلیلی ساعت 24-با حمایت وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه روند مکانیزه‌سازی کشت نخود در کشور، میزان تولید نخود طی دو سال آینده به ۷۰۰ هزار تن می‌رسد.
رئیس شورای ملی نخود در نشست ماهانه کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با اعلام این خبر گفت: تولید نخود در کشور به‌دلیل مصرف آب کمی که دارد، در شرایط اقلیمی خشک کشور بسیار اقتصادی و توجیه‌پذیر است.
ناصر مرادی افزود: ۹۰ درصد تولید نخود تولیدی در کشور به‌صورت سنتی توزیع می‌شود که در صورت مکانیزه‌سازی این امر، تولید این محصول در کشور توجیه‌پذیر و برای کشاورزان سود بیشتری خواهد داشت.
وی با بیان اینکه میزان عملکرد تولید نخود در کشور ۴۷۵ کیلوگرم در هکتار است، خاطرنشان کرد: در صورت مکانیزه‌سازی مزارع کشت نخود، این روند به یک‌هزار و ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار افزایش می‌یابد.
مرادی با اشاره به آغاز خرید تضمینی نخود در کشور ادامه داد: قیمتی که دولت برای خرید تضمینی نخود در نظر گرفته است، بسیار پایین‌تر از قیمت تمام‌شده این محصول است؛ به‌طوری که قیمت فروش این محصول در بازار چهارهزار تومان است که نرخ تضمینی آن یک‌هزار و ۹۰۰ تومان است.
وی تصریح کرد: افزایش تعرفه نخود در کشور باعث کاهش صادرات این محصول شده است، به‌طوری که بر اساس آخرین آمار، در سال ۹۱، شش‌هزار ۷۰۰ تن نخود از کشور صادر شد که باعث از دست دادن برخی فرصت‌های بازار جهانی شد.
رئیس شورای ملی نخود یادآور شد: محصول نخود تولیدی کشور ما محصولی پاک و بدون دستکاری ژنتیکی است، اما برای رقابت با صادرکنندگان بزرگ این محصول مانند ترکیه و هند، رقابت سختی داریم.
مرادی تأکید کرد: ریز بودن نخود تولیدی ما یکی دیگر از مواردی است که باعث کاهش صادرات این محصول در مقابل سایر کشورها شده است.
وی اظهار داشت: برای تغییر فرهنگ غذایی و ترویج مصرف نخود در کشور، کرمانشاه را به‌عنوان پایلوت قرار دادیم که در آینده به سایر استان‌ها نیز گسترش می‌یابد.
مرادی گفت: سالانه ۳۰۰ هزار تن نخود در کشور تولید می‌شود که در صورت افزایش روند مکانیزه‌سازی تولید این محصول، این میزان به ۷۰۰ هزار تن می‌رسد.
وی همچنین افزود: سرانه مصرف نخود در کشور ۲.۹۶ کیلوگرم است، در حالی که در ترکیه ۷.۸ کیلوگرم، هند ۵.۲ و اردن ۳.۸ کیلوگرم در سال مصرف می‌شود.
در پایان این مراسم، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی نیز از اختصاص بودجه‌ای به شورای ملی نخود برای ترویج مصرف این محصول در کشور خبر داد.

منبع: ايانا

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک