رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 419682

وقوع پدیده ماه گرفتگی

ساعت24 -ماه گرفتگی همزمان از شمال تا جنوب آمریکا، غرب اروپا از جمله انگلیس و شمال آفریقا از ساعت 2:35 دقیقه بامداد دوشنبه به وقت گرینویچ آغاز و ساعت 7:45 دقیقه صبح پایان می یابد.

ماه گرفتگی
این پدیده در ایران از بامداد دوشنبه یکم بهمن شروع و به صورت نیم‌سایه (جزئی) قابل مشاهده است. لحظه ورود ماه به نیم‌سایه زمین ساعت 06 و 6 دقیقه و 30 ثانیه بامداد یکم بهمن ماه در آسمان ایران خواهد بود.

 			 				 					وقوع پدیده ماه گرفتگی

ماه در تهران ساعت 7 و 13 دقیقه صبح دوشنبه غروب می کند و حدود 9 دقیقه از آغاز خسوف را می توان مشاهده کرد، زیرا پیش از گرفت کامل ماه با خورشید دیگر قابل رویت نیست.

قرار گرفتن ماه، زمین و خورشید در یک راستا پدیده خسوف یا ماه گرفتگی را رقم می زند و وقتی ماه درنزدیک‌ترین نقطه به زمین قرارمی‌گیرد و بزرگتر از اندازه معمول دیده می شود لقب 'ابرماه ' می‌گیرد. و به این دلیل ماه خونین نامیده می شود که قمرزمین را هاله قرمز رنگ فرا می‌گیرد.

خسوف کامل روز دوشنبه ساعت 2:35 دقیقه بامداد به وقت گرینویج آغاز و ساعت 7:45 دقیقه بامداد پایان می یابد اما ماه کامل قرمز رنگ در ساعت 05:12 بامداد به وقت گرینویج قابل مشاهده است.

این پدیده که موجب سرخ رنگ دیده شدن سطح ماه می شود؛ از عصر یکشنبه تا بامداد دوشنبه در آسمان مناطق عمده ای از جهان؛ از جمله کل قاره آمریکا شامل شمال و جنوب آن، انگلیس، گرینلند، ایسلند، ایرلند، نروژ، سوئد، پرتغال، فرانسه و سواحل اسپانیا قابل مشاهده است.

در انگلیس ماه درتمام مدت خسوف بالای خط افق قراردارد.

ماه گرفتگی کامل همچنین در شمال غرب فرانسه و اسپانیا، پرتقال، بخش کوچکی از غرب آفریقا، تقریبا تمامی آمریکای شمال و جنوبی ،شرق اقیانوس آرام و شمال شرقی روسیه به وضوح دیده می شود.

خسوف بعدی دو سال دیگر

تام کرس/ Tom Kerss ستاره شناس در رصدخانه سلطنتی گرینویچ نیز می گوید: خسوف کامل بعدی در فاصله طولانی تری یعنی حوالی ماه مه 2021 روی می دهد.

این خسوف در انگلیس ساعت دو و 36 دقیقه بامداد آغاز می شود و بهترین زمان برای رصد خسوف کامل ساعت 5 و 12 دقیقه صبح است زمانی که ماه کامل وارد سایه زمین می شود.

به گفته کرس، ماه بین ساعات 4 و 40 تا 6 و 45 دقیقه خسوف کامل را تجربه می کند بنابراین بیش از یک ساعت زمان برای رصد آن وجود دارد.

آخرین خسوف کلی در ماه ژوئیه 2018 (30 تیر 97) به وقوع پیوست و در بخش های زیادی از کره زمین از جمله آسیا، آفریقا، اروپا، جنوب آمریکا و ایران قابل رویت بود. همچنین دو رویداد دیگر ابرماه برای سال پیش رو میلادی پیش بینی می شود که در ماه های فوریه و مارس روی خواهند داد.

منبع:ایرنا

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها