کد خبر 603165
۱۴۰۱/۱۰/۲۶ ۱۰:۲۸

فرزین و نخستین سد درمسیر تقاضای ارزی

ساعت 24 - روندها و نشانه‌ها درباره آدرس دگرگونی‌های ارزی می‌گویند قیمت ارزهای معتبر در بازار ایران روندی فزاینده را تجربه خواهد کرد. یکی از این نشانه‌ها این است که بانک مرکزی تشخیص داده است تقاضا برای ارز افزایش خواهد داشت زیرا فعالان اقتصادی می‌فهمند باید برای جایگزین کردن هر دارایی که به نوعی با قیمت ارز گره خورده است ریال بیشتری بپردازند و به همین دلیل کوشش می‌کنند دلار را با همین قیمت متورم‌شده خریداری کنند .
فرزین و نخستین سد درمسیر تقاضای ارزی
dir="RTL" style="text-align:right">کسانی نیز ترجیح می‌دهند برای خرید ارز نیمایی در نوبت بمانند تا از مابه‌التفاوت نرخ دلار نیمایی با نرخ بازار آزاد که به حد ۵/۱۲ هزارتومان رسیده استفاده کنند. رییس تازه بانک مرکزی اما برای وعده‌ای که داده و تصریح کرده است قیمت دلار را تثبیت می‌کند راهی ندارد جز اینکه تقاضای ارز را با اعمال مقررات تازه و سدبندهای نو کنترل کند. وی در جمع اقتصاددانان گفته بود می‌خواهد تقاضای ارز را کنترل کند. حالا خبر تازه درباره این تصمیم سخت‌گیری برای متقاضیان ارز است. بانک‌ها و موسسات اعتباری موظف هستند در زمان ایجاد یا تمدید گواهی ثبت ‌آماری به میزان تعیین‌شده نسبت به مسدودسازی معادل ریالی مبلغ ارزی در حساب‌های متقاضی نزد بانک‌ها به عنوان سپرده تخصیص ارز اقدام کنند.در بخشنامه جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز و جلوگیری از ایجاد درخواست‎های غیرواقعی تخصیص ارز آمده است: پیرو بخشنامه شماره ۱۱۷۱۳۲‏‏‏‏‏‏‏/۰۱ مورخ ۱۰‏‏‏‏‏‏‏/۰۵‏‏‏‏‏‏‏/۱۴۰۱ به منظور مدیریت بازار ارز و جلوگیری از ایجاد درخواست‌های غیرواقعی تخصیص ارز از محل منابع این بانک، نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) و ارز حاصل از صادرات دیگران جهت واردات کالا و خدمت توسط بخش غیردولتی موارد ذیل با رعایت سایر ضوابط و مقررات ارزی جهت اجرا ابلاغ می‌شود… بانک موظف است در زمان ایجاد‏‏/ تمدید گواهی ثبت ‌آماری (بابت اصل و کارمزد) متناسب با زمان ایجاد و نوبت تمدید گواهی ثبت ‌آماری به میزان مندرج در جدول نسبت به مسدودسازی معادل ریالی مبلغ ارزی مورد درخواست به نرخ فروش حواله ارز مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS) در حساب‌های متقاضی نزد آن بانک به عنوان سپرده تخصیص ارز اقدام نماید.

بانک مرکزی و دیگر نهادهای دولتی همواره برای ایجاد محدودیت‌های تازه در هر عرصه‌ای به جای بیان حقیقت داستان و اینکه نمی‌خواهند ارز در اختیار افراد قرار دهند نکات خاصی را می‌یابند و جوری وانمود می‌کنند که قصد اصلاح دارند. واقعیت این است که درآمدهای ارزی دولت با وجود افزایش چندبرابری نسبت به ۱۴۰۰ که به دلایل سیاست‌های جهانی مرتبط با جنگ اوکراین رخ داد هنوز نسبت به برنامه و رقم تعیین‌شده بودجه ۱۴۰۱ عقب‌ماندگی دارد. وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش ۱۷ دی ماه یک روزنامه اقتصادی که نوشته بود «دولت در سودای تعویض نفت با مالیات/ اصلاحات ساختاری یا تغییرات اجباری؟» اعلام کرد: محدودیت دسترسی دولت به منابع ارزی واقعیت ندارد هرچند که فضاسازی در این مورد، به انتظارات تورمی دامن می‌زند. در این جوابیه تاکید شده است‌: درآمد حاصل از صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی در ۸ ماهه نخست امسال مجموعا ۳۶۱ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد داشته که نسبت به پیش‌بینی بودجه سال جاری، بیش از ۲۱۵ هزار میلیارد تومان یعنی ۶/۶۶ درصد تحقق داشته است. آیا همین نکات نیست که بانک مرکزی را ناچار کرده است تقاضای ارز را محدود و بازرگانان را با دست‌انداز تازه‌ای روبه‌رو کند.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک