کد خبر 105811
۱۳۹۴/۰۸/۱۱ ۰۹:۲۳

"نارنجک‌ میکروسکوپی" سلول‌های سرطانی را هدف میگیرد

ساعت 24-متخصصان علوم پزشکی نارنجک‌های میکروسکوپی طراحی کرده‌اند که وقتی به سلول سرطانی می‌رسند محتویات سمی خود را تخلیه می‌کنند تا باعث نابودی این سلول‌ها شوند.
این تیم پزشکی یافته‌های خود را هفته آینده در کنفرانس موسسه ملی تحقیقات سرطان ارائه خواهد کرد.

نارنجک‌های طراحی شده لیپوزوم (حباب‌های ریز چربی) هستند که داروهای سمی لازم را در داخل بدن حمل خواهند کرد. هدف از طراحی این روش، پرهیز از عوارض جانبی انتشار این مواد سمی در سایر نقاط غیر از سلول‌های سرطانی است.

کارشناسان گفتند این تکنیک که در آزمایش‌های حیوانی موفق بوده از اهداف مهم پزشکی نانو است. این حباب‌های چربی توانایی زیادی در حمل و نقل مواد در داخل بدن دارند و برای همین مورد علاقه متخصصان سرطان هستند.

به گزارش بی‌بی‌سی، پروفسور «کوستاس کوستارلوس» از دانشگاه منچستر گفت: مشکل اینجاست که وقتی این حباب ها به مقصد رسید چطور آنها را منفجر کنیم؟

آزمایشگاه پزشکی نانو (نانومدیسین) در منچستر لیپوزوم هایی طراحی کرده که در دمای عادی بدن کاملا محفوظ می ماند (به اصطلاح آب بندی شده) اما وقتی دمای آن به ۴۲ درجه سانتیگراد می رسد سر باز می کند.

پروفسور کوستارلوس می گوید:‌ چالش پیش رو برای ما این است که برای ساختن لیپوزوم هایی تلاش کنیم که در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد کاملا پایدار باشند و ملکول های مواد ضدسرطانی از آنها نشت نکند، اما آن را در دمای ۴۲ درجه ناگهان منتشر کند.

او می گوید که برای گرم کردن حباب ها در جاهایی مثل پوست، سر یا گردن که مبتلا به سرطان شده می توان از تشکچه های گرمازا استفاده کرد. برای داخل بدن نیز می توان از میله های مخصوص پزشکی استفاده کرد و همچنین بحث از بکارگیری «اولتراسوند» برای گرم کردن تومورها در میان است.

در آزمایش های اولیه به روی موش مبتلا به ملانوما (سرطان پوست) استفاده از این نارنجک ها باعث رسیدن مقدار خیلی بیشتری داروی ضدسرطانی به تومور شد. و این به پیشرفت نسبی در کاهش موارد مرگ منجر شد.

پروفسور کوستارلوس گفت که هم اکنون تکنیک های مشابه در بیماران آزمایش می شود و این شیوه نه مربوط به خیالات بلکه واقعی است.

پروفسور چارلز سوانتون، رئیس کنفرانس موسسه ملی تحقیقات سرطان گفت:‌ این شیوه هنوز در مراحل اولیه است اما این لیپوزوم ها می تواند راهی موثر برای هدف گرفتن سلول های سرطانی و تنها گذاشتن سلول های سالم باشد.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک