کد خبر 135438
۱۳۹۴/۱۱/۲۶ ۱۰:۵۱
كلینتون بد بازی كرد یا برن ساندرز خیلی ماهر است

مشکلات هیلاری در برابر برنی

ساعت ۲۴- در حالی که گمانه‌زنی‌ها این بود که هیلاری کلینتون به آسانی رقبای دموکرات خود را پشت سر می‌گذارد و مهیای نبرد نهایی با کاندیداهای اصلی جمهوریخواهان می‌شود اما به نظر می‌رسد برنی ساندرز معادلات را به هم زده است.
مشکلات هیلاری در برابر برنی
dir="RTL">جلو زدن ساندرز از كلینتون در نیوهمپشایر گمانه‌زنی‌ها را تغییر داده است. چرا كلینتون در برابر برنی ساندرز با مشكل مواجه شد؟ نوشته حاضر این موضوع را توضیح می‌دهد:

در سال ۲۰۰۸، هیلاری كلینتون، زمانی كه برای انتخاب شدن به عنوان نامزد دموكرات‌ها در برابر باراك اوباما قرار گرفت، برخلاف او، تصمیم گرفت كارت زنانگی خود را رو نكند. اوباما در تبلیغات انتخاباتی خود دایم بر این مساله مانور می‌داد كه در صورت انتخاب شدن، نخستین رییس‌جمهوری امریكایی-آفریقایی ایالات‌متحده خواهد بود. اوباما به مردم رویای برابری و اتحاد را داده بود. همین مساله نیز باعث شد تا در كمال تعجب، در ایالت آیووا، جایی كه اكثر رأی‌دهندگان آن سفیدپوستان طبقه متوسط هستند، برنده شود.

هیلاری كلینتون، سوم ژانویه سال ۲۰۰۸، در ایالات آیووا، سوم شد. پنج روز پس ‌از آن، دریكی از سخنرانی‌های خود در ایالت نیوهمپشابر، در یك سخنرانی سرشار از احساسات، از سختی‌های نبردهای انتخاباتی گفت. البته باید این امر را در نظر گرفت كه باوجود شكست خوردن، در انتخابات دموكرات‌ها، كلینتون درمجموع هجده میلیون رأی كسب كرد.

حال هشت سال از آن زمان سپری‌شده و كلینتون سیاست جدیدی را در پیش‌گرفته است. این‌بار او می‌خواهد از برگ برنده خود بهره ببرد؛ یعنی در صورت رسیدن به مقام ریاست‌جمهوری، نخستین رییس‌جمهور زن ایالات‌متحده خواهد بود. وی در كمپین‌های انتخاباتی، خود را به عنوان یك همسر، مادر و حتی مادربزرگ نشان می‌دهد و اهداف سیاسی خود را بر برابری حقوق و مرخصی زایمان قرار داده است. كلینتون به كسانی (مثل برنی ساندرز، رقیب اولش) كه او را هم جزئی از نظام سنتی حاكم بر امریكا می‌دانند، پاسخ می‌دهد:

من چطور می‌توانم جزئی از سیستم باشم درحالی كه در صورت انتخاب شدن اول زن رییس‌جمهور این كشور خواهم بود؟

این‌بار اما شاید این مساله خیلی به كمك او نیاید. كمپین انتخاباتی سال ۲۰۱۶ بسیار تهاجمی‌تر از سال ۲۰۰۸ است. سایر نامزدها، به‌خصوص دونالد ترامپ، از هیچ فرصتی برای توهین، هتاكی و افترا نسبت به رقبای خود نمی‌گذرند. البته برنی ساندرز، رقیب اصلی كلینتون، به‌هیچ‌عنوان چنین شیوه‌ای ندارد؛ اما خود او با توجه به فعالیت‌های سی‌ساله خود به عنوان یك سناتور سوسیالیست، كاملاً با این فضا آشناست. هیلاری در انتخابات آیووا با اختلافی كمتر از یك درصد ساندرز را شكست داد و حال مشخص نیست بتواند این موفقیت را در نیوهمپشابر تكرار كند.

كلینتون سعی كرده تا با استفاده از مطبوعات و رسانه‌های فمینیست، جای خود را بین رأی‌دهندگان زن‌باز كند. برای مثال گروهی از كارشناسان سیاسی فمینیست طرفدار وی، سعی دارند این‌طور القا كنند كه زنان باید به او رأی بدهند فقط چون زن است. سال ۲۰۰۸، در ایالت آیووا، ۴۶ درصد زنان به كلینتون و ۳۴ درصد ایشان به باراك اوباما رأی داده بودند.

شاید نظرات و بعضاً حرف‌هایی كه طرفداران فمینیست كلینتون عنوان می‌كنند، به‌جای آنكه برگ برنده‌ای برای وی محسوب شود، تبدیل می‌شود به نقطه‌ضعف. این اتفاق در طول چندین هفته گذشته چند بار رخ‌داده و حتی آنها را مجبور به عذرخواهی از مردم كرده است. برای مثال مادلین آلبرایت پس‌ازآنكه در یك برنامه تلویزیونی زنده گفت: جای ویژه‌ای در جهنم برای زنانی كه به هیلاری رأی ندهند وجود دارد، مجبور به معذرت‌خواهی شد.

سال ۲۰۰۸ اتفاقاً بهتر بود به‌جای آنكه هیلاری خود را به عنوان یك فرماندهی جنگی نشان دهد كه قادر به همه كاری است، از برگ ‌زن بودن و صلح‌دوستی خود بهره می‌برد. در آن زمان بود كه مردم امریكا از ۸ سال دوره مصیبت‌بار بوش به ستوه آمده بودند و هیلاری شانس زیادی برای انتخاب شدن داشت. برگ برنده‌ای كه امروز دیگر نمی‌توان كارایی زیادی برای آن در نظر گرفت. مردم امریكا شك رییس‌جمهوری آفریقایی-امریكایی را گذرانده‌اند و انتخاب یك رییس‌جمهور زن شك زیادی محسوب نمی‌شود. این امر را شاید بتوان به‌خوبی در نظرسنجی‌هایی كه در ایالت نیوهمپشابر صورت گرفته، مشاهده كرد، جایی كه ساندرز توانسته بیش از ۸۰ درصد آرای زنان ۱۸ تا ۲۹ ساله را به خود اختصاص دهد.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک