کد خبر 17926
۱۳۹۳/۰۴/۲۹ ۱۳:۰۵
نگران کارگران معدن از خصوصی سازی

سرنوشت مبهم 1400 کارگر معدن

سرنوشت مبهم 1400 کارگر معدن
سایت خیری تحلیلی ساعت 24- واگذاری سایت اداری معادن البرز شرقی و خانه کارگران آن موجب نارضایتی و نگرانی کارگران این مجموعه شده و انتظار دارند که دولت و مسئولان ذیربط برای حمایت از کار و سرمایه ایرانی جلوی این اقدام را بگیرند.    در سال 88 شرکت معادن زغال سنگ البرز شرقی جزء بنگاه‌های گروه یک قابل واگذاری بر اساس قانون اصل 44 قرار گرفت و ضمن تجدید ارزیابی قیمت پایه سهام برای آن تعیین شد و در نهایت در ماه‌های اخیر شرکت ذوب‌آهن اصفهان که تنها خریدار زغال‌سنگ است، برنده این واگذاری شد و 95 درصد سهام شرکت البرز شرقی را خرید.اما در حالی که انجام این کار و واگذاری شرکت به ذوب آهن نویدبخش وضعیت تولید و فروش بهتر برای این شرکت و کارگران آن بود، سازمان خصوصی سازی در یک اقدام غیرمنتظره، زمین و سایت اداری شرکت را که شامل خانه‌های کارگری، مراکز رفاهی و اداری آن بود به شهرداری شاهرود واگذار کرد. این اقدام موجب نگرانی شدیدکارگران این مجموعه شده و ترس آنها از ادامه وضعیت شغلی و زندگی شده است. گفت: شرکت معادن زغال‌سنگ البرز شرقی در اوایل سال جاری به ذوب‌آهن اصفهان واگذار شد اما پس از انجام این واگذاری بر اساس اعلام سازمان خصوصی‌سازی مقرر شد سایت اداری شرکت که مشتمل بر منازل مسکونی کارگری، فضاهای رفاهی نظیر سالن ورزشی و استخر، بهداری و فروشگاه برای کارگران است از طریق مزایده و با قیمت بسیار پایین و غیر واقعی به شهرداری شاهرود واگذار شودو
رئیس شورای اسلامی کارگران معادن البرز شرقی افزود: پس از انجام این اقدام، کارگران معدن انگیزه خود را برای کار از دست داده‌اند و از نظر امنیت شغلی احساس خطر می‌کنند. با وجود آنکه در چند نوبت از مسئولان استانی خواسته شده که  مانع خصوصی سازی این معدن واگذاری 42 هکتار از زمین‌های این واحد به شهرداری شوند اما آنان نسبت به این موضوع توجه چندانی ندارند.در سایت اداری شرکت که در حال واگذاری به شهرداری است خانه و محل سکونت کارگران معدن وجود دارد که اگر این واگذاری انجام شود این افراد با حقوق و دستمزد پایین باید داخل شهر به دنبال محل سکونت بگردند در حالی که با این ارقام دستمزد امکان خرید یا اجاره خانه برای آنها وجود ندارد.با توجه به اینکه این کارگران از سهام عدالت محروم شده‌اند، در جواب به ما گفته‌اند که چون در حال واگذاری هستید از سهام ترجیحی شرکت استفاده کنید که آن هم 5 درصد از سهام معادن فرسوده است و سودی را عاید کارگران نمی‌کند بلکه زیان‌ده است.
این فعال بخش کارگری با اشاره به تجمع چند روز پیش کارگران این معادن برای احقاق حقوق و جلوگیری از واگذاری گفت: تا رسیدن به اهداف خود و گرفتن جواب قانع‌کننده از مسئولان این کار را ادامه می‌دهیم. مسئولان شرکت هم در حال پیگیری این مسئله از سوی مقامات دولتی هستند، و خواسته قانون‌گذار این نبوده که با اجرای اصل 44 تعداد زیادی از کارگران که با مشقت و رنج و سختی کار فراوان مشغول خدمت هستند به این صورت با مشکل مواجه شوند. نماینده شاهرود هم باید از کارگران و موکلان خود در مقابل این اقدام دفاع کند، بار دیگر از مسئولان خواست که با نگاه حمایتی به قشر کارگر از کار و سرمایه ایرانی حمایت کنند و نگذراند زحمتکش‌ترین قشر کارگر کشور با مشکلات بیشتری روبرو شوند.
فارس

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک