کد خبر 261434
۱۳۹۶/۰۲/۲۳ ۰۸:۱۵
بازداشت ده‌ها تن از کارکنان سابق بورس استانبول

بازداشت ها تمامی ندارد ؟

ساعت 24-رجب طیب اردوغان و دوستان و همکارانش درحزب عدالت و توسعه هرروز و هربار گروهی از ساکنان کشورشان را با دستگیری متهم به همکاری با فتح الله گولن می کنند که به گمان انها سرگروه کودتاچیان است. این دستگیری ها که از ارتشی ها شروع شدبه پلیس ترکیه رسیدو افرادی در دستگاه قوه قضاییه را شامل شد.
بازداشت ها تمامی ندارد ؟
بیشترین شمار دستگی ری ها اما به اموزگاران اختصاص یافت که دولت اردوغان آنها را متهممی کند به لحاظ فکری و تشکیلاتی با گولن همکاری کرده اند در حالی که درماههای سپری شده گروه کوچکی از سرمایه داران ترکیه ای بازداشت شده و بازداشت آنها به اتهام بر همزدن اقتصاد ترکیه بود رسانه‌های ترکیه خبر از عملیات گسترده پلیس و بازداشت ده‌ها تن به اتهام ارتباط با فتح‌الله گولن، منتقد سرسخت رئیس‌جمهور ترکیه داده‌اند. افراد بازداشتی از کارکنان سابق بازار بورس استانبول به شمار می‌روند.رسانه‌های ترکیه می‌گویند، بیش از ۵۰ نفر از کارکنان سابق بازار بورس استانبول روز جمعه ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت) در این کشور بازداشت شده‌اند.روزنامه "خبرترک" در وب‌سایت خود گزارش داد که این افراد به ارتباط با فتح‌الله گولن، روحانی ترک ساکن آمریکا و منتقد دولت اردوغان متهم شده‌اند.دولت ترکیه گولن را عامل اصلی کودتای نظامی نافرجام ماه ژوئیه در این کشور در سال ۲۰۱۶ می‌داند. گولن این اتهام را رد کرده است.این افراد طی عملیات غافلگیرکننده و گسترده پلیس در صبح جمعه ۱۲ مه بازداشت شدند. خبرگزاری دولتی آنادولو نوشته است که ۴۵ نفر دیگر نیز دست کم در ۶ استان کشور تحت پیگرد قرار دارند."خبرترک" نوشته است، در چارچوب تحقیقات مربوطه برای بیش از ۱۰۰ نفر قرار بازداشت صادر شده است.از کودتای ترکیه به این طرف حدود ۱۱۳هزار نفر در ارتباط با جنبش فتح‌الله گولن بازداشت شده‌اند. بیش از ۴۷هزار نفر از این افراد به گفته دولت ترکیه، در حال حاضر در بازداشت موقت به سر می‌برند. حدود ۱۴۵هزار تن از کسانی که در استخدام دستگاه قضایی، پلیس و ارتش بودند نیز در همین رابطه اخراج یا تعلیق شده‌اند.یک هفته پیش گزارش‌های تلویزیونی حاکی از آن بود که بیش از ۱۰۰ قاضی و دادستان دیگر نیز از کار برکنار شده‌اند. این دستگیری گروهی تاچه زمانی ادامه خواهد داشت؟ به نظر می رسد دولت وابسته به اردوغان پایانی بر این بازداشت ها در برنامه فوری خودندارد .
دستگیری ۲ هزار نفر در یک هفته
در آستانه‌ی برگزاری همه‌پرسی تغییر قانون اساسی ترکیه دستگیری مخالفان دولت از سر گرفته شدو بنا به گزارش خبرگزاری‌ها تنها در یک هفته‌ ، بیش از ۲ هزار نفر به اتهام ارتباط با "گروه‌های افراطی" بازداشت شدند.اشپیگل آنلاین به نقل از وزارت کشور ترکیه از دستگیری‌های گسترده در شهرهای مختلف این کشور خبر داد نزدیک به نیمی از دستگیرشدگان در ارتباط با حزب ممنوعه‌ی پ.ک.ک. و حدود هزار نفر در رابطه با جنبش گولن بازداشت شده‌اند. رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری این کشور، نیروهای طرفدار فتح‌الله گولن، رهبر این جنبش را عامل اصلی کودتای نافرجام ژوئن ۲۰۱۶ می‌داند.گفته می‌شودکه بیش از ۶۰ تن نیز به اتهام تماس با شبه‌نظامیان "دولت اسلامی" و نزدیک به ۸۰ نفر به دلیل وابستگی به "گروه‌های تروریستی چپ" دستگیر شده‌اند.پس از کودتای نافرجام ماه ژوئن ۲۰۱۶ در ترکیه بیش از ۴۰ هزار تن بازداشت و نزدیک به ۱۰۰ هزار نظامی، کارمند دولت و ماموران اداری اخراج شده یا به مرخصی اجباری رفته‌اند. بیش از ۱۰۰ تن از دستگیرشدگان، کارشناسان رشته‌های گوناگون، دانشمند و جامعه‌شناس بودند. نهادهای حقوق‌بشری در ترکیه می‌گویند که بازداشت‌های "خودسرانه" و اقدامات حقوقی مشابه دولت علیه هزاران سیاستمدار و کنشگر هوادار کردها، مانع بزرگی بر سر راه فعالیت‌ها و تبلیغات گروه‌های مخالف تغییر مفاد قانون اساسی ایجاد کرده است. دیدبان حقوق بشر در این رابطه می‌نویسد که دستگیری رهبران حزب دمکراتیک خلق‌های ترکیه HDP، از جمله امکان برپایی کارزاری علیه تبلیغات دولتی اردوغان را از میان برداشته است.نهادهای حقوق‌بشری هم‌چنین از زندانی بودن ۱۴۸ روزنامه‌نگار و خبرنگاری خبر می‌دهند که عمدتا در پی کودتای نافرجام ترکیه دستگیر شده‌اند، ولی هنوز علیه آنان دادخواستی به دادگاه تسلیم نشده است.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک