کد خبر 44242
۱۳۹۳/۱۱/۰۴ ۱۲:۴۲

کارنامه ضعیف بورس در دی ماه

ساعت24- بورس اوراق بهادار تهران اولین ماه زمستان را با ریزش شدید قیمت‌ها و نارضایتی سهامداران مواجه شد و با ریزش 6 درصدی شاخص و افت 32 درصدی خریداران کارنامه ضعیفی از خود برجای گذاشت.
تداوم روند ریزشی بورس در دی ماه باعث شد تا قیمت سهام شرکت‌ها به شدت ریزش کرده و زمستان سردی در تالار شیشه ای حاکم شود.

ابهامات سیاسی و اقتصادی که از دی ماه سال گذشته گریبان بورس را گرفته است در کنار نبود گام های عملی برای حمایت از این بازار موجب شد تا بورس تهران ریزش‌های سنگینی را تجربه کرده و خروج سهامداران از این بازار را به نظاره بنشیند.بر این اساس افزایش نرخ سود بانکی، توقف طولانی مدت نمادهای پالایشگاهی، ابهامات نرخ خوراک پتروشیمی، کمبود نقدینگی در کنار کاهش شدید قیمت نفت موجب شد تا چشم انداز سودآوری شرکتهای بورسی کاهش پیدا کرده و ترس سهامداران افزایش پیدا کند.

این اتفاقات در کنار به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته‌ای باعث شد تا بورس تهران کارنامه بسیار ضعیفی در دی ماه منتشر کرده و دی ماه ۱۳۹۳ را همانند دی ۱۳۹۲ در تاریخ بازار سرمایه ماندگار کند. زیرا در این ماه تمام متغیرهای بازار سرمایه افت چشمگیری پیدا کرد و موجب شد تا بازار سرمایه در مقابل سایر بازارها حرفی برای گفتن نداشته باشد.

ترس و بی انگیزگی سهامداران تالار شیشه ای موجب شد تا شاخص بورس تهران در دی ماه ۳ هزار و ۹۷۳ واحد معادل ۵.۷ درصد افت کرده و از نیمه ۶۹ هزار واحد به نیمه ۶۵ هزار واحد برسد.رسیدن قیمت سهام شرکتها به کمتر از قیمت اسمی باعث از بین رفتن سرمایه میلیون ها سهامدار و رسیدن میانگین زیان آنها به ۱۷ درصد شد.

این اتفاقات باعث شد تا تعداد خریداران سهام در اولین ماه زمستان افت ۳۲ درصدی را تجربه کرده و از ۳۶۸ هزار و ۳۹۲ نفر در آذر ماه به ۲۴۷ هزار و ۹۲۰ نفر در دی ماه برسد.

اوضاع بهم ریخته بورس تهران و عملکرد نامناسب حقوقی های بازار موجب کاهش ارزش و حجم معاملات بازار شد به طوری که در ماه گذشته حجم و ارزش معاملات با کاهش ۲۲ و ۲۶ درصدی مواجه شد و طی ۲۱ روز معاملاتی تنها ۱۲ هزار و ۹۱۲ میلیون سهم به ارزش ۳۰ هزار و ۶۸۴ میلیارد تومان داد و ستد شد. دفعات معاملات در این ماه نیز با ۳۳ درصد کاهش به ۸۸۵ هزار دفعه رسید.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک