رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 517582

کشف عجیب ترین علامت ابتلا به کرونا

ساعت 24-معاون فناوری و تحقیقات وزارت بهداشت تاکید کرد یکی از عوامل باور نکردنی و عجیب ابتلا به ویروس کرونا، پرخوری است که در میان ایرانیان بسیار رایج است.افراد چاق مستعد بیماری‌هایی مثل دیابت، فشار خون و بیماری‌های قلبی هستند. این بیماری‌ها به طور کلی در ایرانیان بیشتر بوده و کسانی که این بیماری‌ها و ریز فاکتورها را دارند بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار می‌گیرند.

پرخوري
رضاملک‌زاده فوق تخصص گوارش و کبد با حضور در برنامه «طبیب» با اشاره به مشکل چاقی و پر وزنی در ایران، تصریح کرد: افراد چاق مستعد بیماری‌هایی مثل دیابت، فشار خون و بیماری‌های قلبی هستند. این بیماری‌ها به طور کلی در ایرانیان بیشتر بوده و کسانی که این بیماری‌ها و ریز فاکتورها را دارند بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار می‌گیرند.

او با اشاره به اینکه مدیریت کرونا در دنیا یک چالش بزرگ است، ادامه داد: در ایران هم ما با این چالش روبه‌رو هستیم، بخشی از این چالش به مردم و فرهنگ ما بازمی‌گردد، مردم ما خیلی اجتماعی‌ترند، خانواده برایشان مهم است و به همین دلیل برگزاری تجمعات و مناسبت‌ها در کشور ما از همه کشورها بیشتر است و این ویروس به لحاظ روش انتقال خیلی پیچیده است، چنانکه افرادی که نشانه ندارند بیشتر ویروس را منتقل می‌کنند. مهمترین عامل بیماری‌زایی در افرادی که دچار ویروس کرونا می‌شوند هم چاقی است.

بیماری های که ایرانی ها بیشتر دچارش هستند

او ادامه داد: ۷۵ درصد جمعیت ما یا چاق هستند و یا وزن اضافی دارند. افرادی که چاق هستند مستعد دیابت، فشار خون و بیماری‌های قلبی هستند، این بیماری‌ها به طور کلی در ایرانیان بیشتر است و کسانی که این بیماری‌ها و ریز فاکتورها را دارند بیشتر در معرض ابتلا قرار دارند که تا اندازه‌ای مربوط به ژن و عادات غذایی ماست، چون خوراک ما بیشتر بوده و ۳۰ درصد غذای ما اضافی است و این علاوه بر اینکه اسراف است، بیماری‌زایی هم دارد.

ملک‌زاده با بیان اینکه اگر افراد یک سوم غذای خود را کم کنند همین موضوع موجب سلامتی، طول عمر و حفاظت آن‌ها در مقابل ویروس کرونا می‌شود، تأکید کرد: در سال‌های آینده هر چند سال یک‌بار چنین چیزی خواهیم داشت، بنابراین وقتی یک جامعه چاق با عوارض قلبی و عروقی داریم، بسیار آسیب‌پذیرتر هستیم.

این پزشک متخصص با تاکید بر اینکه در وزارت بهداشت و دولت هم می‌توانستیم بهتر عمل کنیم، عنوان کرد: اگر از همان ابتدا ماسک را اجباری و حتی جریمه می‌کردیم و آن را به تعداد در اختیار مردم قرار می‌دادیم امروز مشکلات کمتری داشتیم.

ملک‌زاده همچنین در خصوص زمان عرضه واکسن کرونا گفت: این واکسن هنوز در مرحله سوم بررسی است، چون هر دارو یا واکسنی که تولید می‌شود باید بدون عارضه، مفید و بدون ضرر باشد. این کار در دنیا در حال انجام است و در ایران هنوز مطالعه انسانی را شروع نکردیم و در مرحله بررسی هستیم چون چندین مرحله متوقف شده به دلیل اینکه افراد فوت کردند و یا عوارضی داشته که دوباره تحقیقات انجام شده که به دلیل عوارض واکسن بوده یا کرونا بیمار را دچار عارضه کرده است.

ماسکی که استفاده می‌کنیم از واکسن مؤثرتر است

او ادامه داد: خوشبینانه در پنج تا شش ماه آینده نمونه ایرانی آماده خواهد شد و مطمئنا در خارج زودتر آماده می‌شود. در هر حال مردم باید بدانند این واکسن ایمنی ۱۰۰ درصدی نمی‌دهد، ایمنی ۵۰ درصدی خواهد داشت لذا این ماسکی که استفاده می‌کنیم از واکسن مؤثرتر بوده و ۷۵ درصد از ابتلا به ویروس کرونا و آنفلوآنزا جلوگیری می‌کند. به طور کلی تهیه دارو برای هر بیماری جدید یک پروسه طولانی است .

فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد: یک مطالعه بزرگی روی ۱۱ هزار نفر در دنیا انجام شده و داروهای رمدسیویر، هیدروکسی کلروکین، کلترا و اینترفرون روی بیماران آزمایش شد. به طور مثال رمدسیویر را به ۲۵۰۰ نفر دادیم و به ۲۵۰۰ نفر ندادیم که ۶۰۰ نفر آن‌ها ایرانی بودند و نشان داد این دارو و دیگر داروها برای بیمارانی که به بیمارستان می‌رسند مؤثر نیست.

بنابراین یک بحث جدی مطرح است که باید بیماران را قبل از اینکه به بیمارستان بیایند درمان کنیم چون این داروها ضد ویروسند ولی آن چیزی که آن‌ها را به بیمارستان آورده عملکرد سیستم ایمنی‌شان است، برنامه جدید این است که در مراکز سرپایی این داروها را در مراحل اولیه به بیماران بدهیم تا مراجعه به بیمارستان کم شود.

رقابت ایران در صنعت دارو

او در پاسخ به این سؤال که چرا برخی پزشکان بر استفاده از داروهای خارجی تأکید دارند، گفت: با اطمینان می‌گویم خوشبختانه ما در صنعت دارویی خیلی پیشرفت کردیم، واقعا داروهای تولید ایران را که در همه موارد با نمونه خارجی آن مقایسه کردیم یا بهتر بوده یا هم تراز بوده، بنابراین یک دارو زمانی که مؤثر نیست دیگه فرقی نمی‎کند، تولید داخل است یا خارج؛ تولیدات دارویی ایران واقعا کیفیت خوبی دارند. وقتی داروی ایرانی وجود دارد دنبال خارجی نباشید، اتفاقا داروهای خارجی هستند که با مارک‌های تقلبی وارد بازار می‌شوند.

این پزشک متخصص در پایان در خصوص تحقیقاتش در زمینه پیوند مدفوع برای افزایش و کاهش وزن نیز اظهار کرد: این پیوند هنوز در کشور ما انجام نمی‌شود، ولی درمان استانداردی در سطح دنیاست. آن موردی که در خصوص کاهش وزن و درمان چاقی وجود دارد در مرحله پژوهش است.

در واقع آن چیزی که باعث تأثیر مدفوع می‌شود میکروب‌هایی است که به طور طبیعی در مدفوع همه انسان‌ها وجود دارد، به همین علت تحقیقاتی انجام شده که این مجموعه میکروب‌ها به صورت کپسول درآمده و حتی به افراد بدهند که به صورت خوراکی استفاده کنند.

او افزود: برخی افراد عفونت داشتند و لاغر بودند و هنگامی که مدفوع را از فرد چاق به آن‌ها دادیم آن‌ها نیز چاق شدند، به همین علت این موضوع راهی را برای درمان چاقی و لاغری برای آینده باز کرده است، ما تعداد زیادی میکروب در روده داریم که تعدادشان چندین برابر سلول‌های بدن است و نقش مهمی در سلامت ما دارند و تحقیقاتی در این زمینه در حال انجام است که با استفاده از آن‌ها می‌توانیم بسیاری از بیماری‌ها را درمان کنیم که یکی از آن‌ها چاقی است، این موضوع در حال حاضر در کشورهای آمریکایی و اروپایی درمانی برای عفونت‌های روده به شمار می‌رود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها