کد خبر 51872
۱۳۹۳/۱۲/۱۱ ۱۶:۲۸

کری: ایران باید تصمیمات سخت بگیرد

ساعت 24-وزیر خارجه آمریکا در بیست و هشتمین نشست عمومی سازمان ملل متحد گفت: ما می‌خواهیم ببینیم آیا ایران می‌تواند تصمیمات سخت بگیرد یا خیر.
کنفرانس خبری جان کری، وزیر خارجه آمریکا در حاشیه بیست و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو آغاز شد.

کری در این کنفرانس خبری درباره مذاکرات هسته‌ای ایران بار دیگر بر «صلح‌آمیز ماندن» برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرد و افزود:باید اطمینان حاصل شود چهار مسیر دست‌یابی ایران به سلاح‌های اتمی مسدود می‌شود.

وزیر خارجه آمریکا همچنین با تکرار اظهارات روزهای گذشته خود گفت: تضمینی نیست که ایران و گروه ۱+۵ به توافق نهایی برسند. تنها یک توافق جامع خوب خواهد توانست این موضوع (توافق) را محقق می‌کند.

کری با بیان اینکه در مذاکرات درباره هیچ چیز توافق نشده گفت: حتی توافق نسبی هم حاصل نشده و هر کسي چیزی غیر از این بگوید، بی‌اطلاع است.

وزیر خارجه آمریکا همچنین در اظهاراتی که اشاره به اختلافات ادعایی در روابط بین واشنگتن و تل‌آویو در روزهای گذشته داشت، گفت: امنیت اسرائیل اولویت اصلی ما در مذاکرات هسته‌ای است.

وزیر خارجه آمریکا عدم توافق را بهتر از چیزی دانست که به زعم وی «توافق بد» است و ادامه داد: توافق خوب به نفع همه از جمله اسرائیل است.

آقای کری به رغم اشاره به پیشرفت‌های حاصل شده در مذاکرات هسته‌ای گفت: هنوز برای رسیدن به توافق نهایی راهی طولانی در پیش است. ما می‌خواهیم ببینیم آیا ایران می‌تواند تصمیمات سخت بگیرد یا خیر.

آخرین دور گفت‌وگوهای هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ هفته گذشته در حالی به پایان رسید که دیپلمات‌های ارشد دو طرف از حصول برخی پیشرفت‌ها در این رایزنی‌ها خبر دادند.این گفت‌وگوها برای حل و فصل ادعاهای کشورهای غربی به رهبری آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران انجام می‌شود. این کشورها ایران را به تلاش برای ساخت تسلیحات اتمی متهم می‌کنند اما تهران همواره این ادعاها را رد کرده است.

کری با متهم کردن ایران به برنامه‌‌ای که باعث ایجاد «سوالاتی» شده گفت: ایران باید به این سوالات پاسخ داده و به دنیا اطمینان بدهد که برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز آنها قابل راستی‌آزمایی است.

وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: دانش موجود درباره برنامه هسته‌ای در ایران را نمی‌توان با بمباران از بین برد.

وی در بخش دیگری از این کنفرانس خبری در اظهاراتی که ظاهراً به گزارش‌های هفته‌های اخیر درباره درز اخبار مذاکرات به بیرون توسط منابع صهیونیستی اشاره داشت گفت: «آمریکا از گزارش‌ها درباره افشای گزینشی جزئیات اخبار مذاکرات ایران نگران است.»

هفته گذشته شبکه خبری الجزیره و روزنامه گاردین اسنادی منتشر کردند که نشان می‌داد حتی ارزیابی سازمان جاسوسی اسرائیل، موساد نیز این است که فعالیت‌های هسته‌ای ایران در راستای تولید بمب نیست.

آمریکا، اتحادیه اروپا و چند کشور غربی بر پایه ادعاها درباره برنامه هسته‌ای ایران تا کنون چندین دور تحریم علیه بخش‌های انرژی و صنعت ایران وضع کرده‌اند.

منبع: فارس

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک