کد خبر 524731
۱۳۹۹/۰۹/۲۱ ۱۲:۲۱

غفلت از ظرفیت صادرات به سوریه

ساعت 24 - برخی فعالان اقتصادی و فرهنگی با تاکید بر لزوم معرفی متقابل ظرفیت‌های تجاری ایران و سوریه به فعالان اقتصاد دانش بنیان، ضعف دیپلماسی اقتصادی را مانعی برای توسعه صادرات ایران به سوریه دانستند.
dir="RTL">به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «چالش ملی جهش صادرات»، دومین رویداد رسانه‌ای بررسی خلأ‌های فناورانه جهش صادرات با محوریت صادرات به سوریه با حضور محمد هادی ضیغمی، رئیس مرکز فناوری‌های ایران در سوریه، رضا محتشمی‌پور، قائم مقام بورس کالای ایران و محسن مقصودی تهیه‌کننده برنامه ثریا و سازنده مستند «سوریه سرزمین شگفتی‌ها» برگزار شد.

سازنده مستند «سوریه سرزمین شگفتی‌ها» در این نشست با بیان اینکه هدف از ساخت این مستند این بود که نشان دهیم که غیر از اروپا و آمریکا می‌شود با سایر کشورها نیز روابط اقتصادی مناسب داشت اظهار کرد: متأسفانه برخی مسئولان باوجود اینکه شعار بلد بودن زبان دنیا را می‌دهند اما تعامل با سایر کشورهای جهان را بلد نیستند.محسن مقصودی با اشاره به اینکه متأسفانه شناخت نخبگان کشورهای ایران و سوریه از یکدیگر بسیار کم است تصریح کرد: باوجود این مسئله اما مردم سوریه علاقه قلبی زیاد و عجیبی نسبت به مردم ایران دارند.مقصودی با اعلام اینکه ترکیه با وجود حمایت از گروه‌های تروریستی، ۸ برابر ایران به سوریه صادرات دارد عنوان کرد: در حال حاضر اتفاقات تجاری بسیاری مهمی در سوریه در حال انجام است که رسانه‌ها باید به آن ضریب دهند.وی با اشاره به اینکه پس از پخش مستند «سوریه سرزمین شگفتی‌ها» بسیاری از شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری در این کشور اعلام آمادگی کردند افزود: آماده نبودن مسیر دسترسی زمینی به سوریه یکی از عواملی است که هزینه واردات از ایران را برای تجار سوریه بالا برده است.مقصودی با تاکید بر اینکه سفارتخانه‌ها باید به خانه تجار و فعالان اقتصادی در کشورها تبدیل شوند ابراز داشت: تنها ۲ تا ۳ درصد از واردات کشور سوریه از ایران انجام می‌شود.

تهیه‌کننده برنامه ثریا با انتقاد از روند فعالیت وزارت خارجه در حوزه اقتصادی بین‌الملل و دیپلماسی اقتصادی خاطرنشان کرد: وزارت صمت نیز در حال حاضر تمرکز خود را روی واردات گذاشته و تغییری در نگرش خود نداشته است.وی با اشاره به اینکه ترکیه ۲۰ برابر به آفریقا صادرات دارد افزود: این در حالی است که سال‌های اولیه انقلاب ما ورود سیاسی بسیار مناسبی به آفریقا داشتیم اما به تعاملات تجاری و اقتصادی ختم نشد.

تهیه‌کننده برنامه ثریا خاطرنشان کرد: امروز باید سفرای جمهوری اسلامی در سایر کشورها بر مبنای فعالیت‌های تجاری انتخاب شود اما متأسفانه مسئولان ما در کوران جنگ اقتصادی تصمیم می‌گیرند تا رایزن‌های اقتصادی و بازرگانی را به کشور بازگردانیم.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک