کد خبر 581757
۱۴۰۱/۰۱/۱۷ ۱۱:۱۵

رشد تولید صنعتی همچنان در وضعیت خطر

ساعت 24 - در حالی که مقامهای دولت رییسی کوشش می کنند امیدواری کاذب به شهروندان بدهند که رشد تولید ناخالص داخلی و رشد اشتغال در وضعیت مناسب قراردارد و می گویند نرخ تورم از شتاب افتاده است اما واقعیت هاچیز دیگری می گویند . اگر توجه داشته باشیم که تولید صنعتی با بیشترین سهم در ارزش افزوده کل اقتصاد موتور رشد به حساب می آیند و اگر بدانیم که سه صنعت اصلی یعنی پتروشیمی ، تولید فلزات اساسی سهم قابل اعتنایی در ارزش افزوده بخش صنعت دارند و اتفاقا این دو صنعت نتوانسته اند به برنامه های ارایه شده در میزان تولید برسنند می توان تاکید کرد موتور رشد صنعتی خاموش شده و این یک زنگ خطر است. آمارهای ارایه شده از سوی بازوی پژوهشی بانک مرکزی نشان می دهد بیش از4 ماه است که روند نزولی تولید ادامه دارد و مشخص نیست که این روند نزولی تولید در کارخانه‌های صنعتی تا کجا پیش خواهد رفت.
رشد تولید صنعتی همچنان در وضعیت خطر
html>

گزارش پژوهشکده پولی و بانکی وابسته به بانک مرکزی نشان می دهد روند نزولی تولید در کارخانه‌های صنعتی از پاییز پارسال آغاز شده و شاخص تولیدات صنعتی در پاییز پارسال نسبت به ‌مدت مشابه سال قبل به بازده منفی یک تا صفر درصد رسید. این روند نزولی تولید در دی و بهمن ماه نیز ادامه یافته و شاخص تولید صنعتی در این دو ماه به ‌ترتیب منفی ۰٫۱درصد و منفی ۰٫7درصد بوده است یکی از دلایلی که به کاهش شاخص تولیدات صنعتی منجر شده افت تولید در 2صنعت محصولات شیمیایی و فلزات اساسی است و علت این کاهش تولید، کاهش سطح تقاضا در این صنایع است که عمدتا صادراتی هستند. روند نزولی تقاضا برای محصولات این دو صنعت موجب شده موجودی انبار این کارخانه‌ها در چند ماه گذشته افزایش یابد؛ به‌عبارتی کاهش تقاضا باعث شده محصولات این دو گروه که عمدتا تولید کننده‌های پتروشیمی و فولاد هستند، به جای بازار راهی انبارها شود. با توجه به اینکه این دو صنعت، سهم زیادی از تولیدات صنعتی کشور دارند افت تولید در این صنایع مهم‌ترین عامل کاهش شاخص تولیدات صنعتی بوده است. با این حال کاهش تولید فقط مربوط به این صنایع نیست و میزان تولید در صنایع مهمی مانند داروسازی‌ و صنایع غذایی هم در بهمن ماه کاهش یافته است. از دیگر صنایعی که با کاهش تولید مواجه شده‌اند می‌توان به تولیدکننده‌های دستگاه‌های برقی و محصولات فلزی اشاره کرد.با وجود این نزول، میزان تولید در برخی از صنایع هم در بهمن ماه پارسال رشد کرده است؛ به‌ طور مثال آمارها نشان می‌دهد شاخص تولید صنایع خودروسازی و ساخت قطعات، لاستیک و پلاستیک، ماشین‌آلات و تجهیزات و فرآورده‌های نفتی افزایش یافته است؛ با این حال شاخص تولید صنعت خودروسازی و ساخت قطعات در بهمن ماه کمتر از نرخ رشدی بوده است که در دی ماه به ثبت رسیده است.

بازوی تحقیقاتی بانک مرکزی پیش‌بینی کرده با توجه به روند رو به رشد موجودی انبار کارخانه‌ها که نشان‌دهنده کاهش سطح تقاضاست، احتمالا این روند نزولی تولید در ماه‌های آینده هم ادامه خواهد یافت. طبق اطلاعات پژوهشکده پولی و بانکی، موجودی انبار کارخانه‌ها از خرداد تا آذر ۱۴۰۰ به جز شهریور ماه افزایش یافته است و این افزایش از مهر ماه روند فزاینده‌ای گرفته و در آذر ماه شاخص موجودی انبار کارخانه‌ها بیشترین افزایش را در یک سال اخیر داشته است. در دی ‌ماه و بهمن ماه نیز این روند رو به رشد ادامه یافته که نشان می‌دهد میزان کاهش تولید در صنایع، کمتر از میزان کاهش فروش بوده است و این روند در موجودی انبار می‌تواند نشان‌دهنده تضعیف تولید صنعتی در ماه‌های آینده باشد.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک