کد خبر 625719
۱۴۰۲/۱۰/۱۸ ۰۲:۰۳

راه های حل معمای اتاق بازرگانی ایران

ساعت 24 -داستان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و اراده یک بخش از دولت و دخالت‌های دامنه‌دار رسانه‌های دولتی از ۲۸ خردادماه تا امروز به تراژدی-‌کمدی تبدیل شده است. رسانه‌های دولتی هر چند گاه یک بار به دولت فشار می‌آورند که باید و غیر از این نمی‌شود که نفر منتخب ۲۶۵ عضو هیات نمایندگان که یک رکن با اهمیت از ارکان اتاق است را از ریاست خلع کند.
راه های حل معمای اتاق بازرگانی ایران

حالا ۷ ماه از این اراده‌گرایی بخشی از دولت و رفتار بر پایه قانون از سوی هیات‌رییسه اتاق بازرگانی ایران سپری شده و داستان ادامه دارد و به یک تراژدی-‌کمدی تبدیل شده است. این‌طور که به نظر می‌رسد اراده‌کنندگان برای سلب مقام ریاست اتاق اسناد و ادله قانونی محکمی ندارند که براساس آن علیه ریاست اتاق به لحاظ شخصیت حقوقی و شخصیت حقیقی اقامه دعوا و از مسیر قضا او را خلع ید کنند.

در این ۷ ماه سپری‌شده اراده‌گرایان شکایتی ثبت نکرده یا در این‌باره اطلاع‌رسانی نکرده‌اند تا قوه قضاییه را متقاعد کنند رفتاری خلاف قانون اتفاق افتاده و بر پایه مستندات قانونی و شکایت مطروحه داستان انتخابات ۲۸ خرداد را باطل کنند. از سوی دیگر هیات‌رییسه اتاق ایران از مسیر حقوقی اقدام به شکایت و طرح مساله کرده و علاوه بر اینکه نهاد حقوقی مستقر در اتاق خلافی قانونی پیدا نکرده‌ با استفاده از یک تیم مستقل از دولت داستان را پیگیری کرده و این گروه از حقوقدانان نیز به این نتیجه رسیده‌اند که خلاف قانون رخ نداده است. با توجه به رخدادهی شگفت‌انگیز در این ۶ ماه حالا چند راه بیشتر نمی‌ماند. یک راه این است که اراده‌گرایان زمین بازی را از سیاست و بیانیه‌نویسی و فشارهای رسانه‌ای تغییر دهند و به زمین حقوقی بیایند. اگر اراده‌گرایان در دولت حرف خود را حق می‌دانند می‌توانند از معاونت حقوقی نهاد ریاست‌جمهوری کمک گرفته و آن‌ها بیانیه تازه اعلام‌شده را به صورت حقوقی نقد و دلایل حقوقی خود را ارائه کنند.

یک راه دیگر این است که به نهاد جهانی اتاق‌های بازرگانی جهانی مراجعه و داستان اختلاف بازگو شود و این نهاد بین‌المللی با مطالعه پرونده و بررسی حقوقی دیدگاه‌های دو طرف به نتیجه برسد و حرف آن نهاد فصل‌الخطاب شود. یک راه درست‌تر این است که اجازه فعالیت به این هیات‌رییسه داده شود تا فعالیت‌های اتاق روال عادی را به دست آورد و در ادامه راه کاستی‌ها و نارسایی‌های ساختاری اتاق برطرف شود. این راه با توجه به اینکه احترام بخش خصوصی را نگه می‌دارد به اصلاح نزدیک‌تر است.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک