رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 637279

پشت‌پرده تلخ "مرگ تجهیزات پزشکی تولید داخل"

ساعت 24-یکی از آفت‌های سرمایه‌گذاری در بخش کالاهای High Tech تمایل سرمایه‌داران به بهره‌مندی از ارز سوبسیدار تخصیصی توسط دولت جهت واردات است که نه‌تنها مانع جذب سرمایه در بخش تولید داخل می‌شود بلکه موجب توجیه‌ناپذیری و عدم توان رقابت ساخت یک کالا در داخل کشور می‌شود. چ

را که شما باید با قیمت ارز غیرواقعی رقابت کنید حال آنکه بهره‌مندان از رانت واردات با ارز یارانه‌‌ای، همیشه پشت مردم پنهان می‌شوند و مانع از اصلاح روش غلط دادن سوبسید به کالاهای مورد نیاز مردم می‌شوند. به عنوان مثال در بخش تجهیزات پزشکی، شاهد اعطای یارانه‌های کلان برای واردات تجهیزات پزشکی هستیم. در حالی که می‌توانستیم همانند بسیاری از کشورهای دنیا، این یارانه را در حلقه نهایی ارائه خدمت به بیمار یا مراکز درمانی، از طریق بیمه‌ها ارائه دهیم؛ با این روش، از پوشش هزینه‌های درمان برای مردم اطمینان حاصل می‌شد. اما متاسفانه، به دلیل سودهای نجومی و غیرقانونی برخی از واردکنندگان، بخش قابل توجهی از این یارانه‌ها به جیب دلال‌ها و وارداتچی‌های تجهیزات پزشکی می‌رود! این افراد با اظهار بیش از حد کالای وارداتی، حتی بدون فروش آن، از طریق اختلاف قیمت ارز سوبسیدار و ارز بازار، سودهای کلانی به دست می‌آورند. در نهایت، این یارانه‌ها به جیب واردکنندگان و تولیدکنندگان خارجی سرازیر می‌شود و نه تنها کمکی به بخش سلامت داخلی نمی‌کند، بلکه مانع از پیشرفت تولید و تحقیق و توسعه در کشور می‌شود.

اوایل سال جاری گزارشی با عنوان رانت ارزی سوپرنجومی و ضدتولید تجهیزات پزشکی را دریابیم! در تسنیم منتشر کردیم که به بررسی میزان ارز دریافتی تعدادی از شرکت‌های واردکننده تجهیزات پزشکی و مشکلات چالش‌های این حوزه پرداختیم. در این گزارش اشاره شد که ارز دریافتی صرفاً یک شرکت تجهیزات پزشکی 412 میلیون دلار طی سال 97 تابه امروز بوده که با احتساب معادل قیمت ارز در حال حاضر معادل 25.5 همت بوده است!! یعنی بطور میانگین سالانه 4.2 همت که 18 درصد بیشتر از بودجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال قبل است، فقط به همین یک شرکت واردات تجهیزات پزشکی پرداخت شده است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها