کد خبر 80320
۱۳۹۴/۰۴/۱۶ ۱۴:۲۶
گاردین گزارش کرد

چشم انداز اقتصاد ایران پس از تحریم

ساعت 24 - چشم انداز فعالیت های اقتصادی در ایران پس از رفع تحریم ها از موضوع هایی است که مورد بحث کارشناسان داخلی و خارجی قرار دارد. تحریم بانکی و صنعت نفت دو تحریمی است که تاثیر بزرگی بر اقتصاد ایران گذاشته است. روزنامه گاردین در گزارشی به بررسی وضعیت اقتصادی پس از تحریم می پردازد و می نویسد رفع تحریم ها علاج همه مشکلات اقتصادی ایران نیست.
گزارشگر روزنامه گاردین مطلب خود را با اشاره به سایت فروش اینترنتی دیجی کالا آغاز می کند و می نویسد این سایت کار خود را هشت سال پیش و با سه کارمند شروع کرد و شمار کارمندان آن تا اخر سال جاری به ۱۵۰۰ نفر می رسد. وی سایت یادشده را نماد انرژی نسل جوانی از ایرانی های کارافرین می داند که از صفر بازار داخلی ایجاد کرده و به رغم تحریم های بین المللی موفق شده اند. حمید محمدی رئیس دیجی کالا می گوید اکنون مقررات عجیب و بی فایده زیادی وجود دارد و اگر شرکت های خارجی بیشتری بیایند، وضعیت کل محیط اقتصادی بهتر خواهد شد.

چشم انداز اقتصادی از مدتی قبل روشن شده است. اقتصاد از رکود خارج شده و رشد آن در
سال ۲۰۱۴ یعنی اولین سال دولت جدید حدود ۲.۸ درصد بوده است. پیش بینی صندوق بین المللی پول برای رشد اقتصادی ایران در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به ترتیب ۶ دهم و ۱.۳ درصد است. تورم از ۴۵ درصد در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد به ۱۵ درصد رسیده است. انتظارات در بخش انرژی که ۳۵ درصد درآمد دولت را تامین می کند، زیاد است. صادرات نفت از سال ۲۰۱۲ تقریبا نصف شده است، هر چند که به گفته معاون وزیر نفت با رفع تحریم ها، صادرات دو برابر می شود. منصور معظمی به وال استریت ژورنال گفت ما مانند خلبانی هستیم که روی باند آماده بلند شدن است و کل کشور اکنون این گونه است.

نفت اهمیت زیادی دارد. اقتصاد ایران بسیار متنوع تر از اقتصاد عربستان سعودی است. ایران بزرگ ترین صادرکننده سیمان، زعفران، خاویار و پسته در جهان است. کشتیرانی دیگر بخش درآمدساز کشور است. تحلیلگران می گویند شرکت کشتیرانی ایران از تحریم آسیب فراوانی دید و از رفع تحریم ها بهره چشمگیری خواهد برد. مهم ترین تغییری که فعالان اقتصادی خواهان آن هستند، پایان ممنوعیت نقل و انتقالات بانکی در قالب شبکه سویفت است. از ماه آوریل که توافق اولیه در لوزان به دست آمد، علاقه کشورهای اروپایی به طور تصاعدی رشد کرده است. سرمایه گذاران فرانسوی با پیش بینی رشد بخش گردشگری، در حال بررسی دقیق سرمایه گذاری برای ساختن هتل هستند. اکنون چین بزرگ ترین شریک تجاری ایران است و بعد از آن عراق، امارات متحده عربی، کره، ترکیه و هند قرار دارند.

گاردین آنگاه از قول فواد ایزدی استاد دانشگاه تهران می نویسد بخش زیادی از تبلیغات غربی به این افسانه مربوط می شود که اگر در وین توافق حاصل نشود، اقتصاد ما فرو می پاشد، اما اگر توافق نشود، تحریم ها فرو می پاشد زیرا بسیاری از شرکت ها منتظر وارد شدن به بازار ایران هستند. این روزنامه به نقل از مجید زمانی کارشناس بانک می نویسد ما آماده استفاده از توان بالقوه سرمایه گذاری خارجی هستیم و ایران می تواند برای سال ها بهترین بازار نوظهور در آینده باشد.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک