کد خبر 89230
۱۳۹۴/۰۵/۲۷ ۰۸:۴۶

آیا مالکیت مسکن در ایران رو به کاهش است؟

ساعت24- براساس گزارش های رسمی نرخ مالکیت مسکن در دولت روحانی رو به افزایش گذاشته است.
كمي بيش از ۶۴ درصد خانوارهاي ايراني مسكن شخصي دارند .

آخرين گزارش هاي ارائه شده از سوي بانك مركزي نشان مي دهد در سال گذشته ۶۴.۴ درصد خانوارهاي ايراني مسكن ملكي در اختيار داشته اند. هر چند نرخ مالكيت مسكن در ميان خانوارهاي ايراني در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش نداشته است اما بررسي‌ها نشان مي دهد وضعيت مالكيت مسكن نسبت به سال ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ بهبود يافته است .

بر اساس اين گزارش نرخ مالكيت مسكن ميان خانوارهاي ايراني در حالي در دهه هفتاد بيش از ۷۰ درصد بوده است كه اين نرخ در آغازين سال‌هاي دهه نود به حدود ۶۰ درصد كاهش يافته است . دولت دهم با هدف خانه دار كردن تمام ايرانيان پروژه عظيم مسكن مهر را كليد زد اما هنوز اين پروژه در نيمه راه است و بحران هاي حل نشده فراواني به دليل نوع اجرا، مكان يابي و ... به وجود آمده است .

آغاز اجرا؛ سال ۱۳۸۶

در قالب بند «د» ذیل تبصره ۶ بودجه سال ۱۳۸۶ کل کشور مقرر شد با هدف تأمین مسکن مناسب برای آحاد ملت به خصوص اقشار کم درآمد و جهت نیل به اهداف تعیین شده راهکارهای متعددی من‌جمله اجاره بلند مدت زمین در چاچوب حق بهره‌برداری از زمینهای دولتی به منظور کاهش قیمت واحدهای مسکونی و حذف قیمت زمین از قیمت تمام شده واحد مسکونی در دستور كار قرار گيرد . آيين نامه اجرايي اين قانون شرايط لازم براي اجرايي شدن طرح مسكن مهر را پيش بيني كرد . چهار شرط اساسي براي حضور در فهرست ثبت نام كنندگان مسكن مهر از سوي دولت وقت تعيين شد . فاقد مسكن بودن، عدم استفاده از امكانات دولتي ، سرپرست خانوار بودن و ۵ سال سكونت محورهايي بودند كه براي تشخيص متقاضيان واجد شرايط مسكن مهر اعلام شد . بر اساس اعلام مقامات وقت دولت دهم بيش از ۳ ميليون و ۹۰۰ هزار نفر متقاضي مسكن مهر بودند .

به گفته معاون وزير راه و شهرسازي بيش از ۲ ميليون و ۳۰۰ هزار واحد مسكن مهر در حال ساخت است . وي تاكيد كرده است از مجموع واحدهای مسکن مهر مصوب شده تاکنون یک میلیون و ۷۵۰ هزار واحد آن ساخته شده که از این تعداد یک میلیون و ۴۸۰ هزار تحویل مالکان شده است. به گفته وي ۲۶۰ هزار واحد نيز به دليل مشكلات اعتباري تحويل متقاضيان نشده است .

در حالي نرخ مالكيت مسكن در ايران در سال ۱۳۹۰ به كمترين ميزان خود در ۲۳ سال گذشته رسيده است كه رييس دولت نهم و دهم بارها از سياست دولتش براي خانه دار كردن تمام ايرانيان سخن گفته و تاكيد كرده بود اميدوار است روزي برسد هر ايراني در يك ويلا زندگي كند .

هر چند طرح خانه باغ هاي وي به نتيجه اي نرسيد و از همان اولين روزها به دليل نبود مباني كارشناسي از سوي دست اندركاران و مسئولان مرتبط رد شد اما راه اندازي مسكن مهر با نام نويسي از تمام بي خانه هاي ايران قرار بود سبب شود تمام ايرانيان مالك مسكن شوند اما با اين وجود نرخ مالكيت مسكن در ايران در پايان سال ۱۳۹۳ برابر با ۶۴.۴ درصد گزارش شده است .

نرخ مالكيت مسكن در دولت روحاني رو به افزايش گذاشته است . بر اين اساس نرخ مالكيت مسكن طي دو سال اول استقرار اين دولت افزايشي ۲ درصدي را تجربه كرده است . جدول زير نشان دهنده نرخ مالكيت مسكن از ابتداي سال ۱۳۷۱ تا كنون است .

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک