کد خبر 97739
۱۳۹۴/۰۷/۰۶ ۰۹:۱۸
ديدارهاي فشرده رييس‌جمهور در نيويورك ادامه دارد

270 میلیارد دلار پروژه ایرانی روی میز جهان

رييس شوراي اتحاديه اروپا در ديدار با روحاني اعلام كرد كه اروپا براي حل مشكلات منطقه به ايران نياز دارد
div align="justify">در روزي كه ازسوي علي شمخاني دبير شوراي عالي امنيت ملي اعلام شد كه ايران رسما اجراي برجام را آغاز كرده، رييس‌جمهور در سومين روز سفرش به نيويورك، برنامه‌هاي متفاوتي را پشت‌سر گذاشت؛ از يك‌طرف به ديدار رييس شوراي «اروپا» رفت تا دوطرف مهم‌ترين برنامه‌هاي ايران و اروپا براي گسترش مناسبات سياسي و اقتصادي را مورد بررسي قرار دهند و ازسوي ديگر در جمع صميمي ايرانيان مقيم امريكا در نيويورك حضور پيدا كرد تا از چشم‌اندازي كه براي ايرانيان در دوران پس از توافق ايجاد شده، صحبت كند. حميد بعيدي‌نژاد درمورد استقبال ايرانيان مقيم امريكا از رييس دولت يازدهم در صفحه اينستاگرامش نوشت: «شب ديدار آقاي روحاني با ايرانيان مقيم امريكا شب خاطره‌انگيزي بود. شركت اقشار مختلف ايرانيان مقيم ازجمله حضور فرهيختگاني چون استاد فرشچيان چشمگير بود. در نخستين ديدار رياست‌جمهوري بعد از تفاهم هسته‌يي ايرانيان به‌نحو پرشوري از دولت و تيم مذاكرات هسته‌يي به‌خاطر پايان موفقيت‌آميز اين مذاكرات سرنوشت‌ساز تقدير كردند. مشاهده بازگشت نوراميد در چشمان ايرانيان علاقه‌مند به كشور پس از سال‌ها بسيار هيجان‌آور بود. همه ايرانيان خوشحال‌‌تر از هميشه از اينكه غرور و افتخار به جامعه ايراني بازگشته سخن مي‌گفتند و اين حس مشترك امروز همه آحاد ملت ايران است در هر كجا كه باشند. جاي همه شما در اين جلسه خالي.» روحاني در ديدار با ايرانيان مقيم خارج از آماده بودن طرح‌هاي ۲۰۰ميليارد دلاري در حوزه انرژي و ۷۰ميليارد دلاري در بخش پتروشيمي براي سرمايه‌گذاري خبر داد.



گفت‌وگوي روحاني با شبكه سي‌ان‌ان

حسن روحاني رييس‌جمهوري كه براي شركت و سخنراني در هفتادمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل به نيويورك سفر كرده است، با شبكه تلويزيوني سي‌ان‌ان گفت‌وگو كرد.

بخشي از مصاحبه دكتر حسن روحاني با سي‌ان‌ان نيز درباره توافق هسته‌يي همچنين مسائل منطقه‌يي و بين‌المللي است. وي در بخشي از اين گفت‌وگو تاكيد كرد: اگر تعهد جدي در اجراي توافقات هسته‌يي و لغو كامل تحريم‌ها ببينيم، شايد امكان گفت‌وگو در ساير مسائل هم فراهم شود. روحاني اظهار داشت: ناراحتي ملت ايران از سياست‌هاي دولت امريكا، نظير مداخلات سياسي و حتي نظامي طبيعي و منطقي است اما خواستار اين هستند كه در چارچوب روابطي درست و سازنده و مبتني بر احترام متقابل، تنش‌ها كاهش يابد. فاصله بين ايران و امريكا زياد است و مسائل بسياري بايد جبران شود. مهم اين است كه نگرش و رفتار عوض شود. ملت ايران نمي‌خواهند در گذشته بمانند اما نمي‌پسندند كه گذشته ادامه يابد. رييس‌جمهوري در بخشي از اين مصاحبه تصريح كرد: گفت‌وگوي مستقيمي با امريكا درخصوص سوريه نداريم، اما از طريق اتحاديه اروپا و سازمان ملل به شكل غيرمستقيم تبادل‌نظر داريم. اولويت در سوريه تقويت حكومت مركزي براي پايان دادن به تروريسم و خونريزي، بازگشت آوارگان و اصلاحات سياسي است. وي در ادامه اين گفت‌وگو بااشاره به فاجعه منا تاكيد كرد: ظاهرا عربستان همه فكر و ذكرش را براي حمله و كشتار مردم يمن گذاشته است و توجهي به امنيت داخلي خودش ندارد. اين كشور درخصوص حوادث اخير در مسجدالحرام و منا و كشته و مجروح شدن تعداد زيادي از زائران خانه خدا و ازجمله هموطنان ما از نظر حقوقي و سياسي بايد پاسخگو باشد و ما حقوق زائران‌مان را پيگيري خواهيم كرد.



حمايت از سرمايه‌گذاري ايرانيان مقيم خارج در كشور

رييس‌جمهور كه شنبه شب به وقت محلي (بامداد يك‌شنبه به وقت تهران) و در جمع صميمي ايرانيان مقيم امريكا در نيويورك صحبت مي‌كرد، گفت: «دوران تحريم گذشته و اين حربه ديگر كارساز نيست. بايد براي استفاده بهينه‌تر از فضايي كه پس از لغو تحريم‌ها ايجاد مي‌شود، برنامه‌ريزي كرد و ايرانيان مقيم خارج از كشور براي سرمايه‌گذاري و حضور در اجراي طرح‌ها بايد زودتر از ديگران به ميدان بيايند. دولت نيز از اين حضور استقبال مي‌كند.» روحاني بااشاره به اينكه اكثريت بالايي از ايرانيان طبق نظرسنجي‌ها با توافق هسته‌يي موافق هستند، اظهار داشت: «ما به همه اهداف اصولي در اين مذاكرات دست يافتيم و اين افتخاري براي ملت ايران است.» رييس‌جمهوري كه اشاره‌اش به تلاش‌هاي وزير امور خارجه و اعضاي تيم مذاكره‌كننده با تشويق ممتد حاضران همراه بود، اظهار داشت: «اكنون پس از برجام هستيم و همه بايد از اين فضا براي ساختن ايراني آبادتر و سربلندتر بهره بگيريم.»



ايران نيازمند رشد ۸درصدي مستمر است

روحاني به حضور گسترده هيات‌هاي اقتصادي و تجاري خارجي در ايران اشاره كرد و گفت: «رفت‌وآمدهاي زيادي وجود دارد و بسياري از شركت‌هاي بزرگ در حال تدوين اسناد و متن‌هاي قراردادهاي خود هستند تا به محض اجرايي شدن توافق، همه آن اسناد را براي امضا نهايي كنند. براي ايجاد شغل و جبران عقب‌ماندگي‌ها نيازمند يك رشد ۸درصدي مستمر هستيم تا جوانان تحصيلكرده ايراني بتوانند جذب بازار كار شوند و اين رشد باتوجه به سرمايه انساني، قطب انرژي و موقعيت ژئواستراتژيك در كنار امنيت، دست يافتني است و البته در كنار آن بايد سرمايه لازم را از منابع داخلي و خارجي جذب كنيم.»

رييس‌جمهوري بااشاره به آماده بودن طرح‌هاي ۲۰۰ميليارد دلاري در حوزه انرژي و ۷۰ميليارد دلاري در بخش پتروشيمي براي سرمايه‌گذاري، افزود: «كشور در بخش آب، محيط‌ زيست و حمل‌ونقل نيز نياز به تحول و سرمايه‌گذاري دارد و ما از ايرانيان خارج از كشور مي‌خواهيم در اين زمينه پيش‌قدم شوند تا ايراني آبادتر و پرافتخارتر بسازيم.» روحاني همچنين به نقش ايران در ايجاد و تقويت صلح و امنيت اشاره كرد و گفت: «ما تا ديروز نفت صادر مي‌كرديم و امروز در حال صدور امنيت هستيم و بسياري از كشورهاي منطقه چشم اميدشان به كمك‌هاي ايران است تا بتوانند بر تروريست‌ها فائق آيند.»



آماده تحول در روابط با اروپا هستيم

رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه «تحريم عليه ايران از ابتدا انتخاب مسيري نادرست و اشتباه بود»، گفت: «بايد در فضاي جديد پساتوافق، براي ايجاد تحولي قابل‌ملاحظه در روابط همه‌جانبه ايران و اتحاديه اروپا بر مبناي منافع مشترك، برنامه‌ريزي كنيم.» حسن روحاني روز گذشته در ديدار «دونالد تاسك» رييس شوراي اروپا گفت: «اعضاي اتحاديه اروپا در دوران تحريم، بيشترين ضرر را متحمل شدند و در دوره جديد بايد به‌گونه‌يي روابط ايران و اتحاديه اروپا را بازسازي كرده و گسترش دهيم كه اين گذشته جبران شود.»

در اين ديدار كه در محل اقامت رييس‌جمهور كشورمان در نيويورك انجام شد، روحاني اجراي سريع و دقيق توافق برجام را در روند توسعه همكاري‌ها بسيار مهم دانست و اظهار كرد: «اقدامات اجرايي و آماده كردن مقدمات لغو تحريم‌ها نيازمند تحركي جدي ازسوي همه طرف‌ها به‌ويژه اتحاديه اروپاست. گرچه اكنون كشورهاي اروپايي هيات‌هاي خود را به ايران اعزام كرده‌اند، اما بايد به‌گونه‌يي برنامه‌ريزي كنيم كه بلافاصله در پساتوافق، برنامه‌ها را در بخش‌هاي اقتصادي، تجاري، فرهنگي، علمي، آموزشي و فناوري اجرايي كنيم.»



اتحاديه اروپا به همكاري ايران نياز دارد

رييس شوراي اروپا نيز در اين ديدار با تاكيد بر ضرورت گسترش همكاري‌ها ميان ايران و اتحاديه اروپا گفت: «لغو تحريم‌ها، انتخاب همكاري به‌جاي تقابل و حفظ منافع به‌جاي تنش است. اتحاديه اروپا تمام تلاش خود را براي به‌نتيجه رسيدن مذاكرات به‌كار گرفت و اين توافق، گام نخست براي توسعه همكاري‌هاست. اجراي سريع و دقيق توافق ساده نيست و سخت است و البته با اراده و عزم طرفين و همكاري و كمك اروپا، موفقيت نهايي در دسترس است.»

تاسك در ادامه به نابساماني‌ها در منطقه خاورميانه اشاره و تصريح كرد: «اتحاديه اروپا به همكاري ايران نياز دارد و بدون شما نمي‌توانيم مشكلات را حل كنيم.» رييس شوراي اروپا به مساله گسترش تروريسم در سوريه پرداخت و گفت: «موافقم كه بايد اولويت مشترك در سوريه پيدا كنيم و ما آمادگي داريم كه در زمينه رسيدن به يك فهم مشترك و راه‌حل‌هاي موجود در سوريه، با ايران گفت‌وگو كنيم.» در اين ديدار، اعضاي تيم مذاكره‌كننده كشورمان و فدريكا موگريني مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز حضور داشتند.


اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک