کد خبر 99813
۱۳۹۴/۰۷/۱۴ ۱۱:۴۶
وزیر راه و شهرسازی، امروز در معرض رأی مجدد نمایندگان

پشت پرده‌های یک استیضاح

ساعت 24-استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، امروز در شرایطی در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد که حاشیه‌های پشت پرده این استیضاح، بر متن آن سایه افکنده است. کمال‌الدین پیرموذن، در گفت‌وگو با «شرق» بر سه مورد خاص در جریان این استیضاح تایید می‌کند: تغییر مدیر کل استان اصفهان، ماجرای قرارداد راه‌آهن بجنورد و انتخابات نظام مهندسی.
div align="justify">استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، امروز در شرایطی در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد که حاشیه‌های پشت پرده این استیضاح، بر متن آن سایه افکنده است. کمال‌الدین پیرمؤذن، در گفت‌وگو با «شرق» بر سه مورد خاص در جریان این استیضاح تأیید می‌کند: تغییر مدیر کل استان اصفهان، ماجرای قرارداد راه‌آهن بجنورد و انتخابات نظام مهندسی.
ماجرای راه‌آهن بجنورد
ابوذر ندیمی، نماینده لاهیجان، بی‌پرده‌تر دراین‌باره حرف می‌زند و می‌گوید: «درباره این استیضاح باید به سه مسئله مهم که پشت پرده مانده‌‌اند، توجه شود». او درباره اولین مورد می‌گوید: «ابتدا باید مشخص شود چگونه می‌شود پروژه راه‌آهن بجنورد- مشهد را، در شرایطی که برای احداث آن مناقصه برگزار نشده واگذار کرد؟ چگونه می‌شود در این پروژه خود پیمانکار، ضامن پروژه هم باشد، آن هم طرف چینی که پول هم ندارد!؟ یا چگونه می‌توان کار پروژه را به نصف میزان موجود در قرارداد از نظر طول و مقدار ریل کاهش داد؟!» این سخنان ندیمی پرده از تأثیر متوقف‌کردن پروژه راه‌آهن بجنورد- مشهد در امضای نماینده بجنورد پای برگه استیضاح برداشت. او در ادامه با تأکید بر اینکه پروژه مذکور ده‌ها میلیارد هزینه اضافی به بار آورده بود، افزود: «این در حالی است که استان‌های گیلان و مازندران ریل ندارند و برخی‌ها می‌خواهند بدون مناقصه، پروژه‌ای را که با نصف این هزینه قابل انجام است، به طرف خارجی خاصی بدهند که ضمانت آن هم پشت پرده‌های خاص خود را دارد». او تأکید کرد: «چرا در وضعیتی که مردم برای یک وام چند میلیونی معطل هستند باید بیش از یک میلیارد دلار صرف چنین پروژه‌ای شود که ما نمی‌دانیم اولویت آن چیست؟! حالا فرض کنید اولویت هم داشته باشد، چرا همه پول‌ها باید به یک سمت خاص برود؟ اصلا فرض کنید همه پول‌ها را هم می‌خواهیم به یک سمت بفرستیم، چرا ١٠ برابر قیمت واقعی؟ و چرا متوقف‌کردن این روند بهانه استیضاح وزیر را فراهم کند؟»
ماجرای انتخابات نظام مهندسی
ندیمی در ادامه و پس از این توضیحات که به‌وضوح امضای نماینده بجنورد در زیر برگه استیضاح را به چالش کشید، به دومین مسئله پشت پرده در استیضاح آخوندی اشاره کرد و گفت: «وقتی دیوان عدالت اداری و مراجع دیگر معتقدند یک نفر نباید هم در شهرداری باشد و هم در نظام مهندسی و به‌طور کلی کسی نباید هم در مقام امضا و هم در مقام تأییدِ امضا باشد، چرا باید اعمال این قانون با واکنش برخی افراد همراه شود». این بخش از توضیحات ندیمی هم معطوف به ماجرائی است که این روزها از سوی بسیاری از مخالفان استیضاح بیان می‌شود. سازمان نظام مهندسی یکی از نقاط حساسی است که در راهروهای مجلس از اخباری مبنی بر ارتباط انتخابات این سازمان با استیضاح آخوندی به گوش می‌رسد. رئیس فعلی کمیسیون عمران مجلس که از او به‌عنوان یکی از چهره‌های پشت پرده استیضاح یاد می‌شود، در دولت قبل، از چهره‌های نزدیک به نیکزاد، وزیر راه سابق، بوده و حالا نیز نامش در میان نامزدهای انتخابات نظام مهندسی است. انتخاباتی که قرار است شانزدهم مهر ، یعنی دو روز بعد از استیضاح آخوندی برگزار شود و براساس ابلاغیه‌ای که ماه گذشته از سوی آخوندی صادر شده، حضور افراد دو شغله در این انتخابات ممنوع شده است. ابلاغیه آخوندی باعث شد ترکان از شرکت در این انتخابات انصراف دهد و از سوی دیگر نیکزاد نیز مجبور به کناره‌گیری از این انتخابات شد و مهدی هاشمی، رئیس کمیسیون عمران مجلس و چهره نزدیک به نیکزاد هم از حضور در این انتخابات بازماند. هاشمی روز گذشته به تسنیم گفته است: «واقعیت آن است که مجبور شدیم این هزینه را بپذیریم که استیضاح آخوندی انجام شود که البته این هزینه کمتر از خسارت‌های باقی‌ماندن است». او با بیان اینکه دو سال تحمل کردیم تا شاید وضعیت به واسطه تذکرات نمایندگان بهتر شود، گفت: «امیدوار بودیم با طرح مسائل و دغدغه‌های نمایندگان، شاهد بهبود وضع مشکلات بخش‌های حمل‌ونقل، مسکن و... باشیم. انتظار داشتیم و امیدوار بودیم وزیر راه و شهرسازی استعفا دهد. در دو سال گذشته تذکرات زیادی به آخوندی دادیم، حتی به افرادی که درباره استیضاح او وساطت می‌کردند هم گفتیم بهتر است آخوندی استعفا دهد تا هزینه‌ها بیشتر نشود، اما این‌گونه نشد».
درخواست‌های عزل ‌و نصب
یکی دیگر از مواردی که در میان نمایندگان مخالف استیضاح، از آن به‌عنوان دلیل استیضاح آخوندی یاد می‌شود، تغییرات مدیران است. ندیمی دراین‌باره می‌گوید: «برای دانستن سومین پشت پرده استیضاح آخوندی، به‌دنبال پاسخ این سؤال باشید که چرا تغییر یک مدیر کل باید دلیل استیضاح یک وزیر شود؟» این نماینده اصولگرای مجلس در ادامه می‌گوید: «درباره مدیرکل استان اصفهان این سؤال را دارم که وقتی ایشان مشغول به تحصیل در مقطع دکتراست و استاندار هم طبق حقوقی که دارد خواستار تغییر ایشان بوده، چرا باید تغییردادن جایگاه ایشان باعث استیضاح وزیر شود؟» ابوذر ندیمی به «شرق» می‌گوید اگر در جلسه استیضاح، وزیر این موارد را نگوید و نوبت حرف‌زدن من برسد، این پشت پرده‌ها را مطرح می‌کنم. چون پای منافع ملی در میان است. مجید منصوری، نماینده لنجان هم که برخلاف برخی از نمایندگان استان اصفهان، برگه استیضاح را امضا نکرده و حامی آخوندی است، با اشاره به توانمندی‌های آخوندی و اقدامات مفیدی که با وجود منابع محدود در حوزه وزارت راه و شهرسازی در دو سال گذشته انجام شده، بر وجود برخی مطالبات در حوزه تغییر مدیران به‌عنوان عوامل استیضاح تأکید می‌کند، اما موردی که ندیمی و منصوری به آن اشاره کردند، فقط تغییر حاشیه‌ساز نبوده و درخواست‌ها برای تغییر برخی افراد و مقاومت وزیر در برابر بعضی از این درخواست‌ها نیز در استیضاح بی‌تأثیر نبوده است. تغییر رئیس سازمان هوایی هم که پس از مدت‌ها اصرار منتقدان آخوندی، سرانجام در تیرماه سال جاری با کناره‌گیری جهانگیریان و معرفی عابدزاد به‌جای او محقق شد، نتوانست منتقدان را قانع کند و کار به درخواست تغییر مدیر دفتر آخوندی نیز رسید که مقاومت آخوندی در مقابل این درخواست نیز در اصرار بر استیضاح بی‌تأثیر نبوده است. در این بین ارتباط‌های خانوادگی برخی از امضاکنندگان استیضاح با مدیران دوره نیکزاد که در دوره آخوندی تغییر کرده‌‌اند هم به‌عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار بر استیضاح مورد اشاره نمایندگان مخالف استیضاح قرار می‌گیرد. در چنین فضایی و البته درحالی‌که از زمان اعلام وصول استیضاح تا شب گذشته، روند اعلام حمایت نمایندگان مجلس از آخوندی رو‌به‌افزایش است، وزیر مسکن و شهرسازی امروز در شرایطی برای برگزاری جلسه استیضاح پا به صحن بهارستان می‌گذارد که همه‌چیز برای کسب رأی اعتماد مجدد او فراهم است.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک