کد خبر 137516
۱۳۹۴/۱۲/۰۳ ۰۹:۵۸
نگراني‌ها درباره اختلاف ميان آنكارا و مسكو بالا گرفت

شبح جنگ بر فراز آسمان ترکیه و روسیه

ساعت 24-با ماجراجویی‌های نظامی آنکارا، خطر جنگ بین روسیه و ترکیه حالا بیش از پیش احساس می‌شود. یک روز پس از سخنان فرانسوا اولاند، ‌رییس‌جمهوری فرانسه نسبت به احتمال درگیری میان روسیه و ترکیه، ‌برخی رسانه‌ها نیز از نگرانی واشنگتن در همین مورد خبر دادند.
شبح جنگ بر فراز آسمان ترکیه و روسیه
با ماجراجويي‌هاي نظامي آنكارا، خطر جنگ بين روسيه و تركيه حالا بيش از پيش احساس مي‌شود. يك روز پس از سخنان فرانسوا اولاند، ‌رييس‌جمهوري فرانسه نسبت به احتمال درگيري ميان روسيه و تركيه، ‌برخي رسانه‌ها نيز از نگراني واشنگتن در همين مورد خبر دادند.

روزنامه راي‌ اليوم در گزارشي عنوان كرده كه «امريكا از نبرد قريب‌الوقوع روسيه و تركيه بيمناك است.» نويسنده اين گزارش ابتدا با اشاره به خطر حمله زميني تركيه و عربستان به خاك سوريه نوشت: «ائتلاف عربستان و تركيه عليه سوريه از امريكا به ‌شدت خشمگين و نااميد است. اين نگراني پيش‌تر موجب شده بود تا «فرانسوا اولاند» رييس‌جمهور فرانسه نيز با هشدار نسبت به اين خطر قريب‌الوقوع خواهان تداوم سريع گفت‌وگو‌ها براي برقراري صلح در خاك سوريه شد. از سوي ديگر تحركات داخلي تركيه و تلاش براي يافتن توجيه جهت بمباران مواضع كردهاي اين كشور شرايط را براي دستيابي به صلح پايدار دشوار‌تر كرده است. به گزارش رويترز، چندي پيش نيز وزير خارجه لوكزامبورگ به نمايندگي از ناتو به تركيه هشدار داده بود كه آنكارا در صورت درگيري نظامي با روسيه كه خود محرك آن باشد نبايد انتظار حمايت از اين ائتلاف نظامي را داشته باشد. او در گفت‌وگو با هفته‌نامه «اشپيگل» تاكيد كرد كه آنكارا نبايد از حد اعتدال خارج شده و به افراط‌گرايي روي آورد و ناتو در صورت تجاوز تركيه عليه روسيه هيچ كمكي به آنكارا نخواهد كرد. اين اظهارات در شرايطي بيان شده كه امريكا خلاف خواسته تركيه رابطه نزديكي با روسيه برقرار كرده و با تبادل اطلاعات با اين كشور سعي در انجام عمليات موثر در خاك سوريه داشته است. به گزارش روزنامه ساندي‌تايمز، مقامات پنتاگون از كرملين خواسته‌اند تا محل استقرار كماندوهاي امريكايي كه مشغول آموزش معارضان سوري هستند را بمباران نكند. اين سازمان همچنين در اقدامي بي‌سابقه موقعيت جغرافيايي 50 مركز نظامي امريكايي در شمال سوريه كه مشغول آموزش معارضان سوري در برابر داعش هستند را در اختيار مقامات روسيه قرار داده است.

زماني كه اوباما با اعزام كماندوهاي امريكايي به سوريه براي آموزش معارضان موافقت كرد، پنتاگون جزييات بيشتري در اين خصوص افشا نكرد و اعلام كرد كه براي حفظ جان كماندوها اين اطلاعات محرمانه خواهند ماند. براساس اين گزارش زماني كه نيروهاي امريكايي به شمال سوريه رسيدند، امريكا به روسيه هشدار داد كه اطمينان حاصل كند جنگنده‌هايش مناطق عملياتي امريكا را هدف قرار ندهد. «ژنرال چارلز براون» فرمانده نيروي هوايي امريكا در سوريه و عراق در پاسخ به اين پرسش كه تا چه ميزان از عدم افشاي اطلاعات از سوي روسيه به داعش اطمينان دارد، گفت: «در واقع از سوي روس‌ها هيچ اطميناني دريافت نكرده‌ايم. ما به آنها گفته‌ايم كه اين مناطق فعاليت نيروهاي ائتلاف عليه داعش است لذا نمي‌خواهيم كه آنها اين مناطق را بمباران كنند. اگر آنها عليه پرسنل امريكا حمله كنند منجر به تشديد جدي شرايط خواهد شد و من فكر نمي‌كنم كه روس‌ها بخواهند اين كار را بكنند.» زماني كه روسيه حملات هوايي عليه سوريه را آغاز كرد تفاهمنامه‎‌يي ميان امريكا و ارتش روسيه منعقد شد تا اطلاعات حملات به اشتراك گذاشته شود تا از تقابل هوايي و مواجهه نظامي اجتناب شود. با اين حال اين نخستين ‌بار است كه اطلاعاتي از اين دست درخصوص موقعيت ارتش زميني امريكا تبادل مي‌شود.

ترس امريكا از درگيري روسيه و تركيه

به نوشته روزنامه راي اليوم، ائتلاف عربستان و تركيه عليه سوريه از امريكا به ‌شدت خشمگين و نااميد است. رجب طيب اردوغان خشمگين است زيرا امريكا از يگان‌هاي حامي ملت كرد حمايت مي‌كند كه آن را يك تشكيلات تروريستي مي‌داند. در همين رابطه شك و ترديد جان كري، وزير خارجه در مورد دست داشتن شبه نظاميان كرد در انفجار انتحاري چهارشنبه گذشته آنكارا خشم اردوغان را دوچندان كرده است. از سوي ديگر رهبران عربستان نيز خشمگين هستند زيرا امريكا با پيشنهادش مبني بر اعزام يگان‌هاي زميني به سوريه تحت فرماندهي امريكا براي نبرد با داعش به سردي برخورد كرد. «جان كري» وزير امورخارجه امريكا در پاسخ به اين پيشنهاد گفت:«نه ممنونم... ما به خاطر شما با روسيه وارد نبرد نمي‌شويم... شما بفرماييد اين نيروها را اعزام كنيد و هدايت و رهبري آنها را برعهده بگيريد و خود پيامدهايش را به جان بخريد.» همچنين مخالفت باراك اوباما، رييس‌جمهور امريكا با پيشنهاد بعدي رياض مبني بر در اختيار قرار دادن موشك‌هاي ضد هوايي به مخالفان سوريه بر خشم سران عربستان افزود. رياض با اين اقدام مي‌خواست توازن قوا در سوريه كه ظرف دو ماه گذشته به سود نظام بشار اسد سنگين شده، تغيير دهد. امريكا به اين پيشنهاد به سرعت واكنش نشان داده و اعلام كرد: «مبادا اين كار را انجام دهيد. سوريه افغانستان نيست. اين موشك‌ها اساسا موشك‌هاي ماست و براساس قرارداد خريد شما نمي‌توانيد بدون موافقت ما آنها را در اختيار شخص ثالث قرار دهيد.»

اين گزارش در ادامه افزود: «مخالفت امريكا باعث شد تا عادل الجبير، وزير خارجه عربستان پيشنهادهاي خود را پس بگيريد. چه بسا او هم‌اكنون به دنبال يافتن يك اظهار نظر آتشين ديگري است. او هم‌اكنون هيچ مطلب جديدي براي گفتن ندارد و به همين دليل از مسائل نفت و روند نبردها در يمن سخن مي‌گويد كه جزو تخصص و حوزه كاري‌اش نيست.»

اين درحالي است كه فرماندهان نظامي عربستان در نامه‌يي به وليعهد اين كشور، اعزام نيروي زميني به سوريه را عامل اختلال در امنيت ملي عربستان دانستند. اين نامه از سوي جمعي از فعالان شبكه‌هاي اجتماعي افشا شده است. اصل نامه متعلق به هيات اطلاعات و امنيت نيروهاي مسلح عربستان وابسته به ستاد كل ارتش اين كشور است كه خطاب به محمد بن نايف بن عبدالعزيز، وليعهد عربستان نوشته شده است. در اين نامه فرماندهان برجسته نيروهاي مسلح عربستان عدم تحقق اهداف دخالت نظامي در يمن را به عنوان مهم‌ترين نگراني اين هيات از اعزام نيروهاي زميني به سوريه عنوان كردند. به عقيده نويسنده اين گزارش روزهاي خطرناكي در پيش و ميانگين تنش به ‌شدت درحال شعله‌ورتر شدن است. جنگ ميان تركيه و روسيه در ميان بمب‌هاي ساعتي، نزديك‌ترين بمب براي منفجر شدن است. اين جنگ اگر روي دهد چهره تركيه و تمام منطقه را تغيير خواهد داد.

تعادل

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک