کد خبر 207963
۱۳۹۵/۰۸/۰۲ ۱۱:۱۵
مرکز آمار نرخ تورخ را ۷.۹ درصد اعلام کرد

دولت به مردم بگوید مهار تورم چه اثری بر زندگی آنها دارد

ساعت ۲۴- نرخ تورم یعنی تغییرات سطح عمومی قیمت‌ها در یک دوره معین. به عبارت ساده‌تر اگر شاخص «سطح عمومی قیمت‌ها» در مهرماه پارسال ۱۰۰ و در مهرماه امسال ۱۰۸ باشد گفته می‌شود که نرخ تورم ۸ درصد است. یعنی در این مدت حدود ۳۰۰ قلم کالایی که مرکز آمار آنها را دارای اهمیت می‌داند به طور متوسط ۸ درصد در یک سال منتهی به مهرماه امسال افزایش داشته‌اند.
دولت به مردم بگوید مهار تورم چه اثری بر زندگی آنها دارد
dir="RTL">بنابراین قیمت این ۳۰۰ قلم کالا تثبیت نشده یا کاهش نیافته است و فقط سرعت رشد آن کاهش یافته است. این رضد تورم در حد ۸ درصد نسبت به تورم ۳۵ تا ۴۰ درصدی دوره قبل بسیار با اهمیت است.مرکز آمار گزارش داده است:

بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در مهر ماه به ۷.۹ درصد رسیده است. برمبنای اطلاعات مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در مهر ماه به ۷.۹ درصد رسیده است که نشانگر کاهش ۰.۴ درصدی نسبت به سال قبل است.بر این اساس، شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در مهر ماه سال ۱۳۹۵، عدد ۲۳۲.۹ را نشان میدهد که نسبت به ماه قبل ۰.۷ درصد افزایش داشته است.

نرخ تورم نقطه به نقطه نیز به ۶.۶ درصد رسیده که نسبت به ماه قبل ۰.۱ درصد کاهش یافته است. شاخص گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، در این ماه به رقم ۲۷۰.۸ رسیده است که نسبت به ماه قبل یک درصد کاهش داشته است. شاخص گروه اصلی «خوراکی‌ها» هم در ماه مورد بررسی به عدد ۲۶۸.۴ رسید که نسبت به ماه قبل ۱.۱ درصد کاهش داشته است.شاخص گروه اصلی خوراکی‌ها ، نسبت به ماه مشابه سال قبل ۸.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد و نرخ تورم دوازده ماهه این گروه ۶.۷ درصد است.

شاخص گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه مشابه سال قبل ۸.۴ درصد افزایش نشان می‌دهد و درصد تغییرات این گروه در دوازده ماه منتهی به مهرماه۱۳۹۵ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۶.۸ درصد است که نسبت به شهریور ماه سال جاری بدون تغییر مانده است.شاخص گروه عمده کالاهای غیر خوراکی و خدمات، در مهر ماه سال ۱۳۹۵ به رقم ۲۱۹.۹ رسید که نسبت به ماه قبل ۱.۴ درصد افزایش داشته است. میزان افزایش شاخص گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات»، نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵.۹ درصد بوده است و نرخ تورم ۱۲ ماه منتهی به مهر سال ۱۳۹۵ نسبت به دوره مشابه سال قبل این گروه ۸.۴ درصد است که نسبت به تورم ۱۲ ماهه منتهی به شهریور سال جاری ۰.۵ درصد کاهش یافته است.

به گزارش ساعت ۲۴، به نظر می‌رسد مدیران ارشد اقتصادی دولت باید در یک اقدام ضروری و با استفاده از رسانه‌های دراختیار آثار و پیامدهای این کاهش نرخ تورم را بر زندگی شهروندان توضیح دهند. منتقدان دولت البته باز هم از «احساس تورم» سخن می‌گویند که منافاتی با توضیح دادن دولت ندارد.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک