کد خبر 30457
۱۳۹۳/۰۸/۰۱ ۱۲:۰۶
خواسته ی نخبگان از مسوولان وزارت علوم

جذب هیئت علمی بدون پارتی بازی و رانت

سایت خبری تحلیلی ساعت ۲۴ – سپیده پیری -در نشست علمی - تخصصی نخبگان با مسوولان وزارت علوم ،تحقیقات و فن آوری که یکی از بخشهای پیش بینی شده برای مراسم هشتمین همایش ملی نخبگان جوان در سالن اجلاس سران بود، نخبگان دغدغه هایشان درباره ی جذب هیئت علمی در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی با مسولان در میان گذاشتند.در این نشست که بسیار هم مورد استقبال قرار گرفته بود جمع کثیری از پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی حضور داشتند.
ریاست این نشست بر عهده علی مقداری رئیس مرکز امور هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بود.وی سخنانش را با تشریح فرایند طولانی جذب و موانع پیش روی نخبگان آغاز کرد.به گفته وی از زمان ثبت نام در پورتال جذب تا زمان دریافت حکم بیش از ۲ سال زمان احتیاج است .وی از نخبگان خواست با ارائه راهکارهای مناسب در کوتاه شدن این زمان به مسوولان کمک کنند.
اما محمد علی کی نژاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با رد سخنان مقداری گفت:فرایند جذب نخبگان ۲ماهه انجام شده و به هیچ وجه ۲ سال طول نمی کشد . شنیدن این سخنان به مذاق نخبگان خوش نیامد و با اعتراض جدی آنان همراه بود تاجایی که یکی از دانشجویان نخبه مقطع دکتری کی نژاد را مخاطب قرار داد و گفت:آقای دکتر گویا شما از فرایند جذب اطلاع ندارید که از زمان ۲ ماهه صحبت می کنید لطفا هنگامی که نخبگان را مخاطب صحبت هایتان قرار می دهید شان آنها را حفظ کنید.حضار که انگار حرف دلشان را از زبان این دانشجو شنیده بودند تاییدشان را با دست زدن های پی در پی نشان دادند.
دانشجوی بعدی که در مقطع دکتری تحصیل می کرد گفت :ما اینجا نیامده ایم به شما راهکار بدهیم بلکه میخواهیم شما به عنوان مسوولان وزارت علوم و تصمیم گیرنده ،برنامه و راهکارهایتان را درباره ی تسریع فرایند جذب به نخبگان ارائه کنید.در زمان ۲ ساعتی که برای این نشست پیش بینی شده بود حدود ۲۰ دانشجو و استعداد برتر مقطع دکتری و فوق دکتری ،دارای مقاله های علمی معتبر درداخل و خارج از کشور ازمسوولان انتقاد کردند . از جمله انتقادات مطرح شده در این نشست پایین بودن سطح کیفی اعضای هیات علمی جذب شده در سالهای اخیر، طولانی بودن فرآیند جذب، علمی نبودن سوالات در برخی از فرآیندهای گزینش، عدم پیگیری وضعیت نخبگان پس از فارغ‌التحصیلی توسط مسوولان و افزایش جذب دانشجویان دکتری بدون لحاظ تمهیدات لازم برای جذب بود.زوج نخبه ای که هر دو دانشجوی برتر سال اروپا انتخاب شده بودند به عشق وطن پس از اتمام تحصیلاتشان به کشور بازگشته بودند اما متاسفانه صلاحیت علمی شان در ایران تایید نشده بود. یکی دیگر از نخبگان خطاب به مسوولان گفت :دانشگاه و فضای علمی را دریابید چرا که کشور علاوه بر فرار مغزها با پدیده فرار دانشجویان روبه روست .
در پایان جلسه جعفرمیلی‌منفرد، معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری سخنانی گفت : ظرفیت مشخصی برای جذب عضو هیات علمی در دانشگاه‌ها وجود دارد که کل این ظرفیت سالانه یک هزار نفر است. دانشگاه‌ها نیز برای جذب عضو هیات علمی کشش خاصی دارند و بیشتر از ظرفیت موجود امکان اقدام ندارند. البته چرخیدن چرخ ارتباط صنعت و اقتصاد در این مسیر به دانشگاه‌ها کمک می‌کند.
میلی منفرد با تاکید بر این که در یک سال اخیر در مسوولیت خود تلاش کرده است سیاست‌هایی در نظر گرفته شود تا اختیارات قانونی دانشگاه‌ها افزایش یابد، گفت: با این وجود یک سری موانعی وجود دارد که یک شبه شکل نگرفته است.دغدغه ما این است که مشکلات موجود را در بحث ساختار آیین‌نامه‌ها و بعد فرهنگی رفع کنیم. به عنوان نمونه در هشت سال اخیر رشد کمی دانشگاه‌ها زیاد بوده و در حال حاضر دارای ۲۶۰۰ موسسه آموزش عالی در کشور هستیم.
به گزارش ساعت 24،وی با اشاره به خالی بودن صندلی‌ها در مقطع کارشناسی و تقاضای زیاد برای مقاطع تحصیلات تکمیلی گفت: امسال ۲۴۰ هزار نفر برای مقطع دکتری ثبت‌نام کردند که ۱۹۰ هزار نفر در این آزمون شرکت کرده و در دانشگاه‌های وزارت علوم از این میزان ۱۲ هزار نفر پذیرش شدند.
حال باید منتظر ماند و دید دولت تدبیر و امید چگونه امید را به جامعه دانشگاهی خصوصا نخبگان برمی گرداند . با توجه به اینکه نیمی از دانشگاههای ما دولتی هستند و از دولت تغذیه می شوند ، باید متعلق به همه ی اقشار مردم باشد نه اینکه تمام پست ها در دانشگاه را عده ی خاصی اشغال کنند در غیر این صورت تنوع در جذب هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی بسیار کم شده و مرگ تدریجی پویایی دانشگاه را به همراه دارد.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک