کد خبر 333777
۱۳۹۶/۱۲/۰۱ ۱۶:۲۷
در اتاق بازرگانی ایران تشریح شد

نستله ایران در تنگنای سیاستهای ناپایدار

ساعت24-یکی از کارهای پسندیده کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بزرگانی ایران که از چندوقت پیش دردستور اجرایی قرارگرفته است،کالبدشکافی تنگناهای سرمایه گذاران خارجی در ایران است تا ضمن طرح مسایل در نهادهای بالاتر راه برای تشویق به توسعه سرمایه گذاران فعلی و آمدن سرمایه گذاران جدید بازشود. مهمان نشست آخر این کمیسیون که روزیکشنبه در اتاقبرگزار شد دونفرازمدیران شرکت نستله ایران بودند.
نستله ایران در تنگنای سیاستهای ناپایدار
r /> این دومدیر جوان که سخنانشان در ادامه این نوشته باعنوان نستله درج می شود با اعضای این کمیسیون ومهمانان کمیسیون و به ویژه مدیران دولتی مرتبط گفت و گوی جذاب و مناقشه برانگیزی داشتند که برخی از مهمترین بحث ای مطروحه را در ادامه می آوریم.
مدیران نستله دراین نشست شرح کوتاهی از فعالیت این بنگاه بزرگ جهانی درتهران ارایه کرده و یادآورشدند اکنون 15 سال است نستله ایران در استان قزوین فعالیت تولیدی دارد و کارخانه این شرکت در قزوین شناخته شده است. نستله ایران تاامروز 100 میلیون دلار در ایران برای احداث کارخانه و تولید غذای کودک سرمایه گذاری کرده است و اگر فضای کار مساعد باشد علاقمنداست و برنامه توسعه سرمایه گذاری دارد. اما واقعیت این است که فضای کسب وکار برای نستله ایران به دلیل تغییر سیاستها در ایران دشوار شده است. در حال حاضر برخی دگرگونی در سیاستهای تجاری ، ارزی و قیمت گذاری موجب تنگنابرای نستله شده است. برخی از این سیاستهای تغییر یافته ناگهانی و خارج از انتظارات زمانی بوده است و ما بادردسرمواجه شده ایم. به طورمثال الان روزهای قابل اعتنایی است که قصدداریم شکلات نستله به ایران بیاوریم و دربازار عرضه کنیم اما برخی از سازمانها برای این خواست محدودیت اعمال می کنند.
شجاع الدینی یکی از اعضای کمیسیون و ازاعضای حاضر درنشست درحالی که بادقت به سخنان مدیران نستله گوش کرده و یادداشت برداشته بود پرسید آیا فقط نستله ایران با این محدودیت مواجه است ؟ آیا برخورددوگانه دیده می شود که بوی تبعیض بدهد؟او ادامه دادتاجایی که اطلاع دارم نستله ایران برای سرمایه گذاری درتولیدغذای کودک مجوز گرفته است اما حالا می شنویم که از محدودیت واردات شکلات اظهار نارضایتی می شود . او افزود واقعیت این است که اعمال محدودیت برای وارداتبه دلایل گوناگون و به ویژه برای حمایت از تولیدداخلی برای بیشتر فعالیتها انجام می شود.
خانم مستوفی ازمدیران ارشد کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران نیز از مدیران نستله خواست تنگناهای موجوددرباره فعالیت هایی که مطابق مجوز سرمایه گذاری است را توضیح دهند .
مدیران نستله توضیح دادند تنگنای بیان شده برای واردات یک مثال است و تاکیدکردند نستله ایران یک واحد بزرگ صنعتی درایران به حساب می آید و نشان صادرکننده برتر رانیز گرفته است. این شرکت با سرمایه گذاری قابل اعتنا و استفاده از تکنولوژی روزدنیا که دراختیار نستله جهانی است در ایران تولید بهترین شیر گاومطابق با استانداردهای جهانی را با آموزش دادن به دامداران منطقه انجام داده است . این شیری که الان برای کارخانه نستله تولید می شود پیش از این مشتری قرص و محکم نداشت. وزارت جهاد کشاورزی با این شرکت همکاری گسترده دارد و فعالیت های نستله ایران برای توسعه آماده شده است . به طورمثال پس از آنکه خط بسته بندی نسکافه به ایران آورده شده و نصب شد قراراین است که این کار توسعه پیداکند.
پورقاضی ازاعضای کمیسیون و رییس کمیسیون صنعت اتاق بزرگانی ایران نیز از این مدیران پرسید آیا الان مشکل شما واردات شکلات است و خانم مستوفی نیز باردیگر خواست در چارچوب مجوز در اختیار صحبت شود. پورقاضی با بیان اینکه تغییر مقررات ناگهانی سیاستها ومقررات در ایران متاسفانه وجوددارد و به معضل تبدیل شده است و تولید را آزار می دهد به یک اتفاق اشاره کرد که به دوستی از دوستانش ناگهان اعلام کرده اند واردات از عربستان ممنوع است . این داستان برای سرمایه گذاران تنگنا ایجاد می کند و آنها نمی توانند برنامه ریزی کنند. شرکتهای بزرگ خارجی که شعبه هایی در بیشتر کشورها دارند از این ماجراها دچار بهت می شوند و برای توسعه احتمالی با تردید مواجه می شوند. مستوفی نیز تاکید کرد تغییرناگهانی و پیش بینی نشده سیاستها و مقررات روش نادرستی است که دیده می شود و این برروند ها اثر منفی دارد.
مدیران نستله باتاکید دوباره براینکه موضوع محدودیت واردات برای شکلات موضوع فرعی است و البته اهمیت دارد چون ما می بینیم که همین شکلات مورد نظر از مسیرقاچاق وارد می شود به تنگناهای تولیدی اشاره کردند. این مدیران تصریح کردند تغییر مقررات شامل واردات مواداولیه تولید نیز می شود. وزارت بهداشت که باید تنها کیفیت کالای تولیدی را به لحاظ استانداردهای ایمنی و سلامت کنترل کند در حال حاضر سیاستگذاری نیز می کند و به نستله می گوید ازکدام کشور می توانیم کالای مورد نیاز را وارد کنیم و از کدام کشور نمی توانیم.
شجاع الدینی گفت به نظرم باید این داستانها را مدیریت کنید و به هرحال نستله موظف است سیاست تجاری ایران را رعایت کند.
مدیران نستله درپاسخ به عضو کمیسیون توضیح داد ند که نستله یک شرکت جهانی است وخرید جهانی انجام می دهد تا از یک سو خرید انبوه به ارزان شدن منجرشود و از سوی دیگر استانداردهای مورد تاکید نستله جهانی رعایت شود. نستله ایران نیز تابع سیاستهای کلی نستله جهانی است ووارداتش باید با استانداردها سازگارباشد. واقعیت این است که برخی تنگناهایی که بیان شد کاررا سخت می کند و به طورمثال درحالی که برای صادرات برنامه ریزی کرده بودیم اما محدودیت اعمال شده برای واردات از عربستان به ایران موجب شد صادرات ایران لغوشود و نستله اسپانیا جانشین ایران در آن بازار شد. ما تعهد داریم و به این تعهدوفاداریم که چارچوب سیاستهای اقتصادی ایران را رعایت کنیم اما خواست ما این است اگر قرار است تغییری درسیاستها رخ دهد به ما از مدتی قبل اطلاع داده شود تا با شگفتی و سردرگمی مواجه نشویم. این اتفاق های ناگهانی ممکن است حتی به توقف تولید منجرشود.
مستوفی توضیح دادوقتی به کارخانه های که خارجی که درایران سرمایه گذاری کرد ه اند اجازه فعالیت می دهیم و این شرکت خارجی تولید می کند دیگر نباید به این شرکت دستوردهیم کالایش را از کدام کشور بیاورد و از کدام کشور نیاورد.
مدیران نستله خط تولید نستله ایران 4-5 بار متوقف شده است و این رخدادها مارابرای توسعه کار دلسرد می کند.
نماینده شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران که دراین نشست حاضر بود نیز بابیان اینکه نستله ایران یکی از شرکتهای کامیاب خارجی در ایران به حساب می آید و ایران علاقمنداست که آن را به عنوان یک نمونه موفق همچنان فعال ببیند گفت مجوز نستله برای تولید غذای کودک درایران است و ما درچارچوب این مجوز دخالت و حمایت می کنیمف توضیح دا د مسایل تجارت باید دروزارتخانه مربوطه حل شود.
بهادرانی از مدیران باسابقه صنعتی ایران نیز در این نشست گفت نستله یک شرکت بزرگ جهانی است وشعبه آن درایران نیز فعالیت مفیدی دارد از تغییرات ناگهانی سیاستها در ایران انتقادکرد و تصریح کرد این تغییرات برای تولید مشکل درست می کند.
مستوفی نیز بابیان اینکه می دانم نستله ایران از شرکتهای مفید تولیدی در ایران است خواستار طرح مباحث دیگر شد.
مدیران نستله پس از شنیدن این سخنان یادآورشدند الان یک مشکل دیگر این است که به مامی گویند مشمول استفاده از ارز مبادله ای که ارزانتر از ارزآزاداست نمی شویم . این تغییر موجب افزایش هزینه واردات مواداولیه و البته هزینه تولید می شود . با این توجه وقتی می خواهیم قیمت ها را به همین اندازه باافزایش قیمت همراه کنیم به ما اجازه نمی دهند ومی گویند کالای شما کالای استراتژیک است. از طرف دیگر یک مشکل عجیب داریم که از سوی گمرک برماتحمیل می شود نستله ایران خریدش جهانی است و چون اززنجیره جهنی خرید کمی کند ارزانتر از خرید رقبا در بازار ایران است. گمرک ایران اما برای تثبیت درآمد حاضر نیست این فرایند را بپذیرد و می گوید قیمت تان را قبول نداریم . این را هم بگوییم که برای ماسخت است ببینیم شکلات ما با قاچاق در بازار ایران عرضه می شود اما نستله ایران نمی تواند آن را به طور قانونی واردکند.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک