کد خبر 39184
۱۳۹۳/۱۰/۰۶ ۱۴:۵۴

هفته‌ای برای خوب شدن حال تهرانیها

ساعت24-دومین هفته‌ی موسیقی تلفیقی زمستان امسال در فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد شد.
سیدمهدی قادری که به‌عنوان مشاور پروژه در هفته‌ی موسیقی تلفیقی تهران حضور دارد‌، گفت: حال ما به‌لحاظ فرهنگی خوب نیست، بخصوص مردم تهران، البته مردم شهرستان‌ها حال‌شان بهتر است. من نشانه‌ای برای تشخیص حال آدم‌ها دارم و آن هم این است که آن‌ها چه موسیقی‌ای گوش می‌کنند، مردم تهران متأسفانه فقط موسیقی تفننی گوش می‌کنند و موسیقی‌ای که روح انسان را آرام می‌کند، کنار رفته است.

این ناشر افزود: هفته‌ی موسیقی تلفیقی تهران می‌خواهد حال‌مان را خوب کند. در واقع، مخاطب در این هفته از روزمرگی به سمت حال خوب نقل مکان می‌کند. موسیقی فقط برای شادی و اوقات فراغت نیست. موسیقی می‌تواند روح و روان را تسکین دهد.

در نشستی که صبح امروز (ششم دی‌ماه) در فروشگاه فرهنگ با هدف تشریح جزییات هفته‌ی موسیقی تلفیقی تهران برگزار شد، نماینده‌ی خانه‌ی هنرهای شهری نیز در سخنانی گفت: اولین هفته‌ی موسیقی تلفیقی تهران دو سال پیش در اسفندماه برگزار شد. نگاه خانه‌ی هنر شهری که یک مجموعه چند منظوره است و با محوریت رابطه‌ی علوم انسانی با هنر فعالیت می‌کند‌، این است که هنر را از فضای محدود و بسته‌ی مخاطب خارج کند.

آرمان جعفری بیان کرد: خیلی وقت‌ها یک هنرمند مجبور است برای این‌که جذب مخاطب بالایی داشته باشد، سطح کیفی کار را تنزل دهد و این یعنی هیچ‌وقت راهکاری وجود نداشته که هم کیفیت و هم جذب مخاطب عام، شکل بگیرد.

او ادامه داد: چالش اصلی خانه‌ی هنرمندان شهری با این مانیفست شکل گرفت که مخاطب آثار هنری را افزایش دهد. در کنار این نگاه کلی، سه هفته موسیقی متفاوت را در خانه‌ی هنرهای شهری برنامه‌ریزی کردیم که هفته‌ی موسیقی کلاسیک،‌ هفته‌ی موسیقی معاصر و هفته‌ی موسیقی تلفیقی از این دست هستند.

جعفری گفت: هفته‌ی موسیقی معاصر و هفته‌ی موسیقی کلاسیک برگزار شده‌اند و ادامه‌دار خواهند بود. درباره‌ی موسیقی تلفیقی هم تلاش ما این بوده تا گروه‌هایی که پس از انقلاب اسلامی با سختی تلاش و حیات خود را حفظ کردند، معرفی کنیم. در این راستا تلاش می‌کنیم گروه‌های زیرزمینی را روزمینی کنیم و بگوییم این‌ها خطرناک نیستند. امیدواریم بتوانیم برای گروه‌هایی هم که تا کنون مجوز نداشته‌اند، مجوز اجرا بگیریم.

علی قادری نیز که به‌عنوان مدیر اجرایی در این نشست حضور داشت، اظهار کرد: ژانر تلفیقی، گونه‌ای از موسیقی است که از سنت موسیقی جاز منشعب شده و زمانی که این موسیقی تکمیل و اشباع شده است‌، از سایر موسیقی‌ها وام می‌گیرد تا به تکامل برسد.

او بیان کرد: ژانر تلفیقی رفته‌رفته شکل می‌گیرد و انواع جنس‌ها را شامل می‌شود. در ایران هم این روند از دهه‌ی ۷۰ به‌طور جدی دنبال می‌شود. در سال‌های اخیر هم تعداد گروه‌هایی که این روش را دنبال می‌کنند، بیشتر شده است و ما هم برای برگزاری این هفته با گروه‌های باسابقه وارد رایزنی و گفت‌وگو شده‌ایم.

قادری درباره‌ی گروه‌هایی که قرار است در این هفته شرکت کنند، گفت: پیتر سلیمانی‌پور، کانال‌، ماکان اشکواری‌، نور‌، تلنگر، نایما‌، دونوازی + یک و ... از جمله گروه‌هایی هستند که برای این هفته، برنامه‌هایی دارند. البته برای بعضی از گروه‌ها هنوز مجوز گرفته نشده است و در تلاش هستیم که این اتفاق بیفتد.

علی بوستان، نوازنده سه‌تار که یکی از هنرمندان حاضر در هفته‌ی موسیقی تلفیقی است نیز بیان کرد: در زمان ما، درگیری‌های اجرایی خیلی بیشتر بود و آنچه کارمان را جلو می‌برد، عشق و علاقه بدون هیچ چشم‌داشت و منتی بود.

این هنرمند ادامه داد: باید تبریک گفت که خانه‌ی هنرهای شهری، این جریان خودگردان را راه انداخته است، آن هم در شرایطی که موسیقی در کشور ما به مجوز نیاز دارد.

او که سابقه‌ی همکاری با حسین علیزاده را در کارنامه‌اش دارد، گفت: امروز شما از موسیقی زیرزمینی صحبت می‌کنید، اما شرایط در زمان فعالیت ما به‌گونه‌ای بود که ما زیرزمینی که هیچ، توی کمدی بودیم.

وی افزود: متأسفم که درگیری یک گروه اجرایی برای برگزاری چنین برنامه‌ای، دریافت مجوز برای گروه‌ها است. در حالی که این امر باعث می‌شود گروه اجرایی از برنامه‌های مدون خود باز بماند و به جای این‌که درگیر اصل باشد، درگیر اَتینا شود.

بوستان معتقد است: با این روند، حق انتخاب از مردم گرفته می‌شود و باید در دقیقه ۹۰ گروه‌های شرکت‌کننده را معرفی کنیم.

در ادامه‌ی این نشست، پیتر سلیمانی‌پور نیز گفت: ما به‌عنوان کسی که کارمان ساخت و پرداخت موسیقی است، بهتر است درباره‌ی کار خودمان فکر کنیم، نه این‌که حرف بزنیم، اما می‌خواهم از کسانی که با سختی به برگزاری این هفته اقدام کرده‌اند، تشکر کنم و از همه دعوت کنم که بیایند و این موسیقی را بشنوند.

سلیمانی‌پور که قرار است خودش همراه دو گروه، دو اجرا در این هفته داشته باشد، اظهار کرد: در یکی از این اجراها، آرش مقدم‌، دار دارایی، حمزه یگانه‌ و نیما رمضان‌ من را همراهی خواهند کرد و رپرتوآری را که در نخستین هفته‌ی تلفیقی اجرا کردیم، بار دیگر روی صحنه خواهیم برد.

این آهنگساز اضافه کرد: فضای موسیقی ما، پرانرژی و شامل صدای حجیمی از سازهای الکتریکی است.

او درباره‌ی اجرای دیگرش نیز گفت: من و شهرام غلامی، دونوازی در این هفته خواهیم داشت که خیلی نمی‌توانم درباره‌ی فضای آن صحبت کنم، اما در این اجرا من و شهرام غلامی تجربه‌های‌مان را با یکدیگر به اشتراک گذاشتیم و تنظیم کردیم.

به گزارش ساعت24 به نقل از ایسنا، دومین هفته‌ی موسیقی تلفیقی تهران دی‌ماه ۹۳ به میزبانی فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود. تاریخ دقیق برگزاری این هفته متعاقبا اعلام خواهد شد.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک