کد خبر 40926
۱۳۹۳/۱۰/۱۵ ۱۶:۰۷
ستاری:

تکیه بر نفت، اقتصاد کشور را بد عادت کرده است

ساعت 24- معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تکیه بر نفت اقتصاد کشور را بد عادت و ذهن‌ها را آلوده کرده است.
سورنا ستاری با بیان اینکه اکنون در آستانه یک اصلاح ساختار جدی در اقتصاد کشور هستیم، افزود: برای نخستین بار در کشور میزان وابستگی اقتصاد به نفت، به زیر سی درصد رسیده است و باید از این فرصت طلایی برای این فرصت ایجاد شده برای تغییر جهت اقتصاد کشور از یک اقتصاد مبتنی بر نفت، به اقتصاد دانش‌بنیان بهترین استفاده را ببریم. تکیه اقتصاد کشور بر منابع نفتی، مشکلات بسیاری طی سال‌های گذشته برای کشور ایجاد کرده است و این تفکر بعد از صد سال می‌بایست اصلاح شود.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با بیان اینکه اخلاق نفتی باید از سبک زندگی کشور حذف شود، گفت: اصلی‌ترین سرمایه‌های کشورمان در حقیقت مغز جوان‌های ما هستند. تکیه بر نفت اقتصاد کشور را بدعادت و ذهن‌ها، رفتارها و اقتصاد کشور را آلوده کرده است. تنها با قدرت مغز است که می‌توان پیشرفت کرد. این جرات و جسارت را در جوانان کشور ایجاد کنیم تا آن‌چه که در ذهنشان وجود دارند به عمل مبدل کنند.

وی با اشاره به اینکه دانش در اولویت اصلی برای پیروزی در عرصه‌های مختلف قرار می‌گیرد، افزود: مهم نیست چه تجهیزاتی در اختیار داشته باشیم بلکه باید بدانیم چگونه فکر کنیم تا با همین تجهیزات و امکانات موجود و با قدرت دانش، اقتصاد را بهبود ببخشیم. اگر درست فکر کنیم می‌توانیم اقتصاد را متحول کنیم.

فرزند شهید منصور ستاری با اشاره به اهمیت دانش و چگونگی استفاده از آن توسط فرماندهان در طول جنگ تحمیلی گفت: در زمان جنگ تحمیلی نیز، دانش و توانمندی فکری فرماندهان و رزمندگان کشور ما را توانمند ساخت. مهم نبود ما چه سلاحی داریم یا این‌که طرف مقابل از چه تجهیزات و سلاحی استفاده می‌کند، بلکه چگونگی استفاده و بهره‌مندی از دانش ما را در مسیر پیروزی یاری می‌کرد. زمانی که دشمن به طور کامل از سوی متحدانش مورد حمایت قرار می‌گرفت، تمام تجهیزات و پایگاه‌های هوایی و انواع و اقسام تجهیزات به یاری دشمن متخاصم شتافته بودند، دانش نیروهای کشورمان بود که ما به پیروزی های چشمگیر می رساند.

دبیر هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان گفت: اکنون مهم این است که بدانیم چگونه می‌توانیم با کمک دانش، اقتصادمان را بهبود ببخشیم و تنها راه این است که جهت اقتصاد را به سوی یک اقتصاد دانش‌بنیان تغییر دهیم.

*اقتصاد دانش‌بنیان از راهبردهای مهم اقتدار جمهوری اسلامی است

حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد نائب‌ رئیس مجلس شورای اسلامی نيز از اقتصاد دانش‌بنیان به عنوان یکی از مهمترین سرمایه‌های کشور نام برد و گفت: امروزه قدرتهای بزرگ با ابزار علم و فناوری دیگر کشورها را مورد تهدید قرار می‌دهند و قدرت‌ نمایی می‌کنند. باید ملت ایران قله‌های دانش را فتح کنند و این امر یکی از مهم ترین دغدغه‌های نظام جمهوری اسلامی است. اگر چنین دغدغهای نبودف امثال شهید ستاری و هم‌سنگران وی راه را برای یک دگرگونی، یک اقتدار و برتری با تکیه بر دانش و توان و فناوری هموار نمی‌ساختند.

وی با اشاره به این که شهید ستاری محصول چنین تفکری بود اظهار داشت: شهید ستاری و همسنگرانش با استفاده از دانش و توانمندی هفتم آذر ۵۹ را به حماسه‌ای بزرگ و به یاد ماندنی تبدیل کنند.

ابوترابی با تأکید بر این که باید بتوانیم در تولید علم و فناوری در قله‌ها قرار بگیریم و فاصله با دانش و فناوری را به حدأقل کاهش دهیم افزود: اقتصاد دانش‌بنیان یکی از اصلی‌ترین راهبردهای اقتدار جمهوری اسلامی است. باید بر مبنای اقتصادی پویا که دانش در آن موج بزند دستاوردها و منابع را با بالاترین ارزش افزوده ممکن به فروش برسند. کشور ایران باید با این راهبرد در هزینه‌های جاری و هزینه‌های توسعه‌ای به نفت متکی نباشد.
منبع: تسنيم

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک