کد خبر 46927
۱۳۹۳/۱۱/۱۸ ۱۵:۰۷
جك استراو:

شکست مذاکرات هسته ای یک فاجعه است

ساعت 24- وزیر امور خارجه پیشین دولت انگلیس با اشاره به پیشرفت های حاصل شده در مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ ، گفت: اگر مذاکرات ناگهان شکست بخورد، برای همه فاجعه بار خواهد بود.
جک استراو وزیر فضای کنونی را برای حصول توافق هسته ای مثبت ارزیابی كرد و گفت: در انگلیس ، هر توافقی و به هر میزانی که صورت گیرد مورد استقبال قرار می گیرد و دولت دیوید کامرون می تواند به همین منظور محبوبیت کسب کند.

وزیر خارجه پیشین انگلیس ضمن تاکید برحق ایران در استفاده از برنامه صلح آمیزهسته ای گفت: در میان انگلیسی ها به استثنای چند نفر، اکثریت جریان سیاسی حاکم خواستار حصول توافق هستند و حساسیتی نسبت به تعاریف بکار برده شده در توافقنامه هسته ای ندارند.

ˈجک استراوˈ گفت: در بخشی از توافق صورت گرفته در نوامبر سال ۲۰۱۳ میلادی که انگلیس هم از طرفین این توافقنامه بود، حق استفاده از برنامه ی هسته ای صلح آمیز توسط جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته شده است.

وزیر خارجه پیشین دولت انگلیس با اشاره به جزییات پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای، گفت: کشورهای متعهد به این پیمان حق بهره برداری از برنامه هسته ای صلح آمیز دارند و این بدین معناست که آنها حق غنی سازی اورانیوم را تا حد مورد نیاز خواهند داشت. در این توافقنامه حق غنی سازی ایران را به اندازه مشخص و برای مصارف صلح آمیز به رسمیت شناخته شده است.

این نماینده مجلس عوام انگلیس خاطر نشان کرد: البته زبان محتاطانه ای در آن بکار رفته است اما این خبر خوبی بود که در این توافقنامه، حق ایران به رسمیت شناخته شد.

ˈجک استراوˈ با مقایسه شرایط انگلیس با ایالات متحده در ارتباط با مذاکرات هسته ای با ایران گفت: شرایط انگلیس و واشنگتن در این خصوص کاملا متفاوت است.

وزیر خارجه پیشین دولت انگلیس خاطر نشان کرد: اوباما اکثریت آراء را در مجالس سنا و کنگره ندارد و در کنگره آمریکا عناصری که غالبا هم جمهوری خواه هستند، می خواهند مسیر مذاکرات هسته ای با ایران و شخص رییس جمهور و دولت را در این زمینه منحرف كند.

ˈجک استراوˈ با اشاره به وجود برخی دیدگاه های منفی در میان جمهوری خواهان آمریکا در قبال ایران اظهار داشت: این یک واقعیت است و البته بیانگر دیدگاه من نیست. اما من مطمئن هستم که اوباما به همراه مجموعه دولتش خواهان توافق با ایران هستند؛ با این تفاوت که آنها توافقی می خواهند که کنگره با آن مخالفت نکند.

وزیر خارجه پیشین انگلیس در خصوص پیش بینی آینده مذاکرات هسته ای با ایران گفت: به نظر من اگر نتوان به یک توافق نهایی دست یافت اما می توان به یک توافق ˈمحکمˈ اما موقت دست یابیم.من فکر می کنم اگر مذاکرات ناگهان شکست بخورد، برای همه فاجعه بار خواهد بود.

* سفر هیات پارلمانی ایران به انگلیس

رئیس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران درخصوص سفر آتی هیات پارلمانی ایران به انگلیس گفت: قرار است این سفر در اواسط ماه مارس میلادی صورت گیرد و خوشبختانه در این ایام فرصت لازم نیز وجود دارد.

وی گفت: با توجه به در پیش بودن انتخابات عمومی، در اواخر ماه مارس میلادی، پارلمان انگلیس توسط ملکه منحل خواهد شد و به مدت ۵ هفته، تا زمان برگزاری انتخابات عمومی، پارلمانی وجود نخواهد داشت که بعد از آن نیز یک دوره زمانی دیگری لازم است که پارلمان جدید تشکیل شود.

رئیس گروه دوستی پارلمان انگلیس و ایران خاطر نشان ساخت: لذا پس از اینکه تاریخ جدید سفر هیات پارلمانی ایران به ما پیشنهاد شد، سبب گردید تا ما به عنوان شعبه انگلیس اتحادیه بین پارلمانی، آن را در اولویت کارمان قراردهیم و سفر هیات پارلمانی کشور دیگری را که در این دوره قرار بود صورت گیرد، به تاخیر بیاندازیم تا زمان برای سفر هیات ایرانی فراهم گردد که البته جزئیات آن در حال هماهنگی است.

ˈجک استراوˈ با راهبردی خواندن سفر هیات پارلمانی ایران به لندن گفت: این سفرها همیشه می تواند تاثیرگذار باشند و امیدوارم سفری را که من و همکارانم سال گذشته میلادی به تهران داشتیم سبب شناخت بهتری از انگلیس شده باشد و این مساله درک شود که ایران دوستانی را در هر دو جریان سیاسی اینجا دارد.

وی ادامه داد: به دلیل وجود یک ذهنیت منفی از ایران که در برخی از رسانه های انگلیس به آن دامن زده می شود و گفته می شود که ایران کشور خوبی نیست، این فرصت مناسبی خواهد بود تا چنین ذهنیتی تصحیح شود و روابط عمیق شود.

ˈجک استراوˈ همچنین گفت: چگونگی تقویت تعاملات تجاری از دیگر موضوعات مورد بحث است چرا که تمام اعضاء گروه دوستی همه حزبی پارلمان انگلیس از سیاست های یکجانبه دولت کامرون ، در راستای کاهش تجارت با ایران خسته شده اند.این سیاست حتی توسط واشنگتن هم دنبال نمی شود و صادرات محصولات آمریکایی به ایران در حال افزایش است.

جک استراو اظهار داشت: ایران کشوری پهناور، دارای حکومتی باثبات در مزرهایی مشخص است که در همسایگانی دشوار گرفتار شده است.

* بازگشایی سفارت انگلیس در ایران

ˈجک استراوˈ درخصوص بازگشایی سفارت انگلیس در تهران گفت: من از جزئیات مذاکرات بین دو دولت در این خصوص مطلع نیستم ولی فکر نمی کنم که غیر از موضوع محموله های دیپلماتیک و تدبیر برای ایرانیانی که بدون مجوز قانونی اینجا مانده اند، موضوع دیگری مطرح باشد.

وی با اشاره به متوقف شدن محموله های دیپلماتیک انگلیس در گمرک ایران ، گفت: سفارت ما در تهران در نوامبر ۲۰۱۱ میلادی توسط افرادی مورد حمله واقع شد و این اتفاق تقصیر ما نبود و نتیجه این اتفاق که من به شخصه از آن بازدید کردم ، خرابی بسیاری از دستگاه های سفارتخانه بوده است. لذا ما باید مجددا آنها را بازگردانیم.طبیعتا اینها در یک کیسه جا نمی شوند و باید در قالب یک محموله ارسال گردند.

وی اظهار نمود: به هر حال اگر حمله به سفارت ما صورت نمی گرفت و پلیس ایران در جلوگیری از وقوع این اتفاق اهمال نمی کرد هیچکدام از این اتفاقات رخ نمی داد و این موضوعی است که ما دوست داریم شاید یک تغییر در آن باشیم.
منبع: ايرنا

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک