رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 479484

سازمان شفافیت بین‌الملل آمار 2019 را منتشر کرد؟

ایران در بالای جدول کشورهای فاسد

ساعت 24 - در همین چندماه تازه سپری شده که ابراهیم رییسی با حرارت تمام دستورداد مبارزه با مفاسد اقتصادی به دانه درشت ها برسد دهها نفر از چهره های اشنای اقتصادی و صنعتی در فعالیت های گوناگون به دادگاههای فساد برده و محاکمه آنها برای شهروندان منتشر شد. به طور مثال عباس ایروانی مدیر و مالک کارخانه های بزرگ قطعه سازی خودرو به نام عظام در نیمه نخست امسال محاکمه شد که به نظر می رسد هنوز به نتیجه نرسیده است.

فساد اقتصادی

علی دیواندری مدیرعامل بانک ملت وافرادی در پتروشیمی محاکمه شدند. به نظر می رسید این مبارزه با فساد راهی برای پایین امدن رتبه ایران از رتبه بندی های کشورهای فاسد باشد . اما امار منتشر شده از سوی سازمان شفافیت بین الملل نشان می دهد ایران از نظر وقوع فساد اقتصادی هنوز در بالای جدول قراردارد و رتبه اش از نظر مبارزه موثر با فساد بسیار پایین است.

گزارش تازه سازمان شفافیت بین‌الملل که روز پنجشنبه ۲۳ ژانویه (۳ بهمن) منتشر شده است می‌گوید ایران از لحاظ فساد مالی و گسترش آن در میان ۱۸۰ کشور جهان رتبه ۱۴۶ را کسب کرده است.رتبه ایران در مقایسه با آمار این سازمان در سال گذشته، ۸ پله سقوط کرده است. این بدترین رتبه این کشور طی سال‌های اخیر است.کشورهای موزامبیک، بنگلادش و آنگولا در فهرست سال ۲۰۱۹ در کنار ایران قرار گرفته‌اند.گزارش سازمان شفافیت بینالملل بر اساس وضعیت نهادهای دموکراتیک و شاخص‌های فساد در ۱۸۰ کشور انجام شده و به هر کدام از این کشورها امتیازی بین صفر (بالاترین حد فساد) تا صد (عاری از فساد) داده است. نمره ایران در این رده بندی ۲۶ تعیین شده است.دانمارک با نمره ۸۷ در صدر این فهرست قرار دارد و پس از آن به ترتیب کشورهای نیوزلند، فنلاند، سنگاپور، سوئد، سوئیس، نروژ، هلند، آلمان و لوگزامبورگ قرار گرفته اند.در قعر جدول منتشره از سوی سازمان شفافیت بین الملل نیز سومالی با نمره ۹ حضور دارد و پس از آن سودان جنوبی، سوریه، یمن و ونزوئلا قرار گرفته اند.بنابر گزارش سازمان شفافیت بین الملل که مقر آن در برلین قرار دارد نتایج تحقیقات نشان می دهد مقابله با فساد در دو سوم کشورهای جهان کمتر شده است.این سازمان همچنین پول های داده شده به احزاب سیاسی در کارزارهای انتخاباتی را از عوامل تاثیرگذار بر کاهش تمایل دولت ها به بهبود وضعیت شفافیت مالی و مبارزه با فساد دانسته است.سازمان شفافیت بین الملل تقویت ساختارهای انتخاباتی، اعمال بیشتر تفکیک قوا در نظام های سیاسی، قدرتمند ساختن شهروندان، روزنامه نگاران و همچنین اتخاذ تدابیر برای محافظت از فعالان را از راهکارهای بهبود وضعیت فساد در کشورها برشمرده است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها