کد خبر 496215
۱۳۹۹/۰۲/۳۱ ۱۷:۰۲
بانک مرکزی لیست طلبهای ایران از کره شمالی ونیکاراگوئه را منتشر کند

طلب 20 تا 30 میلیارد دلاری ایران از سوریه

ساعت 24 - در بهمن سال 1394 بود که محمد خزاعی در یک نشست خبری به مناسبت سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب از طلب 35 ساله ایران از برخی از کشورها خبر داد و گفت: برخی از این طلب ها مربوط به پیش از انقلاب و یا اوایل انقلاب است که در برخی از موارد بخش کوچکی از آن دریافت شده است.
طلب 20 تا 30 میلیارد دلاری ایران از سوریه
وی درباره میزان طلب ایران از سایر کشورها و وجود مطالبات معوق از آنها افزود: برخی از این طلب ها ناشی از فروش نفت است.رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران گفته است کشورهایی نظیر نیکاراگوئه، سودان، تانزانیا و کره شمالی به ایران بدهی دارند که به دلیل شرایط این کشورها، تاکنون بخش کوچکی از طلب دریافت شده است و آنها به ایران معوقه دارند.وی گفت: از آنجایی که بانک مرکزی بر این معوقات چرتکه انداخته و جرایمی را برای آن در نظر می گیرد، لذا میزان طلب ایران در این سال ها افزایش یافته است.
جستجوی خبرهای مرتبط با میزان کمک های ایران به کشورهای خارجی به شکل های گوناگون از قبیل دادن اعتبارات و وامهای ارزان و مدت دار یا کمک های بلاعوض نشان می دهد سخنان خزاعی در سال 1394 یکی از رسمی ترین خبرها دراین باره بوده است. حالا اما حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده اسلام‌آباد غرب و دالاهو است که با حمایت اصلاح‌طلبان عضو کمیسیون امنیت ملی توانست ریاست 14 ساله علاءالدین بروجردی بر این کمیسیون را پایان دهد و دورانی طلایی را در مدت یک ساله ریاستش بر کمیسیون امنیت ملی پدید آورد به اعتماد انلاین گفته است :زمانی که به سوریه رفتم عده‌ای گفتند هزینه درست کردم! ولی باز هم تکرار می‌کنم ما شاید 20 تا 30 میلیارد دلار به سوریه پول دادیم و باید از سوریه پس بگیریم. پول این ملت آنجا هزینه شده است. همانطور که خزاعی در مصاحبه سال 1394 گفته است بانک مرکزی فهرست دقیقی از طلب های ایران از کشورهای خارجی دارد که باید در اختیار شهروندان قرار دهد و علاوه براین به نظر می رسد باید دراین وضعیت که ایران نیاز ارزی فوق العاده ای دارد باید از بدهکاران ایران خواسته شود الان بدهی خود را پرداخت کنند. ایران جز طلب هایی که دارد و میزان آن معلوم نیست مقدار قابل اعتنایی از منابع ارزی حاصل از صادرات نفت ایران در کشورهایی مثل چین ، هند ، کره جنوبی و ژاپن بلوکه شده است که درصورت آزاد شدن شرایط ارزی ایران را دگرگون خواهند کرد. درسالهای درامدهای افسانه ای صادرات نفت دردوره ریاست جمهوری احمدی نژاد کمک های ایران به برخی کشورهای افریقایی و نیز برخی کشورهای چپگرای آمریکای لاتین روند فزاینده ای را تجربه کرده است که می توان دست کم لیست انها را منتشر کرد آخرین بحث ها درباره مناسبات مالی ایران و سوریه به شهریور پارسال برمی گردد که عبدالناصررییس بانک مرکزی ایران دردیدار باهمتای سوریه ای خود با اشاره به توافقات صورت گرفته بین بانک های مرکزی ایران و سوریه ابراز امیدواری کرد که اقدامات عملیاتی بین بانک های دو کشور در راستای گسترش همکاری های اقتصادی به سرعت اجرا شود.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین حمایت همه جانبه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از توسعه روابط بانک های دو کشور را اعلام کرد و افزود: روابط اقتصادی ایران و سوریه وارد مرحله جدیدی شده و توافقات بانکی اخیر حاوی پیامی مهم برای شرکت ها و گامی جدی برای گسترش تبادلات بازرگانان و تجار دو کشور است.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک