رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 536550

آغاز تست بالینی واکسن پروتئین نوترکیب کووپارس در انستیتو رازی

جزییات ساخت واکسن تزریقی - استنشاقی کرونا

ساعت 24-جزییات ساخت واکسن رازی کووپارس (پروتئین نوترکیب) اعلام و عملیات تست بالینی آن با تزریق بر دو داوطلب، آغاز شد.

دکتر علی اسحاقی، رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، در مراسم آغاز کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس «پروتئین نوترکیب» که ۱۰ اسفند در بیمارستان رسول اکرم(ص) برگزار شد، گفت: انستیتو واکسن‌سازی رازی ۹۶ سال است که واکسن می‌سازد و مردم نباید نگران باشند؛ زیرا تمام نکات فنی و علمی در ساخت واکسن لحاظ شده است. واکسن‌های مهمی توسط ما تولید می‌شود و واکسن کووید۱۹ هم به سبد واکسن‌های ما اضافه خواهد شد.
او در توضیح این فرآیند افزود: درمورد این واکسن از اسفند ماه مطالعات اولیه را انجام دادیم و مراحل مختلفی را طی کرد. طراحی اولیه صورت گرفت و در فروردین ماه فرمولاسیون این واکسن انجام شد و در اردیبهشت و خرداد ماه تزریق به میمون را انجام دادیم و مطالعات گسترده در فاز پیش بالینی صورت گرفت. از اواخر مرداد ماه مدارک مختلفی به وزارت بهداشت ارایه شد و ۲۷ دی ماه مجوز انجام کارآزمایی بالینی واکسن را دریافت کردیم. هفته گذشته نیز مجوز cta اخذ شد و امروز هم اولین تزریق‌ها انجام می‌شود.
او افزود: قرار است ۱۳۳ نفر در فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن و واکسن‌نما دریافت کنند که ۱۳ نفر پیشقراول هستند. از ۱۳ فرد پیشقراول امروز ۱۰ اسفند ماه در روز اول کارآزمایی بالینی دو نفر واکسن یا واکسن‌نما دریافت می‌کنند.
اسحاقی افزود: ۱۳ نفر ابتدایی قرار است طی ۸ روز تزریق واکسن را تجربه کنند. امروز دو نفر و سپس معمولا یک روز درمیان تزریق واکسن را تا اتمام ۱۳ نفر خواهیم داشت. سپس ۱۲۰ نفر دیگر وارد مطالعه می‌شوند و پس از ۲۳ روز باید تزریق واکسن فاز یک به اتمام برسد. مجوزهای فاز دوم مطالعه را هم اخذ کرده‌ایم اما باید نتایج فاز یک را ارایه داده و سپس فاز دوم را آغاز کنیم.
او تاکید کرد: کسانی که امروز (روز صفر) واکسن دریافت می‌کنند، ۲۱ روز بعد دوز دوم (عضلانی) و ۵۱ روز بعد دوز سوم واکسن که استنشاقی است را دریافت می‌کنند.
رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی درباره این دو نفری که امروز واکسن دریافت می‌کنند، تصریح کرد: این دو نفر از طریق ثبت‌نام در سایت داوطلبان کارآزمایی بالینی انتخاب شدند.
به گزارش ایسنا، دکتر جلیل کوهپایه‌زاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در مراسم آغاز کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس «پروتئین نو ترکیب» که روز ۱۰ اسفند در بیمارستان رسول اکرم (ص) برگزار شد، با تشکر از تیم موسسه تحقیقات واکسن‌سازی رازی، گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران مفتخر است که در این مطالعه بالینی فعال است و سهم خود را در بیمارستان حضرت رسول (ص) انجام می‌دهد. خوشبختانه تیم موسسه رازی در ماه‌های اخیر توانستند بخشی از نشانه‌های خودکفایی در کشور را نشان دهند.
او با تشکر از زحمات دانشمندان سهیم در ساخت واکسن، افزود: اعلام آمادگی می‌کنیم تا کارآزمایی بالینی واکسن را به درستی پیش بریم و چند ماه آینده امیدواریم واکسنی ارزشمند در سطح ملی و بین‌المللی تولید شود و بتواند بشر را از معضل کرونا رهایی دهد. دانشگاه محلی برای این بستر است و امیدواریم این تجربه را به خوبی پیش ببریم.

مجوز شکار پرنده و گراز صادر نشده است

معاون پایش اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: آنفلوآنزا در سراب چنگایی خرم‌آباد مربوط به پرندگان بومی بوده است.
به گزارش ایسنا، دکتر الهام برنا اظهار کرد: از اواخر شهریورماه امسال تمام گشت‌های مشترک با دامپزشکی لرستان در شهرهای استان فعال شدند.
وی با بیان اینکه در مناطقی که منابع آبی دارند و محل زمستان‌گذرانی و مهاجرت پرندگان مهاجر هستند گشت‌های مشترک تشدید شده است، ادامه داد: در تالاب‌های پلدختر، دریاچه پشت سدها نظیر ایوشان، دریاچه کیو در خرم‌آباد و تمام آبگیرهایی که پرندگان وحشی زندگی یا مهاجرت می‌کنند به‌صورت مستمر رصد و پایش‌ها انجام می‌شوند.
معاون پایش اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: سازمان امسال به‌دلیل شیوه کرونا ویروس هیچ‌گونه مجوز شکار صید پرنده و گراز صادر نکرده است.
برنا در مورد رویت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در منطقه سراب چنگایی افزود: آنفلوآنزا شامل پرندگان بومی بوده و همکاران دامپزشکی هماهنگی لازم و سرعت عمل خوبی داشتند.
وی با اشاره به اینکه معدوم‌سازی در منطقه سراب چنگایی خرم‌آباد توسط دامپزشکی لرستان انجام شده است، تصریح کرد: در این منطقه پروتکل‌های بهداشتی رعایت و به شعاع سه کیلومتری بر اساس دستورالعمل‌ها قرنطینه شده و دانشگاه علوم پزشکی نیز در حال انجام واکسیناسیون اهالی منطقه است.
برنا افزود: در زمان آنفلوآنزای مثبت پایش‌ها را به‌صورت مرتب و ادامه‌دار انجام می‌دهیم و همکاری لازم را با دامپزشکی لرستان داریم تا بتوانند این بیماری را مهار کنند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها