رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 556786

خاورشناس روسی دربررسی ایران و اسرائیل؛ جنگ یا برجام نوشت:

حمله اسراییل به تاسیسات هسته ای ایران بعید نیست

ساعت 24 - ولادیمیر ساژین خاور شناس روسی و یکی از کارشناسان اصلی بخش فارسی خبرگزاری روسی اسپوتنیک که در ماههای تازه سپری شده روی مقوله ایران و اسراییل متمرکز شده باردیگر نوشت : جنگ گسترده ایران و اسرائیل بعید است. اما با پیشرفت مشخص اوضاع ، حملات موشکی هوایی اسرائیل به تاسیسات اصلی هسته ای ایران بعید نیست.

خاور
dir="RTL" style="text-align:right">وی نوشته است: نفتالی بنت قرار است در نیمه دوم ماه اوت به واشنگتن سفر کند ، جایی که مسئله ایران یکی از اصلی ترین موضوع های مذاکرات با رئیس جمهور جو بایدن خواهد بود. این درک فزاینده در راهروهای حزب دموکرات ایالات متحده وجود دارد که کاخ سفید قبل از انعقاد توافق هسته ای جدید با ایران باید با اسرائیل و شرکای خود در خلیج فارس مشورت کند.

اخیراً، فرماندهی ارتش اسرائیل - تزاحال از کنست خواست که برای افزایش آمادگی رزمی در صورت لزوم حمله به تأسیسات هسته ای ایران ، مبلغی چند میلیارد دلاری به بودجه دفاعی اضافه کند. لابی گران افزایش بودجه نظامی وزیردارایی آویگدور لیبرمن و وزیر دفاع بنی گانتز هستند.سرلشکر آویو کهوی، رئیس ستاد کل نیروهای دفاعی اسرائیل ، بدون انتظار برای افزایش بودجه نظامی ، دستور تسریع در تدارکات جنگ با ایران را صادر کرد. وی گفت: ارتش اسرائیل حداقل سه برنامه نظامی برای خنثی کردن برنامه هسته ای ایران دارد. به گفته تحلیلگر رون بن ایشای، نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل ، یائیر لاپید وزیر امور خارجه و آویگدور لیبرمن وزیر دارایی اصولاً با این برنامه ها موافقت کردند. وزیر دفاع بنی گانتز ، مقامات ارشد نهاد وی و همچنین روسای صنایع دفاعی در این برنامه ریزی شرکت می کنند.البته جنگ گسترده ایران و اسرائیل بعید است. اما با پیشرفت مشخص اوضاع ، حملات موشکی هوایی اسرائیل به تأسیسات اصلی هسته ای ایران بعید نیست.

سرویس های ویژه اسرائیل این واقعیت را پنهان نمی کنند که هدف آنها فشار مداوم بر ایران، صدمه زدن به اقتصاد این کشور و جنگ روانی است. علاوه بر این ، مخالفت فعال با تلاش های ایران برای تحکیم مواضع خود در سوریه و جمع آوری اطلاعات جاسوسی درباره برنامه هسته ای ایران و گسترش تهران در خاورمیانه در نقشه های آنها گنجانده شده است.اجرای چنین سیاستی با تغییر پرسنل در خدمات سیاسی و سرویس ویژه اسرائیل تسهیل می شود. مدیر جدید موساد دیوید بارنه 56 ساله ، منصوب شد که ریاست شعبه ایران در این سرویس را بر عهده داشت. به گفته رسانه های اسرائیلی ، بارنه همه دستورات رئیس سابق موساد ، یوسی کوهن ، راجع به عملیات پنهانی علیه ایران را انجام داد. شکی نیست که اکنون فعالیت موساد در راستای ایران افزایش خواهد یافت.گام مهم دیگر رهبری اسرائیل انتصاب ایال هولتا (45 ساله) به سمت رئیس شورای امنیت ملی اسرائیل در 11 ژوئیه بود که 23 سال در موساد خدمت کرد. وی در توسعه عملیات امنیت سایبری همراه با جاسوسی سنتی توسط عمال نقش داشته است. وی همچنین در زمینه مقابله با برنامه هسته ای ایران ، مداخله ایران در سوریه و سراسر خاورمیانه کار کرد.

با این حال، انصافاً باید توجه داشت که نظرات دیگری نیز در اسرائیل وجود دارد. به عنوان مثال، نوح شامیر، فیزیکدان هسته ای که بیش از 40 سال به عنوان محقق ارشد در مرکز تحقیقات هسته ای در صحرای نگب و کمیسیون انرژی اتمی کار کرده است ، در مقاله خود "چرا برنامه هسته ای ایران اسرائیل را تهدید نمی کند" نوشت: "برنامه هسته ای ایران علیه اسرائیل نیست و ایران قصد ندارد با سلاح هسته ای به اسرائیل حمله کند."

آقای شامیر در مقاله خود می نویسد که نفرت ایرانیان نسبت به دولت یهود را نمی توان بیش از حد ارزیابی کرد، اما نمی توان آن را نیز نادیده گرفت. ولی، هر طوری شده ، ایران در صورت حمله به اسرائیل هزینه گزافی پرداخت خواهد کرد: "یعنی در جنگ هسته ای فرضی ، حتی با هزینه ای وحشتناک ،اسرائیل پیروز خواهد شد. <…> به این خاطر چیزی که به ایران مربوط است باید گفت که ایران حتی نمی تواند در مورد جنگ هسته ای صحبت کند. بنابراین ، برنامه هسته ای ایران تهدیدی واقعی برای اسرائیل نیست. علاوه بر این ، ایران یک روش جایگزین برای حمله به اسرائیل دارد - تهدید موشکی از طرف حزب الله طرفدار ایران. و این یک تهدید واقعی وجودی برای اسرائیل است. در پایان مقاله ، نوح شامیر به نتیجه ای خوش بینانه ای رسیده نوشت: "توافق هسته ای ، با وجود نواقص آن ، بسیار بهتر از نبود آن است. فواید آن مشخص است."می توان گفت که اولاً، ایران تهدیدی استراتژیک برای اسرائیل بوده و هست ، گرچه ممکن است این تهدید برنامه هسته ای آن نباشد.دوم اینکه، رهبری جدید اسرائیل اخیراً اقدامات خود را برای خنثی سازی این تهدید افزایش داده است. سوم، در صورت رویارویی با ایران ، کارایی رزمی ارتش و سرویس های ویژه در حال افزایش است. علاوه بر این ، نه تنها مقابله با تهدید هسته ای ، بلکه مبارزه با گروه های منطقه ای طرفدار ایران نیز در حال تشدید است.

چهارم، دو گرایش برای مقابله با جاه طلبی های هسته ای ایران قابل دید است. (الف: اطمینان از افزایش آمادگی برای حمله پیشگیرانه به تأسیسات هسته ای ایران اگر ایران در آستانه تولید سلاح هسته ای قرار گیرد. (ب: حمایت ایالات متحده از احیای برجام، اما با ضمانت بیشتر در مقایسه با نسخه سال 2015.

روز به روزآشکارتر می شود که فقط برجام قادر به تامین اطمینان از کنترل فعالیت های هسته ای ایران و در عین حال پایه ای برای جلوگیری از اقدام نظامی فعال اسرائیل است. این برجام است که می تواند به مهمترین عامل تثبیت کننده در کل خاورمیانه تبدیل شود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها