کد خبر 79232
۱۳۹۴/۰۴/۱۲ ۱۶:۳۷

عبور از گردنه آخر تا رسیدن به جاده صاف

ساعت 24-روزی که دولت حسن روحانی به عنوان دولت یازدهم سکان اداره کشور از طریق قوه مجریه را در اختیار گرفت، ایرانیان و جامعه جهانی علاقمند به تحولات ایران منتظر رویکردی تازه بودند که نقطه تمایز با دولت های نهم و دهم را ترسیم کند.
div align="justify">انتخاب محمد جواد ظريف به عنوان وزير امور خارجه شايد در آن روزهاي داغ اخذ راي اعتماد چندان به چشم نمي آمد و افراد كمي اطلاع يا يقين داشتند كه رويكرد دولت تازه از مهارت و رفتار اين وزير خارجه آغاز خواهد شد.
هنوز پاييز تمام نشده بود كه دولت يازدهم برگ بنده خود را معرفي كرد: گفت و گوي هسته اي بر مدار توافق به جاي منازعه طلبي دولت دهم. مقامهاي دولت دهم در فرآيندي مبهم، مساله هسته اي را به جاي ناخوشايندي رسانده بودند و به جاي واقع گرايي و ديدن دشواري هاي فراروي كسب و كار ايرانيان به دليل تشديد تحريم ها با ريتمي تكراري مدام بر ضرب مي كوبيدند كه قطعنامه هاي تحريمي اثري بر اقتصاد ايران نداشته است. اما وقتي دولت يازدهم با انبوهي از مشكلات اقتصادي مواجه شد و آن را به اطلاع كليت جامعه ايراني رساند، مجوز رويكرد تازه را گرفت.
از آذرماه ۱۳۹۲ تا امروز، مذاكرات هسته اي به پيچ و خم هاي گوناگوني رسيد و گردنه هايي را پشت سر گذاشت، اما هرگز متوقف نشد و به سوي حل تعارض ها حركت داده شد. روزي كه محمد جواد ظريف در لوزان به همراه موگريني، رييس گروه مذاكره كننده اروپايي در تلويزيون ظاهر شده و مفاد تفاهم را قرائت كرد،‌ بر شمار كساني از نخبگان واقع گرايي كه تاكيد كردند مسير مذاكرات گونه اي طراحي شده است كه به نتيجه مي رسد، ‌هر روز افزوده مي شد.
اكنون و در وين اتريش گفت و گوها با دور تند مي رود كه آخرين پيچ را پشت سر گذاشته و به جاده صاف و انتهاي خط برسد. با فرض ثبات ساير شرايط و با دقت در روند و جريان حرف ها و داوري هاي پر شمار ارائه شده از سوي مقام هاي ارشد گروه كشورهاي ۱+۵ و ايران، مي توان گفت كه گام هاي آخر براي توافق جامع به شكلي كه هر دو طرف احساس باخت نكنند برداشته خواهد شد. منتقدان افراطي دولت يازدهم در مسير مخالف جدي منجر به خطر توقف، توپي براي شليك ندارند و مي توان ادعا كرد كه تسليم شرايط شده اند. مخالفان اوباما نيز پذيرفته اند كه بايد گام آخر را نيز برداشت و كار را دست كم تا اينجاي كار به آخر رساند.
صحبت هاي آمانو، موگريني، كري،‌ فابيوس و مقامهاي روسيه و همچنين مقام هاي ايراني از جمله علي لاريجاني، ‌رييس مجلس ايران،‌ ظريف، عراقچي و سايرين نشان مي دهد كه گفت و گوها تا رسيدن به جاده صاف، يك گردنه ديگر را نيز بايد طي كند.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک