کد خبر 182804
۱۳۹۵/۰۵/۱۶ ۱۶:۵۶

سرایت جنبش صلح سایبری از کره جنوبی به چین

کره جنوبی به لحاظ صنعت مخابرات و ارتباطات، یکی از پیشرفته ترین کشورهای دنیاست. بیشترین سرعت اتصال اینترنتی دنیا، به کره جنوبی اختصاص دارد. حدود 47 میلیون نفر معادل 92 درصد از جمعیت این کشور، کاربر اینترنت هستند. این آمار نشان دهنده رابطه جدایی ناپذیر مردم کره با فضای دیجیتال است.
سرایت جنبش صلح سایبری از کره جنوبی به چین
dir="RTL">در جامعه ای با این حجم بالای اتصال به اینترنت، کلمات بسیار بیش از گذشته سرعت تسری و گسترش دارند؛ به همین نسبت اما سرعت گسترش اظهارات و نظرات عناد ورزانه نیز بالاست.

مین بیونگ-چول استاد سابق دانشگاه در تلاشی برای مقابله علیه نشر مطالب منفی و زیان آور در اینترنت، کمپینی برای صلح در فضای مجازی به راه انداخته است. این کمپین از سال 2007 به راه افتاده و هدف آن، مقابله با اظهارات کینه جویانه، تفرقه انگیز و خصومت بار در اینترنت است.

این جنبش که "Sunfull" نام گرفته، اکنون در کره جنوبی ریشه دوانده و به شکل گسترده ای شناخته شده است. حدود 6 هزار مدرسه ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و گروه مدنی به جنبش ملحق شده اند. نام جنبش از دو کلمه "sun" – در زبان کره ای به معنای نیک، خوب- و "full" – به معنای پاسخ- تشکیل شده است.

اکنون مین بر آن شده تا جنبش را به دیگر کشورها نیز گسترش دهد. تمرکز کنونی وی بر روی کشور چین است؛ همسایه کره جنوبی که همکاری های نزدیکی چه در دنیای واقعی و چه در دنیای اینترنت با سئول دارد.

شرح عکس: مین بیونگ-چول، رئیس و موسس جنبش موسوم به "پاسخ نیک".

این تلاش او خیلی زود نتیجه داده است. در سال 2014، شهروندان دنیای اینترنت در کره طوماری از تسلیت های خود را برای خانواده های قربانیان زلزله سیچوان چین ارسال کردند؛ زلزله ای که در سال 2013 رخ داد. در مقابل، کاربران اینترنت در چین نیز پیام های دوستانه ای را روی یک وب سایت ویژه یادبود دانش آموزانی بارگذاری کردند که در پی سانحه واژگونی کشتی کره ای در سال 2014، جان باخته بودند.

مین، رئیس و موسس جنبش "پاسخ نیک" در مصاحبه با هرالد کره می گوید: "من حتی اعتقاد داشتم که راه اندازی این کمپین، می تواند به تقویت روابط چین و کره کمک کند."

وی می افزاید: "یک اظهار نظر اهانت آمیز در اینترنت ممکن است احساسات افراد دیگر را جریحه دار کند و حتی به یک مناقشه بین المللی منجر شود."

در ماه می سال گذشته، مین حدود 3 هزار جوان را از کره، ژاپن و چین گرد هم آورد تا پایه های یک دوستی و صلح چند ملیتی را بنا کنند. شرکت کنندگان همچنین به مراسمی دعوت شدند تا کمپین صلح خود را برای همگان به نمایش بگذارند. این مراسم در میدان گوانگ هاومون در مرکز شهر سئول برگزار شد.

مین می گوید: "ای کاش می شد برای تعمیق دوستی بین جوانان کره، ژاپن و چین، و تعهد آنها برای اجتناب از فرهنگ منفی اینترنتی، رویدادهای بیشتری از این دست را میزبانی کرد."

مین از سال 2014 تاکنون با هدف معرفی فرهنگ مثبت اینترنتی به نسل جوان چین، سخنرانی های مختلفی را در دانشگاه زبان و فرهنگ پکن ایراد کرده است. دسامبر گذشته، وی در مقابل حدود 15 هزار نفر از اعضای اتحادیه جوانان کمونیست و اتحادیه زنان چین سخنرانی کرد. مین همچنین از طریق یکی از کانال های پورتال رسانه ای "ویبو" (Weibo) – بزرگترین رسانه اجتماعی چین- با کاربران اینترنتی چینی یک مناظره سایبری برگزار کرد. در ژانویه امسال، مین در پورتال ویبو رتبه هفدهم چهره های مردمی تاثیرگذار را به خود اختصاص داد.

مین می گوید: "من برای ترغیب جوانان سراسر جهان به توقف اظهارات منفی در فضای اینترنت، و ارسال پیام های صلح آمیز به یکدیگر، تازه در ابتدای راه هستم."

وی تاکید می کند با چنین کاری، نسل جوان و آینده داران جامعه عادات مثبتی را برای حضور در دنیای اینترنت، و تقویت شخصیت خود کسب خواهند کرد.

این استاد سابق دانشگاه می افزاید: "همان طور که در پژوهش های علمی ثابت شده، هر چه در سنین پایین تر آموزش های شخصیتی را شروع کنید، تاثیر آن بر روی کودکان بیشتر خواهد بود. به همین دلیل، آموزش جوانان برای همدردی با دیگران و این که بتوانند خود را جای دیگران بگذارند، بسیار اهمیت دارد. این آموزش های شخصیتی، می تواند به عادات زندگی افراد تبدیل شود."

مین همچنین به ضرورت تدوین قوانینی برای مقابله با اظهارات منفی و خصومت بار در فضای اینترنتی تاکید می کند و می گوید: "درست همان طور که برای خاطیان قوانین راهنمایی و رانندگی مجازات هایی در نظر گرفته شده است، باید برای آنها که در اینترنت به انتشار اظهارات ناپسند مبادرت می ورزند هم مجازات هایی در نظر گرفت."

در حال حاضر، مطابق با قانون "ترویج اطلاعات و بهره برداری از شبکه ارتباطات و حفاظت از اطلاعات در مقابل انتشار مطالب کذب یا تحریف"، نشر اظهارات عناد ورزانه قابل مجازات شناخته شده است. در کره جنوبی فرد خاطی می تواند با مجازات سه سال زندان یا جریمه 30 میلیون وونی (27 هزار دلار) روبرو شود. تاکنون بیشتر موارد با مجازات نقدی خاتمه یافته اند.

منبع: هرالد کره /گروه تحریریه ساعت 24

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک