کد خبر 20408
۱۳۹۳/۰۵/۰۷ ۲۲:۰۰
مدیر قطب اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان:

راهکار خروج از رکود؛ جذب سرمایه گذاری خارجی

راهکار خروج از رکود؛ جذب سرمایه گذاری خارجی
سایت خبری تحلیلی ساعت24- مدیر قطب اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان گفت: یکی از راهکارهای خروج از رکود که دولت به دنبال آن است، جذب سرمایه گذاری خارجی است .سید کمیل طیبی افزود: از نتایج جذب سرمایه گذار خارجی ایجاد رقابت برای تولیدکنندگان داخلی و انتقال دانش فنی آنهاست.وی ادامه داد: ظرفیت اقتصادی کشور در شرایط رکود حداقل است و ظرفیت اسمی بنگاه های اقتصادی پاسخگوی تولید نخواهد بود.
وی دلیل این امر را در اختیار نبودن سرمایه لازم و محدود بودن دانش فنی بیان و اضافه کرد: برای افزایش ظرفیت اقتصادی منابع جدید نیاز است که منابع داخلی پاسخگو نیست.
مدیر قطب اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان گفت: سرمایه گذاران خارجی به دلیل تنوع اقلیمی و اقتصادی ایران همیشه به دنبال فعالیت در کشورمان بوده اند و ایران را مکان مناسبی برای سرمایه گذاری می دانند.
وی افزود: همچنین نیروی انسانی متخصص در کشورمان باعث جذب سرمایه گذاران خارجی می شود.طیبی با بیان اینکه جذب سرمایه گذاران خارجی باعث جذب سرمایه گذار داخلی نیز می شود، ادامه داد: زمانیکه شرکت های خارجی در داخل سرمایه گذاری کنند با خود دانش فنی و تکنولوژی را آورده و در نتیجه تولیدکنندگان داخلی نیز از آن بهره می برند و باعث افزایش فضای کسب و کار و رقابت می شود.
وی در پاسخ به اینکه افزایش نقدینگی بانک ها چه تاثیری در خارج شدن از شرایط رکود کشور دارد، اظهار کرد: افزایش سهم بانک ها در بانک مرکزی به معنای افزایش نقدینگی نیست و هدف آن جذب منابع بانکی توسط خود بانکهاست.
مدیر قطب اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان افزود: افزایش سود به معنی افزایش نقدینگی بانکها نیست و جذب سرمایه گذاران خارجی و استفاده از سپرده های آنها برای جلوگیری از به وجود آمدن رانت های داخلی از جمله راهکارهای جذب منابع است.
وی گفت: شرایط تورمی و افزایش رفتارهای سفته بازی و دلال بازی و وسوسه خرید و فروش سکه و دلار در این شرایط باعث به وجود آمدن رکود اقتصادی و کسادی در فعالیت های اقتصادی می شود.
طیبی ادامه داد: رکود زمانی ایجاد می شود که گردش مالی برای تولید نباشد و در این صورت تولید نیز زمین می خورد.دولت در هفته گذشته بسته سیاستی اقتصادی برای خروج غیرتورمی از رکود در سال های ۹۳ و ۹۴ ارائه داد.در این بسته به سیاست های اقتصاد کلان، بهبود فضای کسب و کار، تامین منابع مالی و فعالیت ها و محرک های خروج از رکود اشاره شده است.
 

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک