کد خبر 27542
۱۳۹۳/۰۷/۰۷ ۱۸:۵۶

طرح نگهداری معلولان در خانه اجرا می شود

سایت خبری تحلیلی ساعت 24- معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: طرح نگهداری معلولین در خانه با اختصاص دو میلیارد تومان در سال جاری اجرایی می شود.
دکتر یحیی سخنگویی با بيان اينكه این طرح ابتدا از مناطق محروم شروع می شود و بر اساس آن به خانواده های دارای فرزند معلول حدود ۱۰۰ هزار تومان ماهیانه پرداخت می شود، افزود:امسال ۴ میلیارد تومان برای تامین هزینه های کودکان نامزد کاشت حلزون اختصاص یافته است تا کودکی به لحاظ نیازهای مالی در نوبت نماند.سازمان بهزیستی کشور ۳۵ میلیارد تومان برای تهیه تجهیزات مورد نیاز معلولین اختصاص داده است که بخشی از آن به معلولین کم شنوا و ناشنوا تعلق می گیرد. همچنین مبلغی نیز برای تعمیرات پروتز افرادی که کاشت حلزون انجام داده اند، اختصاص یافته است.

به گفته سخنگویی، کاشت حلزون حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه دارد که از این میزان سه میلیون تومان را سازمان بهزیستی، سه میلیون تومان را خانواده کودک و ۲۴ میلیون تومان را صندوق حمایت های ارزی کشور تامین می کند.این تسهیلات به کودکان زیر چهار سال ارایه می شود و افرادی که سن بالاتری دارند، باید خود هزینه کاشت حلزون را تامین کنند.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: از سال ۱۳۷۳ به دلیل نبود توانایی برخی خانواده ها برای مراقبت از کودکان معلول خود، مراکز توانبخشی روزانه و شبانه روزی در سراسر کشور تشکیل شد به گونه ای که در حال حاضر حدود ۱۸۰۰ مرکز توانبخشی روزانه و شبانه روزی در سطح کشور وجود دارد و حدود ۱۰۰ هزار معلول در این مراکز نگهداری می شوند.رویکرد سازمان بهزیستی در سالهای اخیر تغییر کرده و به سمت کاهش توانبخشی مبتنی بر مراکز درمانی پیش رفته است.

وی با بیان اینکه تلاش شده است از گسترش بی رویه این مراکز در کشور جلوگیری شود، ادامه داد: بر همین اساس اعطای مجوز تاسیس تنها برای مراکزی که هیچ بار مالی برای سازمان بهزیستی کشور ندارند، در دستورکار این سازمان قرار گرفته است.توانبخشی مبتنی بر مراکز باید کاهش یابد اما هیچگاه به حد صفر نمی رسد چراکه به دلیل شدت معلولیت برخی از معلولان، توان نگهداری آنها جز مراکز توانبخشی وجود ندارد.

وی ادامه داد: همچنین برخی معلولین فاقد سرپرست و برخی مجهول الهویه هستند که بر اساس دستور مقامات قضایی کشور سازمان بهزیستی مسوول نگهداری از آنها است.

منبع: ايرنا

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک