کد خبر 414758
۱۳۹۷/۱۰/۱۱ ۱۱:۰۴
بانک مرکزی بخش خصوصی را دوباره تهدید می‌کند

ارزهایتان را به نیما بفروشید در غیر این صورت ...

ساعت24-آمارهای در دسترس وارایه شده از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد در 8 ماهه اول سال بالغ‌بر 27 میلیارد یورو صادرات انجام‌شده است. همچنین تا تاریخ 9 دی‌ماه سال جاری در حدود 6.8 میلیارد یورو در سامانه نیما ارز به فروش رسیده، بالغ‌بر 7.3 میلیارد یورو از منابع بانک مرکزی به نرخ 4200 تومان دریافت شده و برابر با 2.7 میلیارد یورو از سامانه نیما ارز خریداری‌شده است.
ارزهایتان  را به نیما بفروشید در غیر این صورت ...
از طرفی 25.2 درصد از ارز فروخته‌شده به چرخه اقتصاد برگشته است.به‌این‌ترتیب و باوجوداینکه بانک مرکزی و دولت به شکل‌های گوناگون بخش خصوصی را تهدید و تطمیع کرده‌اند که ارز حاصل از صادرات را به شبکه ساخته‌شده بانک مرکزی بفروشند اما این اتفاق نیفتاده است چون دلار و یورو در بازار مشتریانی دارد که باقیمت بالاتر از پیشنهاد دولت حاضر به خرید ارز حاصل از صادرات است. از سوی دیگر به گفته فعالان اقتصادی بزرگ‌نمایی در میزان ارزش صادرات که ساخته‌وپرداخته دوره خاصی از اقتصاد بوده است هنوز ادامه دارد و میزان صادرات واقعی کمتر از این رقم است. اما بانک مرکزی همچنان به بخش خصوصی فشار روانی وارد می‌کند و آن‌ها را تهدید کرده است. در تازه‌ترین بیانیه بانک مرکزی به‌صراحت تأکید و هشدار داده‌شده است "صادرکنندگان به‌موجب مصوبات هیئت‌وزیران و ابلاغیه شورای عالی هماهنگی اقتصادی،‌ مکلف به بازگشت ارز حاصل از صادرات خود حداکثر ظرف مدت‌زمانی سه ماه بعد از صادرات به چرخه اقتصادی کشور هستند، ازاین‌رو با توجه به پایان مهلت مقرر، درصورتی‌که صادرکنندگان تاکنون نسبت به این مهم اقدام نکرده‌اند، می‌بایست در برگشت ارز حاصل از صادرات تسریع کنند."

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، با استناد به مفاد مصوبات هیئت‌وزیران و نیز ابلاغیه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، صادرکنندگان مکلّف به بازگشت ارز حاصل از صادرات خود حداکثر ظرف مدت‌زمانی سه ماه بعد از صادرات، مطابق با ترتیبات مقرر در«دستورالعمل‌ و ضوابط اجرایی رفع تعهد ارزی صادرکنندگان» به چرخه اقتصادی کشور بوده‌اند. براین اساس و ضمن قدردانی از تلاش‌های صادرکنندگان در رشد و تعالی کشور، به اطلاع می‌رساند با توجه به پایان مهلت تعیین‌شده، درصورتی‌که صادرکنندگان تاکنون نسبت به برگشت ارز حاصل از صادرات خود به چرخه اقتصادی کشور مطابق ترتیبات اعلامی و رفع تعهد ارزی اقدام نکرده‌اند، می‌بایست نسبت به انجام این مهم تسریع کنند.خاطرنشان می‌شود به‌موجب تکلیف مقرر در تبصره (2) ذیل بند (1) مصوبات چهاردهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، بانک مرکزی مکلّف است در صورت عدم برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد اقدامات قانونی لازم را انجام دهد.ازاین‌رو مقتضی است صادرکنندگان محترم نسبت به ایفای تعهدات ارزی خود مطابق با مصوبات و دستورالعمل‌های که پیشتر به آن‌ها اشاره شد، اقدام لازم را به عمل آورند.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک