استقبال وال استریت از واکسن کرونا
هرچند که رشد اقتصادی در بسیاری از کشورها به سطوح بالای کم سابقه یا بی سابقه ای رسیده است اما وضعیت بازار کار در بسیاری از آن ها هنوز با وضعیت ایده آل ماه های قبلی فاصله دارد و این مساله معامله گران را کمی نگران کرده است. تا پایان ماه اکتبر متوسط نرخ بیکاری در بزرگترین اقتصاد اروپا به ۴.۵ درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل تغییری پیدا نکرده است تا بدین ترتیب بالاترین نرخ بیکاری آلمان از دسامبر ۲۰۱۵ تاکنون به ثبت برسد. طی این مدت شمار افراد بیکار آلمانی با ۰.۵ درصد کاهش نسبت به ماه قبل یک میلیون و ۹۷۰ هزار نفر رسیده و جمعیت شاغلان نیز در آلمان در ماه اکتبر با ۰.۰۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۴۲ میلیون و ۱۷۰ هزار نفر رسیده است. در تغییر رویکردی غیرمنتظره برای معامله گران، جو بایدن- رئیس جمهور آمریکا گفته است قصدی برای برداشتن فوری تعرفه بر روی واردات محصولات چینی را ندارد و رویکرد فعلی که دو دولت ترامپ اتخاذ شده است تا مدتی ادامه خواهد داشت. وی همچنین در اظهار نظری که احتمالا خوشایند پکن نخواهد بود، از برنامه ریزی برای ایجاد اتحاد پایدارتر با متحدان آمریکا در شرق آسیا (در مقابه با پکن) خبر داده است که پس از انجام این کار مذاکرات تجاری جدیدی با چین آغاز شود.
تری سند ون- کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه ولث منیجمنت - گفت: هنوز به طور واضح شاهدیم که نوسانات بازارهای مالی در سطح بالایی قرار دارد. ما به یک راهکار برای مقابله با ویروس کرونا رسیده ایم که گویا خوب هم جواب داده است اما اینکه این واکسن ها تا چه حد برای همه مفید خواهند بود و تا چه مدتی می توانند ایمنی ایجاد کنند شک و تردیدهایی وجود دارد و وجود این شک و تردیدها هم به بازار سیگنال های متناقض می دهد.
بورس آمریکا
در وال استریت، همه شاخصها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۳۸ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۰ هزار و ۱۸۵.۴۱ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۳۱ درصد صعود تا سطح ۳۷۰۳.۲۲ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۵۳ درصد پیشروی در سطح ۱۲ هزار و ۵۸۶.۶۶ واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۰۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۵۵۸.۸۲ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۰۶ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۲۷۸.۴۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افت ۰.۲۳ درصدی در سطح ۵۵۶۰.۶۷ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۵۸ درصد پایین رفت و به ۸۲۲۷.۶۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۳ درصدی تا سطح ۲۶ هزار و ۴۶۷.۰۸ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۷۶ درصد پایین رفت و در سطح ۲۶ هزار و ۳۰۴.۵۶ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" ریزش ۰.۲۵ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۰۰۹.۸۸ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۱۹ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۶۸۷.۷۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمتها ریزشی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۶۶ درصد کاهش به ۴۵.۶۶ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۲۲ درصدی به ازای ۴۸.۸۵ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۴۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۷۰.۴۹ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۰۲ درصدی به ازای ۲۴.۷۵ دلار مبادله شد.