کد خبر 535120
۱۳۹۹/۱۱/۳۰ ۲۲:۳۵
آمریکا برگ خودرا رونمی کند و با برگ اروپا بازی می کند

روزهای وحشت افکنی در داستان برجام

ساعت 24 - درحالی که تحلیلگران و ناظران آگاه خارجی باوردارند نظام سیاسی ایران با وحشت افکنی در اردوگاه غرب واینکه همه چیز را نادیده می گیرد می خواهد آمریکا را وادار به عقب نشینی کند اما از سوی دیگر جوبایدن برگهای خود را رو نمی کند و در بازی وحشت افکنی با برگ های اروپا بازی می کند.
روزهای وحشت افکنی در داستان برجام
dir="RTL" style="text-align:right"> در هفته های تازه سپری شده می شنویم و می خوانیم اروپایی ها دربرابر ایران استوارتر ایستاده اند و به نیابت از آمریکا می خواهند ایران را بترسانند تا از تصمیم احتمالی 5 اسفند ماه دست بردارد. به طورمثال همین امروز پنج‌شنبه ۳۰ بهمن وزیر خارجه آلمان روز هشدار داد اقدامهای اخیر ایران در برنامه هسته‌ایش بازگشت ایالات متحده آمریکا به توافق هسته‌ای را به خطر می‌اندازد و «بازی با آتش است».هایکو ماس گفت: «هر چه فشارها افزایش یابد، دستیابی به یک راه‌حل سیاسی سخت‌تر می‌شود».ایران در نامه‌ای به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده که از روز ۲۳ فوریه (۵ اسفند) «اجرای اقدامات شفاف داوطلبانه» در چارچوب برجام را متوقف می‌کند.

بر پایه پروتکل الحاقی پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای معروف به «ان‌پی‌تی» که ایران در توافق هسته‌ای اجرای داوطلبانه آن را پذیرفته است، بازرسان آژانس مجاز خواهند بود هر زمان که لازم می‌دانند سرزده از تأسیسات هسته‌ای ایران بازرسی کنند.اما مجلس ایران در مصوبه‌ ۱۱ آذر امسال خود که به تایید شورای نگهبان نیز رسید، دولت را ملزم کرد که اگر تا سوم اسفند، تحریم‌های مالی، بانکی و نفت حذف نشود، بازرسان آژانس از کشور اخراج شوند و ایران اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.هایکو ماس با اشاره به این تحولات گفت که مذاکره «در شرایط کنونی به شکل قابل ملاحظه‌ای پیچیده شده است چرا که ایران آشکارا در پی تنش‌زدایی نیست، بلکه می‌خواهد به تنش‌ها دامن بزند و این امر در حکم بازی با آتش است».آلمان پیش از این در مورد اخراج بازرسان آژانس به ایران هشدار داده و آن را «کاملا غیرقابل قبول» خوانده بود. یک دیپلمات آلمانی به خبرگزاری رویترز گفته است: «ما از ایران می‌خواهیم که از این اقدام صرفنظر کند».

همچنین آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در مکالمه‌ای با رئیس‌جمهوری ایران خواستار «ارسال علائم مثبت برای ایجاد اعتماد و افزایش شانس برای حل دیپلماتیک مناقشه هسته‌ای» شده است.مقامات جمهوری اسلامی می‌گویند که اگر تحریم‌ها برداشته شود ایران هم «به‌طور کامل» تعهدات خود را در قالب برجام انجام خواهد داد.‎با این حال آمریکا در واکنش به نامه ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته است که «ایران در مسیر اشتباهی قرار دارد، اگرچه هنوز راه دیپلماسی باز است».دولت دونالد ترامپ در اردیبهشت سال ۹۷ از توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران خارج شد و تحریم‌های شدید علیه تهران وضع کرد. ایران یک‌سال بعد در واکنش به این اقدام، به صورت مرحله به مرحله از تعهدات هسته‌ایش عدول کرده است.

این در حالی است که حسن روحانی، رئیس‎جمهور ایران، ابراز امیدواری کرده است دولت جو بایدن با چرخش از سیاست‎های آمریکا در زمان دونالد ترامپ "به قانون برگردد" و ایران بتواند مناسبات تجاری خود را گسترش دهد.روحانی گفت: "این تبلیغاتی که می‎شود که ایران اقداماتی انجام داده تا آمریکا را تحت فشار قرار دهد، نادرست است. ما که نمی خواهیم به آمریکا بگوییم در برابر فشار ما غیرقانونی عمل کند آنچه ما می‌خواهیم قانون است."او خطاب به دولت آمریکا گفت: "تسلیم در برابر قانون عیب نیست و از اجرای قانون خجالت نکشیم."ایران می‎گوید در صورت رفع تحریم‎ها حاضر به بازگشت به محدودیت‎های برجام است اما در غیر این صورت از ۵ اسفند، یعنی تنها پنج روز دیگر، اجرای پروتکل الحاقی را، به عنوان مبنای نظارت بیشتر بازرسان بر فعالیت‎های هسته‎ای متوقف می‎کند.

دولت جو بایدن که از بیستم ژانویه در آمریکا بر سر کار آمده است می‌گوید که ایالات متحده آماده بازگشت به برجام است مشروط به این‌که ایران به تعهداتش پایبند باشد. تهران می‌گوید که اول آمریکا باید به برجام برگردد.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک