کد خبر 581437
۱۴۰۱/۰۱/۱۳ ۰۱:۰۶

هشدار شهردار کییف در مورد بازگشت به این شهر

ساعت 24-شهردار کی‌یف، امروز (جمعه) اعلام کرد که نبرد شدیدی در شمال و شرق این شهر درگفته است و از غیرنظامیان خواست فعلا به کی‌یف نیایند. همچنین دمیتری کولبا وزیر امور خارجه اوکراین جمعه شب مدعی شد: عقب نشینی برخی نیروهای روسی احتمالا تلاشی برای آمادگی جهت حمله دوباره به دونباس است.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای، ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف در هشداری به شهروندان پایتخت اوکراین گفت، در حال حاضر خطر مرگ در کی‌یف «بسیار بالا» است و از غیرنظامیانی که قصد بازگشت به این شهر را داشتند، خواست دست‌نگه‌دارند.

این حملات در حالی آغاز شده که فرماندار منطقه‌ای کی‌یف پیش‌تر از عقب‌نشینی نیروهای روسیه از برخی مناطق حومه پایتخت خبر داده بود.

کلیچکو در هشدار خود به شهروندان کی‌یف گفت: خطر مردن در کی‌یف بسیار بالاست... پس به هرکسی که قصد دارد به کی‌یف بازگردد توصیه می‌کنم که لطفا کمی بیشتر صبر کند.

این در حالیست که ساعاتی پیش، مقامات اوکراین و روسیه از برگزاری مذاکرات صلح برخط خبر دادند.

روسیه پیش از مذاکرات برخط نیز، در آخرین دور مذاکرات حضوری در استانبول وعده داده بود که عملیات‌هایش در شهرهای کی‌یف و چرنیهیف را به میزان «چشمگیری» کاهش دهد.


وزیر خارجه اوکراین: روسیه برای حمله به دونباس آماده می‌شود

دمیتری کولبا وزیر امور خارجه اوکراین جمعه شب مدعی شد: عقب نشینی برخی نیروهای روسی احتمالا تلاشی برای آمادگی جهت حمله دوباره به دونباس است.

به گزارش ایرنا، کولبا به شبکه الجزیره قطر گفت که تصمیم مسکو برای کاهش فعالیت نظامی‌اش نشانه‌ی این است که راهبرد ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه واقعی‌تر شده است.

وی بدون اشاره به جزییات بیشتر گفت که در آینده اقتصاد و سیستم مالی و پولی روسیه شاهد آسیب‌های جدی خواهد دید.

کولبا افزود که با آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا در خصوص راه‌های تقویت اقتصادی و نظامی اوکراین گفت و گو و تبادل نظر کرده است.

پیش از این شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که واشنگتن اوکراین را به تجهیزات پیشگیرانه در برابر آنچه حمله احتمالی بیولوژیکی و شیمیایی روسیه اعلام شده است، تجهیز می‌کند.

جنگ در اوکراین اکنون وارد دومین ماه شده و در حالی که رئیس‌جمهور اوکراین از کشته شدن ۱۶ هزار نیروی روسیه خبر می‌دهد، وزارت دفاع روسیه تنها کشته شدن ۱۳۵۱ نفر را تاکنون تایید کرده است.

همچنین بر اساس آمار سازمان ملل متحد بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از مردم اوکراین آواره شده و بیش از یکهزار و ۸۰ نفر از غیرنظامیان در این جنگ جان باخته‌اند.



اتحادیه اروپا به چین درباره کمک به روسیه هشدار داد
اتحادیه اروپا در نشست مشترک خود با رهبران چین به پکن نسبت به هرگونه حمایت از روسیه هشدار داد.

به گزارش مهر به نقل از تاس، «چارلز میشل»، رئیس شورای اروپا روز جمعه پس از نشست اتحادیه اروپا و چین گفت: اتحادیه اروپا اقدامات چین در تلاش برای جلوگیری از کمک به روسیه در دور زدن تحریم‌ها را زیر نظر خواهد گرفت.

وی در یک کنفرانس خبری گفت: «هر گونه تلاش برای دور زدن تحریم‌ها یا ارائه کمک به روسیه، جنگ را طولانی می‌کند. ما همچنین مراقب هرگونه تلاش برای کمک مالی یا نظامی به روسیه خواهیم بود.»

میشل گفت، اتحادیه اروپا و چین توافق کردند که خصومت‌ها در اوکراین به اقتصاد جهانی آسیب می‌زند.

میشل گفت: «جنگ در اوکراین به نفع چین و به نفع اتحادیه اروپا نیست.»

همچنین «اورسولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اروپا نیز در همان کنفرانس خبری گفت: «اتحادیه اروپا به چین در مورد آسیب احتمالی اعتبار این کشور در اروپا در صورت کمک به روسیه هشدار داد.» او گفت: «هیچ شهروند اروپایی حمایت از روسیه برای به راه انداختن جنگ را درک نمی‌کند. علاوه بر این، این امر منجر به لطمه بزرگی به اعتبار چین در اروپا خواهد شد.»

از سوی دیگر، شیء جین پینگ رئیس جمهور چین از اتحادیه اروپا خواست که با دیدی مستقل به چین نگاه کنند.

وی این اظهارنظر را حین دیدار مجازی با اورزلا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا و شارل میشل رئیس شورای اروپا مطرح کرد.

دولت پکن بیم آن را دارد که مبادا کشورهای اروپایی با دنباله روی از آمریکا، سیاست خارجی سختگیرانه‌تری را در قبال چین اتخاذ کنند. چین پیشتر هم از اتحادیه اروپا خواسته بود در تعامل با پکن، راه مداخلات خارجی را سد کند.

بعد از دو سال، این نخستین نشست سران اتحادیه اروپا و چین محسوب می‌شود. هدف بروکسل از برگزاری چنین نشستی، گرفتن تضمین‌هایی از جانب چین مبنی بر عدم حمایت نظامی از روسیه و همچنین عدم کمک به این کشور برای دور زدن تحریم‌های غرب عنوان می‌شود.


گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و زلنسکی و پیشنهاد میزبانی رهبران روسیه و اوکراین
رئیس جمهور ترکیه در تماس با همتای اوکراینی خود، پینشهاد میزبانی از رهبران روسیه و اوکراین را مطرح کرد.

به گزارش تسنیم، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه پنجشنبه شب با ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد.

در این گفتگو، مذاکرات روسیه و اوکراین در استانبول مورد بررسی قرار گرفت.

اردوغان در این گفتگو با اشاره به مذاکرات استانبول گفت: به جهت نتایج، پایان جنگ و ایجاد صلح انگیزه قابل توجهی حاصل شده است.

وی با بیان اینکه بعد از مذاکرات استانبول، نشانه هایی از کاهش تنش به وجود آمده است، پیشنهاد خود مبنی بر گردهم آوردن رهبران روسیه و اوکراین در ترکیه را مجدداً مطرح کرد.

زلنسکی نیز از میزبانی ترکیه برای مذاکرات اخیر قدردانی کرد.

اوایل هفته جاری، هیئتهای روسیه و اوکراین در استانبول گردهم آمدند تا مذاکرات خود را ادامه دهند.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک