کد خبر 592355
۱۴۰۱/۰۵/۳۱ ۱۳:۵۷

شولتز: به پوتین گفتم اوکراین تا ۳۰ سال دیگر عضو ناتو نمیشود

ساعت24-صدراعظم آلمان مدعی است که قبل از شروع عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس، به رئیس جمهور این کشور درباره عدم پیوستن اوکراین به ناتو تا سه دهه آینده اطمینان داده بود.
html>

علی‌رغم در جریان بودن فرآیند عضویت کشورهای فنلاند و سوئد در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، آلمان اما مدعی است درباره عدم پیوستن اوکراین به این ائتلاف به روسیه اطمینان داده بود.

«اولاف شولتز» صدراعظم آلمان امروز (دوشنبه) مدعی شد که به «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه قول داده بود که هیچ چشم‌اندازی برای پیوستن اوکراین به ناتو تا ۳۰ سال دیگر وجود ندارد.

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفت که وعده عدم عضویت اوکراین در ناتو تا ۳۰ آینده را قبل از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس به پوتین داده بود.

شولتز در این‌باره توضیح داد: «من خیلی واضح گفتم - شما هم این را می‌دانید - که الحاق اوکراین به ناتو در دستور کار نیست. حتی یک بار پس از یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با او (پوتین) گفتم که در ۳۰ سال آینده، این موضوع (الحاق اوکراین به ناتو) در دستور کار نیست».

طبق این گزارش او البته زمان دقیق گفتگوی خود با پوتین را مشخص نکرد. پیش از آغاز درگیری‌ها در اوکراین، صدراعظم آلمان در ۲۱ دسامبر ۲۰۲۱ با رئیس جمهور روسیه تماس تلفنی داشت و در ۱۵ فوریه ۲۰۲۲ برای گفتگو در مورد بحران اوکراین به مسکو سفر کرده بود.

به نوشته ریانووستی، پارلمان اوکراین در دسامبر ۲۰۱۴ دو قانون را اصلاح کرد و وضعیت بی‌طرف این کشور را کنار گذاشت. در فوریه ۲۰۱۹، پارلمان اوکراین اصلاحاتی را در قانون اساسی تصویب کرد که مسیر این کشور در اتحادیه اروپا و ناتو را تعیین کرد. اوکراین ششمین کشوری است که وضعیت «شریک فرصت‌های پیشرفته» ناتو را دریافت می‌کند. در عین حال، آمریکا گفته که امکان ورود اوکراین به ناتو هنوز بررسی نشده است.

پیش از این نیز «ایهور ژوکوا» معاون دفتر ریاست جمهوری اوکراین، بعد از مواجه شدن با عملیات روسیه در منطقه دونباس، گفته بود که کی‌یف دیگر سودای پیوستن به ناتو را ندارد.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک