کد خبر 574799
۱۴۰۰/۱۰/۲۰ ۱۰:۱۵

دلار 4200 تومانی و گیجی مجلس

ساعت 24 - روزی که دولت دوازدهم دریک شرایط ویژه تصمیم گرفت نرخ واحد برای دلار تعیین کند و در یک نشست اسرارآمیزقیمت هردلار 4200 تومان تعیین شد، کسی نمی توانست پیامدهای دراز مدت این قیمت را تعیین کند . در آن روزها قیمت هردلار آمریکا دربازار آزاد 6 تا 7 هزارتومان و دولت روحانی امیدوار بود با اعلام قیمت 4200 تومانی برای دلار بتواند قیمت بازار آزاد را به پایین بکشد اما بازار جوردیگری رفتار کرد و قیمت دلار در چندماه به هردلار 19 هزارتومان رسید و ریاست بانک مرکزی نیز تغییر یافت. دراین روزها قیمت دلار دربازار آزاد در دامنه 27 تا 29 هزار تومان نوسان می کند.
دلار 4200 تومانی و گیجی مجلس
html>

درهمه سالهای پس از 1397 تا روی کار امدن دولت جدید به وِیژه در دوره فعالیت مجلس انقلابی یازدهم روزی نبود ونیست که اعضای این مجلس دولت روحانی را زیر تیغ نقد های خارج از عرف سیاسی نگیرند که چرا دلار 4200 تومانی را از معادلات اقتصادی خارج نمی کند و هزاران هزار میلیارد تومان رانت درست کرده است. درحالی که دولت دوازدهم سال گذشته هنگام ارائه لایحه بودجه سال 1400، ارز ترجیحی یا همان 4200 تومانی را حذف نکرده بود مورد انتقاد شدید نمایندگان به ویژه اعضای کمیسیون تلفیق قرار گرفت و تا حدی پیش رفت که دولت وقت را تهدید به رد کلیات بودجه کردند که بعد با پادرمیانی مسئولین ارشد نظام، از موضع خود عقب نشستند. همان نمایندگان امسال دولت رئیسی را به خاطر پیش‌بینی حذف ارز ترجیحی مورد شماتت قرار می‌دهند که اگر ارز 4200 تومانی حذف شود سفره مردم کوچک و کوچک‌تر می‌شود که البته حرف درستی است اما سوال اینجاست که چرا سال گذشته نمایندگان اصرار داشتند که دولت روحانی، ارز ترجیحی را حذف کند.

سردرگمی وگیج شدن مجلس یازدهم در باره حذف یا ابقای دلار ارزان واهمیت این دلار در روند قیمت نهایی کالاهایی مثل گوشت مرغ و گوشت قرمز و تخم مرغ ونیز ماست وپنیر و شیر اتفاقی است که همین روزها و در جریان تصویب لایحه بودجه 1401 به روشنی دیده می شود. نکته درس آموز این مساله ،سیاسی کردن اقتصاد از سوی کسانی است که دراین باره به دلیل فقدان دانش اقتصاد و باورنکردن آموزه های این دانش راه را به بیراهه می کشانند و شهروندان را نیز با خود به سوی کچراهه می برند. تردیدی نیست که حذف دلار 4200 تومانی به افزایش دومینویی قیمت ها و رشد تورم منجر خواهد شد و البته با توجه به ناکار آمدی و ابهام در ارایه یاران جایگزین مساله به سمت حل ناشدگی هدایت خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک