کد خبر 24190
۱۳۹۳/۰۶/۱۵ ۱۱:۵۱
معاون هماهنگی تولید توانیر خبر داد:

تابستان سخت صتعت برق

سایت خبری تحلیلی ساعت 24- متاسفانه در روز 4 مردادماه که بیشترین مصرف برق در کشور رقم خورده است، دو حادثه غیرمترقبه در دو نیروگاه بزرگ کشور موجب خروج 500 تا 600 مگاوات از مدار بهره‌برداری شد که با گذشت و ایثارگری همکاران و متخصصان صنعت برق، تا پیش از پیک ظهر دوباره این واحدها به مدار وصل شدند
معاون هماهنگی تولید توانیر چگونگی عبور صنعت برق از شرایط سخت تابستان ۹۳ را تشریح کرد.
عبدالرسول پیشاهنگ اظهار داشت: سامانه‌ها و تاسیسات صنعت برق ازجمله ترانسفورماتورها، نیروگاه‌ها، خطوط انتقال وابستگی زیادی به آب و هوا و شرایط محیطی دارند و با افزایش دمای هوا، بازده این تاسیسات کاهش پیدا می‌کند.
وی افزود: ظرفیت نامی نیروگاه‌ها در دمای معینی (۲۵ درجه سانتی‌گراد) تعریف شده است و درصورت افزایش دمای هوا از ظرفیت آن کاسته می‌شود به‌طوری که در برخی مناطق کشور دمای هوا حتی به ۵۰ درجه می‌رسد که در این صورت نیروگاه نمی‌تواند ظرفیت موردنظر را تولید کند.
وی با بیان اینکه در فصل تابستان نیاز مصرف افزوده شده و از طرف دیگر گرمای هوا محدودیت‌هایی بر تجهیزات صنعت برق اعمال می‌کند، گفت: همکاران ما باید طوری عمل کنند که این دو مورد را با یکدیگر پیش ببرند تا برق مطمئن را برای مردم فراهم کنند.
وی اظهار داشت: در برخی مواقع به‌منظور کاهش دمای تجهیزات از برخی وسایل خنک‌کننده و یا حتی از آب کمک گرفته می‌شود تا برق بیشتری تولید و به شبکه تزریق شود.
پیشاهنگ با بیان اینکه یک سوم تولید برق مربوط به تامین بار سرمایش می‌شود، گفت: در تابستان امسال شرایط بسیار سختی را در صنعت برق سپری کردیم زیرا ظرفیت موردنیاز افزایش تولید در طول سال‌های گذشته محقق نشده بود و امسال به‌جای ورود پنج‌هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی به‌دلایل مختلف همچون شرایط بد اقتصادی و ...، تنها حدود دو هزار مگاوات محقق شد.
وی اظهار داشت: در تابستان سال‌جاری واحدهای موجود کمبود تولید را جبران کردند به‌طوری که واحدهای حرارتی هفت درصد درمقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش تولید داشته‌اند.
وی با اشاره به تلاش شبانه‌روزی همکاران صنعت برق برای تامین برق پایدار در سراسر کشور، گفت: براساس اطلاعات هواشناسی، به ما خبر دادند که روزهای ۴ و ۵ مردادماه امسال دمای هوا به‌شدت افزایش می‌یابد که با آگاهی از این موضوع روزهای پنج‌شنبه و جمعه (۲ و ۳ مردادماه) به‌طور شبانه‌روزی تمام دست‌اندرکاران در پست‌های خود مستقر بوده و واحدها را برای ۴ و ۵ مردادماه آماده کردند.
وی ادامه داد: متاسفانه در روز ۴ مردادماه که بیشترین مصرف برق در کشور رقم خورده است، دو حادثه غیرمترقبه در دو نیروگاه بزرگ کشور موجب خروج ۵۰۰ تا ۶۰۰ مگاوات از مدار بهره‌برداری شد که با گذشت و ایثارگری همکاران و متخصصان صنعت برق، تا پیش از پیک ظهر دوباره این واحدها به مدار وصل شدند.
پیشاهنگ تصریح کرد: معمولا مدت زمان اتصال دوباره این واحدها در جهان ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از وقوع حادثه است که با تلاشی که صورت گرفت، حداکثر ظرف مدت پنج ساعت به شبکه سراسری وصل شدند که کار بزرگ و جهادی صورت گرفته است.
وی یادآور شد: قطعی برق ناشی از چهار علت کمبود انرژی، حادثه، توسعه شبکه و یا سرویس و نگهداری شبکه است که تلاش می‌شود توسعه و سرویس و نگهداری به فصولی به غیر از تابستان منتقل شود.
وی افزود: قطعی‌های پراکنده برق در تابستان به‌دلیل کمبود تولید انرژی نبوده و ناشی از حوادث بوده است که غیرقابل اجتناب است اما تلاش شده است که مشکلات در اسرع وقت و کمترین زمان برطرف شود.
وی خاطرنشان کرد: مناسب‌ترین ضریب اشغال ظرفیت ترانسفورماتورها ۶۰ تا ۷۰ درصد است اما در تابستان امسال در برخی نقاط کشور برخی ترانس‌ها تا ۱۰۰ درصد بار را تحمل می‌کردند.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک