کد خبر 26037
۱۳۹۳/۰۶/۲۹ ۱۱:۰۰
ساعت 24 ورود خودروهای روسی به ایران را تحلیل می کند

روس ها، امید دیگر خودروسازان ایرانی

سایت خبری تحلیلی ساعت 24 - بمانجان ندیمی- بعد از آنکه چینی ها با اقبال خوبی در بازار خودروی ایران مواجه شدند این بار نوبت روس هاست که بخت خود را در این بازار بیازمایند . همکاری صنعتی ایران و روسیه در ذهن ایرانیان با هواپیماهای توپولوف جا افتاده است . هواپیماهایی که چند سال اخیر حادثه آفرین شده اند و البته خبرساز . برندهای روسی در خطوط هوایی ایران جایگاه خود را یافته اند . خوب یا بد ،‌در حال حاضر سالهاست که فرودگاه های ایران با هواپیماهای روسی آشنا هستند . حال نوبت به جاده های ایران رسیده که خودروهای روسی را تجربه کنند .
در يك سال اخير بارها و بارها از همكاري خودروسازان روسي سخن به ميان آمده است .اين بار اين خودروسازان روسي هستند كه بازار خودروي ايران را به عنوان بازار هدف انتخاب كرده اند و مي خواهند بهره كافي را از آن ببرند . اما به چه قيمتي ؟
روابط تنگاتنگ سياسي و اقتصادي ايران و روسيه ،‌حاشيه امني براي ايجاد تعامل با خودروسازان روسي را براي ايران فراهم خواهد آورد همانطور كه در مشاركت با خودروسازان چين ، بازار ايران در تحريم ها نيز توسط اين كشور پشتيباني شد ،‌اما اين سود آوري يك طرفه نبوده و خودروسازان چيني توانستند جايگاهي وي‍ژه را در بازار ايران به خود اختصاص دهند . اما باید دید آیا بازار ایران خودروهای روسی را خواهد پذیرفت ؟

خودروهاي روسي استخوان دارترند
ساعت 24 در گفتگو با يكي از فعالان صنعت خودرو اين موضوع را مورد بررسي قرار داده است .
فرهاد بهنيا در اين خصوص مي گويد : در شرايطي كه سايه تحريم ها از اقتصاد ايران برداشته شود ،‌قطعا همكاري با كشورهاي پيشرفته صنعتي بايد در راس كار قرار گيرد و ارجعيت داشته باشد . اما در حال حاضر با چنين شرايطي خودروسازان چيني و روسي تنها انتخاب هاي ايران هستند .
وي مي افزايد :شرايط همكاري ايران و روسيه به مراتب بهتر است . خودروهاي روسي خودروهايي استخوان دار تر از چيني ها هستند و اصالت دارند. در حاليكه خودروهاي چيني ، طرح هاي شكست خورده اروپا هستند كه نتوانسته اند در كشورهاي غربي توليد شوند .
به گفته اين فعال صنعت خودرو با توجه به سابقه صنعتي كشور روسيه ، همكاري با روس ها براي ايران به مراتب بهتر از همكاري با چيني هاست.
بهنيا در پاسخ به اين سوال كه خودروهاي روسي به لحاظ كيفيت در چه رتبه اي قرار دارند ، عنوان مي كند: به دليل اينكه دانش فني در اين كشور نهادينه شده و در صنايع مختلف حرفي براي گفتن دارد ، نمي توان گفت كه خودروهايش از نظر كيفي در سطح بسيار پاييني قرار گرفته اند .
وي در ادامه با اشاره به اينكه شرايط اقليمي خودروهاي روسي شرايط وي‍ژه اي نيست و مي توان در هر كشور با هر آب و هوا از اين خودروها استفاده كرد، تصريح مي كند: خودروهايي كه در دنيا توليد مي شوند بايد در هر شرايط اقليمي بتوانند حركت كنند . اينگونه نيست كه خودروهاي روسي به دليل توليد در منطقه سردسير نتواند در مناطق گرمسير رفت و آمد كند .
وي در گفتگو با ساعت 24 اظهار کرد: خودروسازان ايراني بايد بدانند از همكاري با روس ها چه مي خواهند. خودروهاي ارتشي روسي پس از چند دهه هنوز هم قادر به حركت هستند . سابقه توليد خودرو در روسيه سابقه كمي نيست و به راحتي نبايد آن را مورد انتقاد قرار داد.
انتقاد از تكنولوژي پايين خودروهاي روسي
در خصوص همکاری خودروسازان روسی و ایرانی، مخالفان با این امر نیز دلایل قانع کننده ای دارند. به اعتقاد بسياري از كارشناسان، صنعت خودروي روسيه از تكنولوژي پيشرفته اي برخوردار نيست. صنعت خودروي چين در مقايسه با روسيه صنعتي پيشرفته تر است. در نتيجه نمي توان در پي همكاري و مشاركت با روس ها انتظار داشت خودروهاي ايراني كيفيت خود را ارتقا دهند و از فناوري خودروسازان روسيه بهره مند شوند.
عده اي از منتقدان مشاركت با روسيه مي گويند: ورود روس ها به صنعت خودروسازي ايران بسيار آزاد دهنده است. صنعت خودرو كه به عنوان دومين صنعت در كشور با اشتغال زايي قابل توجهي در حال فعاليت است ،‌بايد به سوي همكاري با كشورهاي پيشرفته در اين صنعت گام بردارند.
اين کارشناسان معتقدند خودروهاي روسي از كيفيتي به مراتب پايين تر از خودروهاي چيني برخورداند به گونه اي كه مي توان از همكاري با اين كشور به عنوان عقب گرد صنعتي ياد كرد. چيني ها با سابقه اي ۱۰ تا ۱۵ ساله در صنعت خودرو توانسته اند راهي كه پيمودنش نيم قرن زمان مي خواهد را طي مدت كوتاهي پشت سر بگذارند. اما در اين ماراتون ، روس ها نتوانستند خودروسازان موفقي باشند.
به هر حال، مشاركت با خودروسازان روسي بايد با مطالعه و بررسي بازار ايران صورت گيرد . بايد ديد آيا مي توان خودرويي همچون لادا همانگونه كه در بازار روسيه موفق بوده،‌در ايران نيز موفق عمل كند ؟ خودروهاي چيني، اقبال خوب خود را در بازار ايران مديون ظاهر اروپايي شان هستند. در حالي كه خودروهاي روسي چنين شاخصي را ندارند. آيا با وجود ظاهر نه چندان زيبا ،‌مي توانند جايگزين مناسبي براي چيني ها در بازار ايران باشند؟ یکی از مهمترین شاخص هایی که باید برای همکاری با هر خودروسازی در نظر گرفته شود، موضوع صادرات است. اگر قرار باشد خودروسازان روسی در ایران خودرو تولید کنند، باید دید آیا خودروهای روسی قابلیت صادرات را خواهند داشت؟ همچنین باید تولید داخلی آنها را نیز مهم دانست. قیمت تمام شده این خودروها نیز باید مورد توجه قرار گیرد. در غیر این صورت چنانچه خودروسازان ایرانی بخواهند به مونتاژ خودروهای روسی بپردازند بهتر است این همکاری را با خودروسازان بهتر و مطرح تری داشته باشند. بنابراین هر گونه همکاری صنعت خودرو با کشورهای دیگر باید با بررسی همه جانبه صورت گیرد.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک