کد خبر 93920
۱۳۹۴/۰۶/۱۷ ۱۸:۲۸
با روزنامه‌هاي امروز جهان – ۱۷ شهريور

رشد نفاق در دل واتیکان

ساعت 24-مازیار معتمدی-بیداری از خواب برای مهاجران – در حالیکه ده‌ها هزار مهاجر به اروپا هجوم آورده‌اند، ناتانیل هیل که مهاجری اهل اریتره است و حالا در سوئد زندگی می‌کند، هنوز در تقلا برای فراموش کردن و عبور از سفر کابوس‌وار خود در مسیر رسیدن به کشور سوئد است.
div align="justify">نيويورك تايمز

بيداري از خواب براي مهاجران – در حاليكه ده‌ها هزار مهاجر به اروپا هجوم آورده‌اند، ناتانيل هيل كه مهاجري اهل اريتره است و حالا در سوئد زندگي مي‌كند، هنوز در تقلا براي فراموش كردن و عبور از سفر كابوس‌وار خود در مسير رسيدن به كشور سوئد است. او در اين مسير، دو بار توسط افراد مسلح در صحرا ربوده شد و آن‌ها بيش از ۲۰ هزار دلار از خانواده‌اش باج گرفتند. او روز سوم اكتبر ۲۰۱۳ به سختي از غرق‌شدن قايق ماهي‌گيري قاچاقچي‌ها در جزيره ايتاليايي لامپدوسا جان سالم به در برد و در آبي كه پر از اجساد بيش از ۳۵۰ مسافر غرق‌شده بود، به سمت ساحل شنا كرد. آقاي هيل ۲۸ ساله مي‌گويد: «وقتي به بهايي كه من و خانواده‌ام مجبور به پرداخت آن شديم فكر مي‌كنم، مي‌بينم كه مسلما ارزشش را نداشت. ما خيلي سختي كشيديم. من انتظار رسيدن به بهشت را در اروپا نداشتم، اما اين چيزي نبود كه آدم انتظارش را داشته باشد».

روياهاي يخ‌زده انرژي در قطبي كه دارد گرم مي‌شود – گرم شدن قطب شمال بايد تا همين حالا هم دهكده ماهي‌گيري فقير تريبركاي روسيه را بيشتر از اين‌ها تغيير مي‌داد. كرملين در دهه گذشته به اميد تبديل كردن اين منطقه به مركزي براي گازپروم، كمپاني قدرتمند انرژي خود، ميلياردها دلار خرج كرده است. اين پروژه زماني جاه‌طلبانه‌ترين پروژه‌اي بود كه در منطقه اقيانوس منجمد شمالي طراحي شده، اما حالا چيز زيادي به غير از يك مركز تعطيل‌شده و جاده بزرگي كه مانند يك زخم در خط ساحلي ساخته شده از آن باقي نمانده است. ويكتور اي. تورچانينف شهردار اين دهكده مي‌گويد: «نقشه‌هايي وجود دارند. اما حقايق زندگي نشان از چيز ديگري دارند».

روياي ساخت يك مركز انرژي كه به خاطر گرم شدن سريع اين آب‌ها كه زماني يخ‌زده بودند ممكن شده، يك دهه است كه در مركز جاه‌طلبي‌هاي ملي روسيه و چندي از بزرگترين كمپاني‌هاي انرژي جهان قرار دارد. اما حتي در حاليكه كمپاني غول نفتي رويال داچ شِل حفاري خود در شمال ساحل آلاسكا را از فصل تابستان آغاز كرد، تجربيات روسيه در اين منطقه تبديل به داستاني اخطارآميز شده كه نشان مي‌دهد آن‌هايي كه فكر مي‌كنند قطب شمال در حال تغيير، مي‌تواند نفت و گاز زيادي توليد كند، با چه چالش‌هايي رو به رو هستند.

وال استريت ژورنال

غول ضربه‌خورده صنعت معدن عقب‌نشيني مي‌كند – قيمت‌هاي در حال كاهش كالا باعث شده يكي از تهاجمي‌ترين مدير عامل‌هاي جهان صنعت و معدن عقب‌نشيني كند. ايوان گلاسنبرگ از كمپاني گلنكور پي‌ال‌سي روز دوشنبه اعلام كرد سهام‌ بيشتري را عرضه و دارايي‌هاي بيشتري را خواهد فروخت. اين حركت‌ها دراماتيك‌ترين تلاش‌هاي كمپاني‌هايي هستند كه در تاثيرات عميق و پرسرعت كاهش قيمت جهاني همه چيز از مس گرفته تا نفت خام گير افتاده‌اند.

واشنگتن پست

داخل واتيكان، نفاق رشد مي‌كند – در يك بعد از ظهر آفتابي در اوايل امسال، گروه فيلمبرداري وارد آپارتمان شيك بيرون دروازه‌هاي قرن نهمي شهر واتيكان شد. كاردينال ريموند برك متولد ويسكانسين كه رداي بي‌نقص سياه و قرمز خود را پوشيده بود، روي صندلي نشسته بود و به نظر مي‌رسيد دارد به پاپ فرانسيس اخطار مي‌دهد. برك كه يك محافظه‌كار بي‌شائبه و بوروكرات واتيكان است، چند ماه قبل توسط توسط پاپ تنزل رتبه پيدا كرد، اما ظاهرا اين مسئله جلوي مقاومت‌هاي او را نگرفته است. برك رو به دوربين كرد و گفت مقابل تغييرات ليبرال پاپ «مقاومت» خواهد كرد و اضافه كرد: «بايد مراقب قدرت پاپ بود».

گاردين

كامرون: من كشتن تندروهاي بريتانيا در سوريه را تاييد كردم – بعد از اينكه ديويد كامرون تاييد كرد دولت بريتانيا دستور يك حمله هوايي بي‌سابقه را در سوريه داده كه باعث مرگ دو مبارز بريتانيايي داعشي شد، حالا او با سوال‌هايي درباره تصميم بريتانيا مبني بر پيروي از مدل حملات هوايي ايالات متحده با استفاده از هواپيماهاي بي‌سرنشين مواجه شده است. نخست‌وزير كه بعد از بازگشت خود از اولين تعطيلات تابستاني‌اش صحبت مي‌كرد، اين حملات هوايي را به اين دليل توجيه كرد كه رياض خان، جوان بريتانيايي اهل كارديف كه كشته شد و سال گذشته در ويديوهاي داعش حضور داشت، نمايانگر «خطري واضح و آشكار» بود. دو داعشي ديگر هم در حمله‌اي كه روز بيست و يكم ماه آگوست صورت گرفت كشته شدند؛ حمله‌اي كه نشانگر اولين باري بود كه يك نخست‌وزير بريتانيايي اجازه داده بود تا يك شهروند بريتانيايي در حملات هوايي مورد هدف قرار بگيرد.

واشنگتن تايمز

قديس شدن مبلغ مذهبي كاليفرنيا توسط پاپ با وجود اعتراض‌ها – يكي از كشيش‌هاي قرن هجدهمي كه هزاران مايل در كاليفرنيا براي تبليغ مسيحيت راه رفت و چند هيات تبليغي را به وجود آورد كه باعث خلق شهرهاي بزرگ اين ايالت شدند، به زودي به مقام قديسي ارتقا داده مي‌شود. جونيپرو سِرا كه سال ۱۷۸۴ در ۷۰ سالگي درگذشت، روز بيست و سوم ماه سپتامبر در بزرگترين كليساي كاتوليك قاره آمريكا واقع در واشنگتن دي‌سي توسط پاپ فرانسيس به مقام قديس نايل خواهد شد. اين خبر ابتدا تعجب‌آور به نظر مي‌رسيد و بسياري از آن انتقاد كردند چون تنها يك معجزه به اين كشيش متولد اسپانيا نسبت داده شده، اما حالا طرفداران او بسيار خوشحال هستند.

لس‌آنجلس تايمز

درهاي باز، تصوير يك كشور را نرم‌تر مي‌كنند – تنها دو ماه پيش، آلمان داشت از مشكل تصوير شدن به عنوان اربابي سخت‌گير و بي‌قلب كه داشت سعي مي‌كرد قوانين سفت و سخت اقتصادي خود را به همسايه‌هايش تحميل كند، رنج مي‌برد. مذاكرات متعهدانه‌اش با يونان باعث به وجود آمدن اعتراض در سراسر جهان و كشيدن شدن كاريكاتورهايي از صدراعظم آنگلا مركل به عنوان آدولف هيتلر شد. اما حالا مركل به خاطر باز كردن درهاي كشورش بر موج مهاجران به عنوان فرشته رحمت و شفقت مورد تجليل قرار مي‌گيرد. بعضي آلمان‌ها اميدوارند چنين تصاوير مثبتي بتوانند لكه‌هاي اعتباري آن‌ها در گذشته را پاك كند.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک