کد خبر 43549
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ ۱۰:۰۵

گندم‌ وارداتی مفقود‌الاثر پیدا شد

ساعت24- با توجه به اینکه آمار واردات گمرک طی 9 ماهه امسال حدود 1.5 میلیون تن کمتر از آمار وزارت جهاد کشاورزی بود، مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی دلیل این اختلاف آماری را مربوط به آمار تخلیه و آمار ترخیص گندم دانست.
براساس آمار واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران طی ۹ ماهه امسال سه میلیون و ۷۵۴ هزار و ۱۰۰ تن گندم به ارزش یک میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۹۰۰ هزار به کشور وارد شده که از نظر وزنی ۵۴.۴۳ درصد و از نظر ارزشی ۴۰.۸۶ درصد رشد را نسبت به ۹ ماهه سال گذشته نشان می‌دهد.

این در حالی است که عباس کشاورز، معاون وزیر جهاد کشاورزی در این باره اظهار کرد:بیش از پنج میلیون تن گندم به کشور وارد شده و دلیل اختلاف آمار اعلامی وزارت جهاد کشاورزی با آمار گمرک، واردات گندم برای تامین ذخائر استراتژیک کشور است.

البته علی قنبری، مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و معاون وزیر جهاد کشاورزی دلیل دیگری برای این اختلاف آماری بین وزارت جهاد کشاورزی و گمرک جمهوری اسلامی مطرح می‌کند.

وی با بیان این‌که طی ۹ ماهه امسال ۵.۲ میلیون تن گندم به کشور وارد شده، معتقد است: اختلاف اعلامی مربوط به آمار تخلیه و آمار ترخیص گندم هاست.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: مبنای آمار اعلامی گمرک میزان کالای ترخیص شده است، در صورتی که آمار های اعلام شده از سوی وزارت جهاد و این شرکت بر مبنای میزان گندم وارد و تخلیه شده در مبادی ورودی کشور است.

به گفته قنبری اختلاف ۱.۲ میلیون تنی آمار واردات در واقع امر وجود ندارد و مربوط به گندم هایی است که به کشور وارد شده و در مبادی تخلیه شده اند اما هنوز ترخیص نشده یا اینکه تاکنون در آمار ترخیصی گمرگ ثبت نگردیده اند.

با این حساب تکلیف گندم‌هایی که علی‌رغم وارد‌شدن به کشور در آمار واردات ۹ ماهه گمرک جمهوری اسلامی ایران ثبت نشده‌اند مشخص شد.

اما با توجه به این‌که تنها ۱۰۰ هزار تن گندم در آبان‌ امسال به کشور وارد شده در آذرماه نیز هیچ وارداتی به ثبت نرسیده است. به نظر می‌رسد حدود دو ماه برای تخلیه یک میلیون تن گندم زمان زیادی باشد و احتمال این که محموله‌ای به دلیل نداشتن استاندارد‌های لازم برگشت خورده باشد نیز است.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک